Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαρτίου 2023
Η Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία σε προσκαλεί στην Ετήσια Έκθεση των πιο Νεαρών της Δημιουργών, η οποία διοργανώνεται μεταξύ 18 Μαρτίου και 12 Απριλίου 2023.
Περιπλανηθείτε ανάμεσα σε χρώματα, πινελιές, γλυπτά, κεραμικά, κουστούμια, πίνακες, ψηφιδωτά, χαρακτήρες, αντικείμενα, ιστορίες. Τα παιδιά μάς δείχνουν με τον μοναδικό τους τρόπο τι θα πει δημιουργικότητα, στοιχείο πλέον σημαντικό για εξεύρεση λύσεων στις σύγχρονες προκλήσεις της ανθρωπότητας.
Τα εξειδικευμένα εργαστήρια που είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν οι ομάδες μας σε κυκλική εναλλαγή, τους έφεραν σε επαφή με την πληθώρα των κλάδων των Καλών Τεχνών και του Design. Ανέπτυξαν έτσι μια σφαιρική εικαστική αντίληψη, η οποία αντανακλάται και στην έκθεση που όλα τα παιδιά λαμβάνουν μέρος.
Στόχος μας η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας για την σημασία της πολιτιστικής καλλιέργειας του ατόμου που ασχολείται με τις τέχνες από την παιδική ηλικία, καθώς και η εκτίμηση των εικαστικών τεχνών, σαν στοιχείο πολιτισμού. Μέσω των ποικίλων δραστηριοτήτων προκαλούμε το ενδιαφέρον των παιδιών, παροτρύνοντας τα να αποτυπώνουν με περιέργεια και αυθορμητισμό το ότι συμβαίνει γύρω τους. Να εκφράζουν τον εσωτερικό τους κόσμο, να καταγράφουν εμπειρίες και αναμνήσεις, να αναπτύσσουν κριτική σκέψη, να προτείνουν λύσεις σε προβλήματα.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προσφέρεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για παιδιά, το οποίο θα μπορεί να παρακολουθηθεί από τάξεις, αλλά και οικογένειες. Ο άψογος διδακτικός χαρακτήρας των εκθεμάτων δίνει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς να επισκεφτούν με τμήματα διαφόρων ηλικιών τον χώρο και να «ανακαλύψουν» θεματολογίες, ιδέες και νοήματα, προσφέροντας έτσι στους μαθητές τους μια ξεχωριστή διδακτική εμπειρία.
Σχετικά

Ksoporti Art Weekend 2023: Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο τέχνη στη Λάρνακα
Με 11 ταλαντούχοι καλλιτέχνες και 2 γκαλερί σύγχρονης τέχνης, ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό



Διπλή Έκθεση Φωτογραφίας GuruShots στο Kέντρο Φωτογραφίας 6x6
Έκθεση από τη διεθνή φωτογραφική πλατφόρμα GuruShots για 3η συνεχή χρονιά στην Κύπρο

Περπατάμε και ανακαλύπτουμε τα γνωστά και άγνωστα κτήρια της Λευκωσίας
Αρχιτεκτονικές διαδρομές στις γειτονιές του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας

Η Παναγία η Κανακαριά σε έκθεση φωτογραφίας στην Άλωνα
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

Brunch και δημοπρασία, για καλό σκοπό, στο Cap St Georges Hotel & Resort
Η τέχνη στηρίζει τον Ερυθρό Σταυρό

Μια έκθεση αφιερωμένη στην ιστορία του προσφυγικού γραμματοσήμου
Περιλαμβάνει έργα σημαντικών Κύπριων καλλιτεχνών, παλαιότερων και σύγχρονων, που δημιουργήθηκαν με αφορμή την Τουρκική εισβολή


Έκθεση του διάσημου καλλιτέχνη Χρήστου Χρίστου στο Cap St Georges Hotel & Resort
Σημείωσε τις ημερομηνίες

Έκθεση του Πειραματικού Εργαστηρίου Κεραμικής Ανδρολύκου στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο
Εγκαίνια την Παρασκευή, 4 Αυγούστου, στις 7:30μμ

Η εικαστικός Κυριακή Κώστα κάνει ένα ξεχωριστό εγχείρημα στο ξενοδοχείο ANASSA
“Ακαμαντίς | Head & Hand” σε ANASSA, Τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο Μαρίου-Αρσινόης και στην Πόλη Χρυσοχούς