Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιανουαρίου 2023
Με την παράσταση «Γιορτάζοντας τον Astor Piazzolla», οι μουσικοί του κουαρτέτου Carel Kraayenhof Quartet τιμούν το μουσικό τους είδωλο, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη γέννησή του.
Για τον μπαντονεονίστα Carel Kraayenhof, ο Άστορ Πιατσόλα είναι μουσικά ο «νονός» του, ένας αληθινός ήρωας που επηρέασε και διαμόρφωσε ολόκληρή του τη ζωή, από την πρώτη κιόλας στιγμή που συναντήθηκαν στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου όπου ο Πιατσόλα ζήτησε από τον νεαρό τότε Kraayenhof να «παίξει κάτι για εκείνον». Η ζωή του Ολλανδού δεξιοτέχνη με την αργεντίνικη καρδιά θα είναι για πάντα άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ιδιοφυή Αργεντίνο μαέστρο. Ως πατέρας του νουέβο τάνγκο, ο Πιατσόλα είχε καλέσει προσωπικά τον Carel Kraayenhof να παίξει σόλο μπαντονεόν στο δημοφιλές κομμάτι του, Tango Apasionado. Η ερμηνεία του Kraayenhof στον ολλανδικό βασιλικό γάμο συγκίνησε πολλούς ανθρώπους με τη δυνατές μελωδίες του Piazzolla.

Εάν ο Carel είναι το μουσικό «παιδί» του Πιατσόλα, τότε ο μπασίστας Jaap Branderhorst και ο βιολινίστας Bert Vos είναι τα «εγγόνια» του. Ο πιανίστας Juan Pablo Dobal από το Μπουένος Άιρες είχε επίσης, στενή σχέση με τη μουσική του Πιατσόλα, τον οποίο γνώρισε σε νεαρή ηλικία καθώς συνόδευε την Amelita Baltar, σύντροφο του τελευταίου και πρώτη ερμηνεύτρια των τραγουδιών του.
Πάνω από 10 χρόνια, οι τέσσερις δεξιοτέχνες του τάνγκο ταξιδεύουν μαζί ανά τον κόσμο με τους Sexteto Canyengue & Carel Kraayenhof Ensemble, ενώ έχουν ηχογραφήσει μαζί οκτώ δίσκους. Πλέον, εμφανίζονται ως Carel Kraayenhof Quartet, ένα κουαρτέτο που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτή την παράσταση, στην οποία αναβιώνουν ορχηστρικοί θησαυροί που εναλλάσσονται με πολύχρωμες προσωπικές ιστορίες του Carel και των μουσικών του συντρόφων.
Κουαρτέτο: Carel Kraayenhof (μπαντονεόν), Juan Pablo Dobal (πιάνο), Jaap Brandenhorst (κοντραμπάσο), Bert Vos (βιολί).
Πληροφορίες
>> Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30
Εισιτήρια €20 & €15
Προπώληση www.rialto.com.cy
Πληροφορίες 77777745
-
Θέατρο Ριάλτο
03 Φεβρουαρίου 2023
Σχετικά

Θέατρο κάτω από τον έναστρο ουρανό: 8 υπέροχες παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις
8 ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από όλη την Κύπρο, 8 υπέροχες παραστάσεις, 12 μέρες γεμάτες τέχνη, γέλιο και συγκίνηση!

Πέθανε η ηθοποιός Πόπη Χριστοδούλου, η υπηρέτρια του «Πάρα Πέντε»
Ξεχώρισε για τις χιουμοριστικές ατάκες της στη σειρά του MEGA

Ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ περιοδεύει στα χωριά μας
Παραμύθι, αφήγηση, θέατρο σκιών και ζωντανή μουσική ενώνονται για να δημιουργήσουν έναν κόσμο ονειρικό, γεμάτο εικόνες που αγγίζουν την καρδιά

Ο Ζαχαρίας Ζαννέττου επιστρέφει με τη νέα του κωμική παράσταση «Δεν Δεχόμαστε Επιστροφές»!
Η προπώληση ξεκίνησε

«Η κούκλα του Φραντς Κάφκα» για μία τελευταία παράσταση στη Λεμεσό
H παράσταση της παραγωγής της Humart απευθύνεται σε παιδιά από τεσσάρων ετών

Πέθανε η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή
Η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, όταν, καθώς κολυμπούσε στην παραλία Καμάρι, στους Φούρνους Ικαρίας παρασύρθηκε από ισχυρά ρεύματα.

«Να Σπάσει ο Πάγος»: Η νέα stand-up παράσταση του Χαμπή με προσωπικές ιστορίες και καυστικό χιούμορ
Αυτοσαρκασμός, τραύματα και TikTok σε ένα ειλικρινές one-man show

«Να θκιώξουμε τους χαμολιούς»: Μία θεατρική παράσταση για καλό σκοπό με τον Γιώργο Ζένιο και τον Κώστα Βήχα
Τα έσοδα θα ενισχύσουν τις Υπηρεσίες και τα Προγράμματα του ΠΑΣΥΚΑΦ

Η «Φουκού» επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με λίγες ακόμη παραστάσεις
Λόγω ζήτησης και για όσους δεν πρόλαβαν

Η Τάνια Τσανακλίδου σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο θεατρικό έργο «Βραδιάζει... Μια ροκ σταρ εξομολογείται»
Έρχεται στην Κύπρο για δύο μοναδικές παραστάσεις

Η νέα stand-up comedy παράσταση των Θεοδωρόπουλου & Μαθιουδάκη έρχεται στην Κύπρο
Για πρώτη φορά στην Κύπρο παρουσιάζουν το νέο τους show οι δύο αγαπημένοι Έλληνες κωμικοί

Ένας βραβευμένος κωμικός από το εξωτερικό έρχεται στην Κύπρο
Stand-up comedy από τον διεθνή κωμικό Mustafa Algiyadi