Τα highlights

Αυτές είναι οι κορυφαίες κυπριακές ταβέρνες, που αξίζει να δοκιμάσεις!

Τις ξεχωρίσαμε και σου τις προτείνουμε

Δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2022

Τα Cyprus Eating Awards 2022 βρίσκονται ήδη σε τροχιά, ανακοινώνοντας τις 18 κατηγορίες και τα 96 φετινά υποψήφια εστιατόρια.

Ανάμεσα λοιπόν σ' αυτές τις 18 κατηγορίες, μία από τις πιο δημοφιλείς του θεσμού των Cyprus Eating Awards είναι αυτή της Καλύτερης Ταβέρνας που συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των αναγνωστών μας.

Φέτος, 5 παραδοσιακές ταβέρνες με πολλές διαφορές και ομοιότητες μεταξύ τους φιγουράρουν επάξια στην κατηγορία αυτή.

Ποια θα είναι άραγε φέτος η ταβέρνα της χρονιάς;

Οι υποψηφιότητες για την κατηγορία Καλύτερη Ταβέρνα είναι:

Ψήφισε ΕΔΩ.


epiktitos.jpg


ΑΓΙΟΣ ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ
(ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙ, ΛΕΜΕΣΟΣ)
Σε ένα υπέροχο σημείο στη Λεμεσό, μακριά από το πολύβουο κέντρο, θα βρεις μια υπέροχη ταβέρνα με ειδυλλιακή θέα στη θάλασσα που θα σου σερβίρει νόστιμα, παραδοσιακά πιάτα με ντόπια υλικά. Πρόκειται για μια ταβέρνα που ξεκίνησε σιγά – σιγά πριν 8 χρόνια και ακόμη συνεχίζει να μας παρασύρει στο πιο νόστιμο, γευστικό ταξίδι με το σπιτικό φαγητό της. Εκεί θα απολαύσεις εύγευστα πιάτα, όπως μαγειρευτά, κλέφτικο, σούβλα, κεφαλάκι και άλλα πολλά της σχάρας. Αξίζει να αναφερθεί πως στο τέλος θα γευτείς λαχταριστό επιδόρπιο, όπως μπουρέκια που θα ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο σου.

mylari.jpg

MYLARI BISTRO TAVERNA (ΚΡΗΤΟΥ ΤΕΡΡΑ, ΠΑΦΟΣ)
Αφού πρώτα περιηγηθείς στο χωριό των Δραγουμάνων, θα κάνεις στάση στο Mylari Bistro που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και έχει την καλύτερη θέα της περιοχής. Στο μενού του θα βρεις κλασικούς κυπριακούς μεζέδες, με ένα twist, αλλά και σούβλα από κατσίκι για τους πιο μερακλήδες.

napa.jpg

NAPA TAVERN (ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, ΕΛ. ΕΠ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ)
Μπολιασμένο με όλα τα στοιχεία της παράδοσης που αναζητάμε από τις κυπριακές ταβέρνες, το Napa Tavern προσφέρει αυθεντικές κυπριακές γεύσεις, έτσι όπως τις μάθαμε από τους «παλιούς». Σε έναν χώρο από πέτρα και ξύλο, ανασύρεις γευστικές μνήμες, ενώ είναι σίγουρο ότι θα διασκεδάσεις με την καρδιά σου.


rousias.jpg

ΣΤΟΥ ΡΟΥΣΣΙΑ (ΛΕΥΚΑΡΑ, ΕΠ. ΛΑΡΝΑΚΑΣ)
Η γνωστή ταβέρνα της Λάρνακας, αφού πρώτα κατέκτησε τη Λευκωσία, δοκίμασε και ένα καινούργιο άνοιγμα στα γραφικά Λεύκαρα, σε ένα πανέμορφο κτήριο του 19ου αι. Ένας χώρος εξαιρετικής αισθητικής τόσο εσωτερικά όσο και στην εσωτερική αυλή που προσφέρεται για νύχτες καλοκαιριού, συνοδεία παραδοσιακής κυπριακής κουζίνας με ένα twist.

mousikos.jpg

ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟΣ (ΣΩΤΗΡΑ, ΕΛ. ΕΠ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ)
Φημισμένος για το ζεστό χαλλούμι που σερβίρει και γνωστός για την υπέροχη αυλή με την κληματαριά που σε ταξιδεύει στις πιο αγνές εποχές της κυπριακής υπαίθρου. Για χρόνια σερβίρει εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης κυπριακούς μεζέδες, διατηρώντας τις ίδιες αξίες και σεβασμό στον πελάτη.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close