Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουνίου 2022
Tις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αύξηση σε όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες, όπως και στον αριθμό των νοσηλευόμενων στα νοσηλευτήρια. Η αύξηση των επιμολύνσεων οφείλεται στις παραλλαγές ΒΑ.4, ΒΑ.5. και των εξελικτικών της υποστελεχών. Το Υπουργείο Υγείας απευθύνει εκ νέου έκκληση για τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας (μάσκα, απόσταση, υγιεινή χεριών) προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας. Η συλλογική και ατομική ευθύνη έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής αξιολογεί καθημερινά τα δεδομένα και εάν κριθεί αναγκαίο θα ληφθούν μέτρα για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.
Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε:
α) από τις 30 Ιουνίου 2022, την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες σε Φαρμακεία, κλινικά εργαστήρια, καθώς επίσης και σε άτομα που επισκέπτονται σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια εξέτασης για τη νόσο COVID-19.
- Υπενθυμίζεται ότι προστατευτική μάσκα φέρουν υποχρεωτικά οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες άνω των 12 ετών σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, κλειστές δομές ευπαθών ομάδων, εξωτερικά ιατρεία νοσηλευτηρίων, ιατρεία, ιατρικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
- Συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας σε χώρους συγχρωτισμού (εσωτερικοί χώροι, χώροι κοινωνικών εκδηλώσεων) σε άτομα που εμπίπτουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, και σε άτομα που συναναστρέφονται με άτομα υψηλού κινδύνου.
β) από τις 30 Ιουνίου 2022, τη μείωση της ανώτατης τιμής χρέωσης (πλαφόν) για μοριακή εξέταση για τη νόσο SARS-COV- 2 από 50 σε 30 ευρώ.
γ) από τις 4 Ιουλίου 2022, όπως η ανώτατη τιμή χρέωσης για τα τεστ αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) για την νόσο COVID-19, καθορίζεται σε €1,70 ανά τεμάχιο.
- Υπενθυμίζεται ότι η ανώτατη τιμή χρέωσης της συσκευασίας των 5 τεστ αυτοδιάγνωσης είναι στα 6 ευρώ.
δ) την παράταση όλων των υφιστάμενων μέτρων μέχρι και τις 31 Ιουλίου 2022.
Σχετικά

Τα όμορφα Λεύκαρα μεταμορφώνονται και φέτος σε Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Ο Δήμος Λευκάρων καλεί ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής

Τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ταξιδέψετε τον Σεπτέμβριο
Ο Σεπτέμβριος προσφέρει μια διαφορετική ταξιδιωτική ατμόσφαιρα από αυτήν που βιώνει κανείς τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

20χρονος ίδρυσε τη δική του χώρα και θέλει να συμμετάσχει στην Eurovision
Η κυβέρνηση της χώρας του έχει λάβει ήδη 15.000 αιτήσεις για υπηκοότητα


10 μοναδικές εκκλησίες-μνημεία της UNESCO στο Τρόοδος, για να επισκεφθείς
Το Γεωπάρκο Τροόδους είναι το σπίτι των Βυζαντινών Μνημείων της UNESCO

Γιατί το παρεξηγημένο Παλέρμο αξίζει την προσοχή σου
Όλα όσα θα δεις και θα κάνεις στη σικελική πρωτεύουσα

Αποκαλυπτήρια γλυπτού "Κένταυρος" στον παραλιακό πεζόδρομο του Πρωταρά
Μία δωρεά του Φίλιππου Γιαπάνη

Πώς θα είναι ο καιρός στην Κύπρο μέχρι το Σάββατο
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Η Wizz μόλις ανακοίνωσε πτήσεις σε δύο νέους, συναρπαστικούς προορισμούς
Ανακαλύψτε την Βενετία και την Τούζλα με κατευθείαν πτήσεις απο την Λάρνακα

Αυτό είναι το πιο βρώμικο σημείο σε ένα αεροπλάνο – και δεν είναι η τουαλέτα
Μπορεί να «φιλοξενεί» από χαρτομάντηλα και τσίχλες μέχρι μισοφαγωμένα φαγητά – Θα το χρησιμοποιήσετε ξανά;

Eurovision: Αντιδράσεις για το νέο λογότυπο με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων
Το χειρόγραφο σχέδιο απλοποιήθηκε σε ένα ενιαίο σήμα, διατηρώντας την χαρακτηριστική «καρδιά» στο κέντρο

Ιδανικοί προορισμοί για solo travelers
Εξερευνήσετε τον κόσμο με τους δικούς σας ρυθμούς και να δοκιμάσετε πράγματα