Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου 2022
Κατάμεστη από επισκέπτες από ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου καθώς και από διάφορες περιοχές της Κύπρου ήταν η κεντρική πλατεία του Παραλιμνίου το βράδυ της 19ης Νοεμβρίου 2022, όταν πραγματοποιήθηκε εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και διακόσμου του Δήμου Παραλιμνίου.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με τη συναυλία με τον Ελλαδίτη καλλιτέχνη Θάνο Καλλίρη.
Τη φωταγώγηση τέλεσαν από κοινού ο ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου, Βασίλειος, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Φρενάρους, Μιχάλης Χατζηγιώρκας και ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Γεωργίου Αχερίτου Μιχάλης Καούνας, αφού οι τέσσερεις τοπικές αρχές θα αποτελούν το νέο σχήμα που θα ισχύσει από το 2024.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου δεν παρέλειψε να εξάρει τη φυσιογνωμία του Μητροπολίτη Κωνσταντίας - Αμμοχώστου, τονίζοντας, παράλληλα, και τη σημασία της ανάδειξης Αρχιεπισκόπου ο οποίος να έχει ως καταγωγή την επαρχία Αμμοχώστου.
Στον χώρο της εκδήλωσης στήθηκε από νωρίς το απόγευμα Χριστουγεννιάτικη αγορά με εδέσματα και στολίδια, στην οποία συμμετείχαν οργανωμένα σύνολα και φιλανθρωπικές οργανώσεις. Φιλοξενήθηκαν, επίσης, και πολλές δραστηριότητες και ξεχωριστά παιχνίδια για τα παιδιά.
Παράλληλα, στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχε το Ωδείο Voice and Performance Studio της Ιφιγένειας Χριστοδούλου σε συνεργασία με το Ωδείο "Φλωρεντία Σάββα", ενώ η Συμφωνική Μπάντα "Αρμονία" Δήμου Παραλιμνίου, πραγματοποίησε μια ξεχωριστή μουσική παρέλαση.

Η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκύπριας εκστρατείας του Αντικαρκινικού Συνδέσμου και της ΑΗΚ "Δώσε Φως σε Μια Ζωή".
Πλούσιο το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Παραλιμνίου
Στην πλατεία Μητροπόλεως, ο Δήμος Παραλιμνίου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, έχει δημιουργήσει τον μεγαλύτερο στεγασμένο χώρο εκδηλώσεων οι οποίες θα πραγματοποιούνται τα σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου πριν τα Χριστούγεννα. Μουσική, τραγούδια, θεατρικές παραστάσεις, ξεχωριστές δραστηριότητες για παιδιά, και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, μαζί με Χριστουγεννιάτικη αγορά, θα προσφέρουν ένα αλλιώτικο πρόγραμμα για όλη την οικογένεια και θα είναι ανοικτό για όλους κάθε Σαββατοκύριακο.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου Παραλιμνίου είναι δωρεάν.
Σχετικά

Αυτή είναι η πιο όμορφη πόλη στον κόσμο
Πολλές πόλεις είναι πανέμορφες, άλλες όμως, όπως αυτή η πόλη, έχουν χάσει ομορφιά εξαιτίας του ανεξέλεγκτου τουρισμού.

O Πάπας Φραγκίσκος αγκαλιά με την ιστορία - Ο βίος και η πολιτεία του - Από πορτιέρης και επιστάτης, Πάπας
Η Αργεντινή αποχαιρετά τον Πάπα Φραγκίσκο, τον Πάπα που συνδέθηκε με τις φτωχογειτονιές της, ακόμα κι αν αυτός δεν επέστρεψε ποτέ ως ποντίφικας

Τα πιάτα που λάτρευε ο Πάπας Φραγκίσκος -Από αργεντίνικη κουζίνα μέχρι αυθεντική ρωμαϊκή πίτσα
Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε τη Δευτέρα του Πάσχα σε ηλικία 88 ετών μετά από μάχη με την πνευμονία ενώ σήμερα κηδεύεται στο Βατικανό

Σήμερα κηδεύεται ο Πάπας Φραγκίσκος
Στις 11 το πρωί του Σαββάτου θα ξεκινήσει η τελετή - Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι θα βρεθούν στην κηδεία

Πώς διαμορφώνεται το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο και την επόμενη εβδομάδα
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Όλα όσα έγιναν στο χθεσινό Eurovision Cocktail Party με τον Theo Evan
Τον εκπρόσωπο της Κύπρου στον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

Το αρχαιότερο ξενοδοχείο της Κύπρου άνοιξε ξανά τις πύλες του μετά από ριζική ανακαίνιση
Το New Helvetia που επέστρεψε ανανεωμένο και 96 χρόνια ιστορίας

Με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες διαμορφώνεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Πρώτες εικόνες από το σπίτι του Big Brother που την Κυριακή επιστρέφει στο Σίγμα
Πρεμιέρα την Κυριακή 27 Απριλίου στις 21.00

10 γοητευτικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις τον Μάιο
Από τα νορβηγικά φιόρδ μέχρι τις οάσεις του Μαρόκο, οι ιδανικότεροι προορισμοί του τελευταίου μήνα της άνοιξης

10 road trip για την αργία της Πρωτομαγιάς
Η ημέρα της 1ης Mαΐου έφτασε και μας δίνει την καλύτερη αφορμή για εξόρμηση
