Eating News , Εστιατόρια

5 δροσερές γωνιές για παγωτό, στη Λευκωσία

Επιλέγουμε το αγαπημένο έδεσμα του καλοκαιριού μέσα από 5 μέρη του νησιού

Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουνίου 2022

Ο καιρός το ευνοεί και οι συνθήκες το προστάζουν!

Το αγαπημένο γλυκό του καλοκαιριού, δεν είναι άλλο από το παγωτό!

Αν είναι μάλιστα φτιαγμένο από φρέσκα και εξαιρετικά υλικά, τότε μιλάμε για την απόλυτη απόλαυση.

Το Check In Cyprus προτείνει 5 spot στη Λευκωσία για δροσερό και λαχταριστό παγωτό, έτσι για να γλυκάνουμε τη μέρα μας!



Ηράκλης
Μαζί του μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Τα παγωτά Ηρακλή αποτελούν σταθερή επιλογή για μικρούς και μεγάλους αφού πρόκειται για μια από τις πιο παραδοσιακές και οικογενειακές επιχειρήσεις στο νησί. Στο μενού του θα συναντήσεις λαχταριστό παγωτό σε μεγάλη ποικιλία: από σοκολάτα μέχρι banoffee, cinnamon, καθώς και σορμπέ και stevia. Δημοφιλή και τα frozen yogurt του με κατεψυγμένα φρούτα όπως καρπούζι, σύκο, κεράσι, ανανάς κ.ά.
(22 664198) Λήδρας 110, 1601.



Π&Π Παπαφιλίππου
Από τα πιο ξακουστά και βραβευμένα παγωτά στην Κύπρο, με μια μεγάλη πορεία χρόνων στη βιομηχανία παγωτού. Πρόκειται για μια βιομηχανία που μετράει πάνω από 50 χρόνια επιτυχίας, προσφέροντας στο καταναλωτικό κοινό, ποιοτικό παγωτό σε απίθανες γεύσεις. Η πιο φημισμένη γωνιά της Λευκωσίας βρίσκεται στη Μακεδονίτισσα, διαθέτοντας πολλές λαχταριστό παγωτό σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Δοκίμασε τις νέες γεύσεις του sea salt caramel και chocolate rainbow, καθώς και τις νέες vegan επιλογές του σε σορμπέ με σοκολάτα, φράουλα, λεμόνι κ.ά.
(22351554) 28ης Οκτωβρίου, Μακεδονίτισσα. 



Cremoso Gelato Artigianale
Εδώ βρίσκεται ο ναός του αυθεντικού, ιταλικού παγωτού. Από γεύσεις το μαγαζί σκίζει αφού εκτός από Gelato, θα βρεις Sorbet και χωνάκια σε υπέροχες γεύσεις σοκολάτας, μπισκότων, φρούτων κ.ά., καθώς και ζεστά και κρύα ροφήματα, αλλά και τα ακαταμάχητα Bubble Waffles σε φανταστικούς συνδυασμούς γεύσεων. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και τις νέες προτάσεις του σε vegan παγωτό με μοναδικές γεύσεις. Το παγωτό είναι δικής τους παραγωγής για διασφάλιση της ποιότητας και χρησιμοποιούν μόνο φρέσκο κυπριακό γάλα, φρέσκια κρέμα γάλακτος και ιταλικές πρώτες ύλες.Δεν χρησιμοποιούνται τεχνητά, χημικά χρώματα ή αρώματα.
(22 523217) Γωνια Αρχαγγέλου Μιχαήλ 54 και, Καληδονίων 7, 2410, Έγκωμη.



Carmelita
Μια χαριτωμένη γωνιά στην πολυσύχναστη Τσερίου, η οποία εγινε στέκι για μικρούς και μεγάλους με τις λιχουδιές της. Η "Carmelita" φημίζεται για την πιο αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια του καλοκαιριού, το παγωτό και προτείνει πολλές και διάφορες εκδοχές και γεύσεις, κλασικές και μη. Στο γλυκό μενού της θα συναντήσεις και μοναδικά bubble waffles με υλικά της επιλογής σου, κρέπες, pancakes, sushi sweet crepe rolls κ.ά. Δοκίμασε το stevia παγωτό του σε σοκολάτα και βανίλια, καθώς και το vegan σορμπέ σε φράουλα.
(22772204) Λεωφόρος Τσερίου 229, Στρόβολος.



Les Fouets du Fou
Από τις νέες αφίξεις της πρωτεύουσας. Το Les Fouets du Fou, με ιδιοκτήτη τον Μάριο, άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό πριν από λίγες μέρες. Βρίσκεται κοντά στην ανανεωμένη Λεωφόρο Μακαρίου και συγκεκριμένα στην οδό Στασάνδρου. Πρόκειται για ένα μαγαζί με αυθεντικό gelato και μια μεγάλη γκάμα παγωτών για όλα τα γούστα. Εδώ όλα τα παγωτά φτιάχνονται χωρίς τεχνικές χρωστικές ή αρωματικές ουσίες και όλα είναι αυστηρά gluten free -ακόμα και οι γεύσεις μπισκότου, η μηλόπιτα, ενώ υπάρχουν και αρκετές vegan επιλογές. Όσον αφορά στις γεύσεις, σε περιμένει μια μεγάλη γκάμα παγωτών που θα ικανοποιήσει όλα τα γούστα, ενώ υπάρχει και συχνή εναλλαγή γεύσεων. Στο Les Fouets du Fou, πέραν των παραδοσιακών, θα βρεις πάντα και κάτι μοναδικό, που θα σε ταξιδέψει πίσω στην παιδική σου ηλικία αλλά και την κουλτούρα του τόπου μας. Δοκίμασε το ρυζόγαλο της γιαγιάς ή την βίγκαν επιλογή (με superfood) που είναι η σουσαμοπίτα με χαρουπόμελο!
(99 898935) Στασάνδρου 4, Λευκωσία.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close