News , Guide

Lockdown: Τι είναι καλό να κάνεις τώρα και μετά το τέλος του

Πέραν από τις εκδρομές χρειάζεται να κάνεις κι’ άλλα

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2021

Οι δύσκολες μέρες που διανύουμε, το γνωρίζουμε καλά πως είναι δύσκολες.  Παρόλα αυτά πρέπει να σκέφτεσαι πως υπάρχουν διάφοροι λόγοι εκεί έξω για να λέμε πως «οι καλύτερες μέρες» έρχονται.  Είναι αναγκαίο να πιστεύεις, είναι σημαντικό να ελπίζεις και να ονειρεύεσαι.  Κλείσε τα μάτια λοιπόν, χαλάρωσε, πάρε μολύβι και χαρτί και σκέψου έστω και λίγο τα παρακάτω.

Ταξίδια
Οι μέρες θα κυλήσουν όπως είπαμε και τα πράγματα (ελπίζουμε) πως θα καλυτερέψουν.  Έστω και με λίγα χρήματα, μπορείς να «σπαταλήσεις» το χρόνο σου ταξιδεύοντας στην ορεινή, ή στην παραθαλάσσια Κύπρο μας.  Υπάρχουν πολλά φθηνά καταλύματα, που σου προσφέρουν πολλές ανέσεις.

Σου προτείνουμε να ταξιδέψεις μόνος ή με παρέα, σε μέρη που δεν ξαναπήγες.  Το άλμπουμ σου άλλωστε περιμένει να το ανανεώσεις.  Τη λες για την όμορφη Τεμβριά ης Επαρχίας Λευκωσίας;  Ή για την Αλαμινό της Επαρχίας Λάρνακας;

Κλείσε εκκρεμότητες
Οι εκκρεμότητες όσο και να θέλουμε να μην υπάρχουν, υπάρχουν και φυσικά μας βασανίζουν.  Αν αυτό το διάστημα έχεις περισσότερο χρόνο από ότι πριν το lockdown, πάρε μολύβι και χαρτί και προγραμματίσου για το επόμενο διάστημα.

Κλείσε εκκρεμότητες και ελευθέρωσε για λίγο το μυαλό σου.  Ένα σημειωματάριο ή ένα ημερολόγιο θα σε βοηθήσει πολύ.

Βρες άλλα ενδιαφέροντα
Κολλημένος σε έναν υπολογιστή, σ’ ένα κινητό ή στην τηλεόραση;  Κάνε τα σχέδιά σου για τους επόμενους μήνες.  Κάνε μια έρευνα για τις πιθανές δραστηριότητες που θα μπορείς να κάνεις (όταν βελτιωθούν τα πράγματα). 
Ίσως να είναι η φωτογραφική, η γυμναστική, η ζωγραφική, η ζαχαροπλαστική;

Ενώσου με τους ανθρώπους σου
Αυτό που όλοι χρειαζόμαστε, φυσικά, είναι να’ ρθουμε ξανά κοντά με τους αγαπημένους μας ανθρώπους.  Φρόντισε, λοιπόν, όλο αυτό το διάστημα που είσαι «κλειδωμένος» στο σπίτι, να έβαλες τα πράγματα κάτω και να κατάλαβες πως: ο χρόνος τρέχει και οι άνθρωποι φεύγουν και ότι δεν αξίζει να είσαι «κακός» γεμάτος αρνητικά συναισθήματα. 

Οι άνθρωποι σου εκεί έξω σε χρειάζονται και σε περιμένουν.  Μάζεψε λοιπόν όλη σου τη δύναμη, όλες σου τις θύμησες και κάνε ακόμα λίγη υπομονή.  

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close