Δημοσιεύτηκε στις 07 Δεκεμβρίου 2022
Η Λευκωσία ντύνεται στα γιορτινά της και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην οδό Στασικράτους. Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 από τις 11:00, ο δρόμος θα πλημμυρίσει με τη μαγεία των Χριστουγέννων.
Τα «Χριστούγεννα στη Στασικράτους» διοργανώνονται φέτος μέσα σε έντονο φιλανθρωπικό κλίμα ενθαρρύνοντας τη συνεισφορά προς τους συνανθρώπους μας. Οι χορηγοί της εκδηλώσεις έχουν προετοιμάσει γιορτινές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν στα κοινωφελή ιδρύματα που θα φιλοξενηθούν στην εκδήλωση, ενθαρρύνοντας το έργο τους.
Μερικές από τις δραστηριότητες που θα απολαύσουν οι επισκέπτες αυτό το διήμερο είναι παραστάσεις ταχυδακτυλουργίας και μαγικά κόλπα, εργαστήρια χειροτεχνίας, ανάγνωση κλασικών παραμυθιών από δημοφιλείς ηθοποιούς και αγαπημένους παιδικούς συγγραφείς, χορωδίες, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, ρεσιτάλ πιάνου, εργαστήρια διακόσμησης μπισκότων, χορευτικές επιδείξεις, ζεστά και κρύα ροφήματα, φαγητό, ζαχαρωτά, κάστανα κα. Εορταστικές εκδηλώσεις έχουν προετοιμάσει και τα καταστήματα Beauty Line και η Lidl Food Academy. Από τη χριστουγεννιάτικη γιορτή της πρωτεύουσας δεν θα λείψει ο Άγιος Βασίλης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τις 11:00 έως τις 19:00 το Σάββατο και την Κυριακή. Θα ακολουθήσει αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις δραστηριότητες.
Την εκδήλωση παρουσιάζουν οι κάρτες Mastercard© της Ελληνικής Τράπεζας που έχουν φέρει για τους μικρούς μας φίλους τον Άγιο Βασίλη να ακούσει όλες τις ευχές τους. Χορηγοί είναι οι ECOMMBX, το Kawacom Ipanema Espresso, CYTA και υποστηρικτής το Botega. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την στήριξη του Δήμου Λευκωσίας και των καταστηματαρχών της οδού Στασικράτους. Τα Ιδρύματα που θα συμμετέχουν είναι: Μωρά-Θαύματα, Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, ΠΑΣΥΚΑΦ και Hope for Children. Tην επιμέλεια και διοργάνωση έχει αναλάβει η Forte PR.
Αυτά τα «Χριστούγεννα στη Στασικράτους» όλοι θα έχουμε έναν ενεργό ρόλο γι' αυτό καλούμε τους αγαπημένους μικρούς μας φίλους να έρθουν στη γιορτή μας μαζί με ένα δωράκι που θέλουν να χαρίσουν σε ένα παιδάκι του παιδοογκολογικού τμήματος του Μακάριου Νοσοκομείου. Ο Άγιος Βασίλης θα φροντίσει ώστε τα παιχνίδια να φτάσουν στα παιδία που έχουν ανάγκη.

Τα έσοδα από τις διαθέσιμες θέσεις για τις παραστάσεις των storytellers και μάγων που προσφέρει η EcommBX θα διατεθούν στα Μωρά-Θαύματα. Επιπλέον, παροτρύνουν τα παιδιά να έρθουν φέρνοντας ένα στολίδι για το δέντρο της εταιρείας. Με κάθε στολίδι που θα προστίθεται στο δέντρο η χορηγός εταιρεία θα προσφέρει στο Ίδρυμα ένα επιπρόσθετο συμβολικό ποσό. Τα έσοδα από τα εργαστήρια χειροτεχνίας και τα ροφήματα που προσφέρει η Kawacom Ipanema Espresso θα διατίθενται στα Μωρά-Θαύματα. Τα έσοδα από τα Cookie Decoration kits που προσφέρει το κατάστημα Jo Malone θα διατεθούν στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου. Το Αστρινίδιο Ωδείο θα πει τα κάλαντα κατά μήκος του δρόμου για τον ΠΑΣΥΚΑΦ. Οι πωλήσεις των candy boxes από το Hans & Grettel θα προσφερθούν στο Hope for Children.
Ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους και το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα το Ωδείο Musica Mundana και την Γιάννα Θαλασσινού, την Potenzia Del’ Arte για τη μουσικοχορευτική παράσταση, τη σχολή χορού Angels Dance Studio, το ωδείο Music Puzzle, την χορωδία του Δήμου Λευκωσίας, τις Ιδιωτικές Σχολές ΠΑΣΚΑΛ Λευκωσίας, την Cakeology, το Αστρινίδειο Ωδείο, τον πιανίστα Σάββα Σάββα και το Kyriakides Piano Gallery.
Σας περιμένουμε για να ζήσουμε και να μοιραστούμε μαζί τη μαγεία των Χριστουγέννων!
Σχετικά

Όλα όσα έγιναν στο χθεσινό Eurovision Cocktail Party με τον Theo Evan
Τον εκπρόσωπο της Κύπρου στον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

Το αρχαιότερο ξενοδοχείο της Κύπρου άνοιξε ξανά τις πύλες του μετά από ριζική ανακαίνιση
Το New Helvetia που επέστρεψε ανανεωμένο και 96 χρόνια ιστορίας

Με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες διαμορφώνεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Πρώτες εικόνες από το σπίτι του Big Brother που την Κυριακή επιστρέφει στο Σίγμα
Πρεμιέρα την Κυριακή 27 Απριλίου στις 21.00

10 γοητευτικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις τον Μάιο
Από τα νορβηγικά φιόρδ μέχρι τις οάσεις του Μαρόκο, οι ιδανικότεροι προορισμοί του τελευταίου μήνα της άνοιξης

10 road trip για την αργία της Πρωτομαγιάς
Η ημέρα της 1ης Mαΐου έφτασε και μας δίνει την καλύτερη αφορμή για εξόρμηση


Eurovision 2025: Αυτό το τραγούδι θα εκπροσωπούσε την Ουγγαρία στη Βασιλεία
Οι λόγοι απουσίας της χώρας από τον διαγωνισμό

Η μεγάλη αγκαλιά της Αρμενίας
Ένα τετραήμερο στη Γερεβάν και την αρμενική ύπαιθρο, ανάμεσα σε μνήμες, χιόνια, λαχματζούν και φιλία που δεν γνωρίζει σύνορα.

Η αεροπορική εταιρεία που προσφέρει τα καλύτερα γεύματα κατά τη διάρκεια της πτήσης
Δείτε τη κατάταξη με τις κορυφαίες

Ανάκαμψη ρεκόρ για τον τουρισμό στην Ελλάδα το 2025 – Τι φοβούνται οι ξενοδόχοι
Έκρηξη κρατήσεων, αλλά με σύννεφα στον ορίζοντα - Ο Τραμπ φέρνει αβεβαιότητα και στις διακοπές

Το «Heartstopper» θα τελειώσει με ταινία μεγάλου μήκους στο Netflix
Το τελευταίο κεφάλαιο της ρομαντικής εφηβικής κουήρ σειράς «Heartstopper» επιβεβαιώθηκε, με την πολυαναμενόμενη τέταρτη σεζόν να μετατρέπεται σε μια ταινία μεγάλου μήκους