News , Τέχνη

Φτιάξε τις δικές σου γλάστρες με τσιμέντο, εύκολα και γρήγορα!

Αυτή είναι η νέα τάση διακόσμησης των κήπων που έφτασε και στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιανουαρίου 2021

Αυτή η διαφορετική πινελιά στον εσωτερικό ή και στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου, μπορεί πράγματι να φέρει την αλλαγή που ήθελες εδώ και καιρό.  Προπάντων όταν αυτή η αλλαγή, γίνει φτιαγμένη με τα δικά σου και μόνο δικά σου χέρια!

Μια από αυτές τις διαφορετικές πινελιές, είναι και η νέα τάση που έφτασε και στην Κύπρο και αναφέρεται στις γλάστρες με τσιμέντο.  Πράγματι όπου γυρίσεις το βλέμμα σου θα δεις αυτές τις τέλειες γλάστρες που το μόνο που σου προσφέρουν είναι χρώματα, δημιουργία και μπόλικη φαντασία.

Μπορείς, άνετα και εύκολα να φτιάξεις και εσύ τις δικές σου, με οτιδήποτε χρώματα θες, διακοσμώντας ακόμα πιο όμορφα το χώρο σου.

Τι θα χρειαστείς;

  • Κουβά
  • Έτοιμο μείγμα τσιμέντου 
  • Ένα ξύλο για ν’ ανακατέψεις το μείγμα
  • Πετσέτες ακόμα και παλιά σεντόνια.
  • Νερό
  • Μια βάση για να απλώσεις τις πετσέτες και τα σεντόνια (π.χ κουβάς)
  • Σπρέι σε ό, τι χρώμα επιθυμείς

Ποια είναι η διαδικασία;

  1. Φτιάξε το μείγμα του τσιμέντου μέσα στον κουβά φτιάξτε το μείγμα του τσιμέντου.  Σκέψου ότι δεν χρειάζεται να είναι πολύ πηχτό, αλλά ούτε και να τρέχει.
  2. Βύθισε πολύ καλά τις πετσέτες ή τα σεντόνια (κομμάτια) μέσα στο μείγμα και αργότερα, άπλωσέ τες (εφάρμοσέ τες) στη βάση που θες (ανάλογα με το τι σχήμα επιθυμείς).  Μπορεί η βάση σου να είναι ένας κουβάς.  Για να στεγνώσει καλά και για να είσαι σίγουρος, άφησέ το σε τέτοια μορφή τουλάχιστον 2 ημέρες.
  3. Όταν θα είναι έτοιμα, βγάλε τη βάση (κουβά) και γύρισέ το ανάποδα.  Μπορείς να πάρεις σπρέι δικής σου επιλογής χρωμάτων και να το βάψεις προσεκτικά, ούτως ώστε να γίνει πιο όμορφο το αποτέλεσμα.
  4. Τώρα, μπορείς να βάλεις χώμα, πέτρες και το φυτό ή το λουλούδι που επιθυμείς να έχεις μέσα.

 

Μπορείς να δεις και αυτό το βίντεο, το οποίο σου δίνει μια άλλη ιδέα για το πώς θα χρησιμοποιήσεις τα υλικά και ποια διακόσμηση άλλη, μπορείς να κάνεις. 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close