Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαρτίου 2023
Στην Zhengzhou, την πρωτεύουσα της επαρχίας Henan της Κίνας, άνοιξε στις 6 Ιουνίου 2021 το μεγαλύτερο συγκρότημα θεάτρων στον κόσμο, γνωστό ως Unique Henan – Land of Drama. Έχει σχεδιαστεί ως λαβύρινθος και στις ξεναγήσεις που γίνονται περιλαμβάνονται 56 αυλές, 21 σκηνές, 800 ηθοποιοί, 700 λεπτά παραστάσεων, ένα ξενοδοχείο και ένα θεματικό πάρκο. Το αξιοθέατο, το οποίο χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί, καλύπτει μια έκταση 41 εκταρίων και κόστισε 6 δισεκατομμύρια γιουάν (926 εκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με το themindcircle.

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα θεατρικά συγκροτήματα στην Κίνα, με 21 σκηνές διαφόρων μεγεθών και σχεδόν 1.000 ηθοποιούς, σε 3 κύρια έργα και 18 μικρότερα με συνολική διάρκεια σχεδόν 700 λεπτά. Σύμφωνα με το Where Zhengzhou, το συγκρότημα «βασίζεται στον πολιτισμό του Κίτρινου Ποταμού και πρόκειται να αναδείξει τη γοητεία της υποκριτικής μέσα από καθηλωτικές παραστάσεις με θέμα τη γη, το φαγητό και την παράδοση».

Η σκηνοθέτης και σεναριογράφος Wang Chaoge, ηγετική φυσιογνωμία της πολιτιστικής βιομηχανίας της Κίνας, δημιούργησε τις σειρές “Seeing” και “Impressions”, οι οποίες αντλούν την θεματολογία τους από το Pingyao, το Dunhuang, τη West Lake και άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Κίνας. Όμως η προσπάθεια που χρειάστηκε για τη δημιουργία της «Γης του Δράματος» ήταν πρωτόγνωρη για εκείνη, γιατί δεν είναι απλώς ένα έργο, αλλά ένα ολόκληρο θεατρικό βασίλειο. «Όσο περπατάς στη «Γη του Δράματος», λέει η ίδια, «μετά από 3 λεπτά θα ελέγχει τα πόδια σου, μετά από 13 λεπτά, θα ελέγχει τα μάτια σου, μετά από 23 λεπτά τα συναισθήματά σου και όταν βγεις από το θέατρο, θα ελέγχει την καρδιά σου».

Πηγή: mikropragmata.lifo.gr
Σχετικά

Αρχίζουν οι κατασκευαστικές εργασίες στη δυτική λωρίδα της οδού Τσερίου
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Τσερίου

Time Out: Οι 15 τοπ προορισμοί στον κόσμο για διακοπές τον Μάιο
Nα γιατί πρέπει να πάτε στην Αθήνα, εξηγεί

Εκεί που το αύριο αγκαλιάζει το χθες
Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection by Marriott, ετοιμάζεται να αφηγηθεί ιστορίες πολυτελούς φιλοξενίας και απαράμιλλης κομψότητας στην καρδιά της Λευκωσίας

H Telegraph προτείνει άλλους καλοκαιρινούς προορισμούς αντί για Μύκονο και Βενετία
Οι προτάσεις του πρακτορείου για καλοκαιρινές διακοπές μακριά από τα μέρη που πλήττει ο υπερτουρισμός

Αγίου Πνεύματος 2025: Πότε πέφτει το τριήμερο του Κατακλυσμού φέτος;
Η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι κινητή, εορτάζεται πάντα ημέρα Δευτέρα, 7 εβδομάδες μετά το Πάσχα

Οι καλοκαιρινοί προορισμοί που προτείνει η Telegraph «αντί για Μύκονο και Βενετία»
Οι προτάσεις του πρακτορείου για καλοκαιρινές διακοπές μακριά από τα μέρη που πλήττει ο υπερτουρισμός


Δωρεάν είσοδος για μία ολόκληρη μέρα στο Fasouri Watermania Waterpark
Στο διάσημο υδροπάρκο της Λεμεσού οι μαμάδες μπαίνουν δωρεάν!

Morea Coastal Villas: Ένα πολυτελές παραθαλάσσιο έργο σε μια από τις δημοφιλέστερες ακτές
Επιτάχυνση της ατασκευής καθώς οι πωλήσεις απογειώνονται


Ανοιξιάτικος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας, σκόνη αλλά και βροχές
«Αγγίζει» τους 27 βαθμούς ο υδράργυρος

Κυπριακή πόλη, η πιο ηλιόλουστη της Ευρώπης
Η Λευκωσία είναι η πιο ηλιόλουστη πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ η Αθήνα βρίσκεται στην 4η θέση, σύμφωνα με την ταξιδιωτική πλατφόρμα Omio