Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαΐου 2022
Ο Άκης Πετρετζίκης μας βάζει σε πειρασμό και μας προτείνει την γλυκιά εκδοχή των bao buns!
Σπιτικά και αφράτα ψωμάκια μαγειρεμένα στον ατμό γεμιστά με πραλίνα, φρούτα του δάσους και φουντούκια!
Φτιάξε κι εσύ την απίθανη συνταγή του σεφ, ακολουθώντας τις πιο κάτω οδηγίες:
Υλικά:
Για τη ζύμη:
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
5 γρ. μαγιά ξηρή
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
180 γρ. γάλα, 3,5%
ηλιέλαιο, για το άλειμμα της ζύμης και της λαδόκολλας
300 γρ. νερό, για τον ατμομάγειρα
Για τη σύνθεση:
100 γρ. πραλίνα φράουλα
100 γρ. μύρτιλα (blueberries)
100 γρ. σμέουρα (raspberries)
100 γρ. μαύρα μούρα (blackberries)
50 γρ. φουντούκια, σπασμένα
50 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα, και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρουμε ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη, και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει η ζύμη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 1 ώρα.
Η ώρα του διπλασιασμού εξαρτάται από το πόσο ζεστός είναι ο χώρος που θα αφήσουμε το μπολ.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας, τοποθετούμε πάνω τη ζύμη, και την κόβουμε σε κομμάτια 60 γρ. Θα πάρουμε περίπου 6-8 κομμάτια ζύμης.
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε διάμετρο 10 εκατοστών, το αλείφουμε με ηλιέλαιο, και το διπλώνουμε στη μέση, δίνοντάς του το χαρακτηριστικό σχήμα των bao buns.
Τοποθετούμε τα ζυμαράκια στο ταψί με τη λαδόκολλα, σκεπάζουμε το ταψί με διάφανη μεμβράνη, και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσουν τα ζυμαράκια μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο, για περίπου 1 ώρα.
Και πάλι ο χρόνος του διπλασιασμού εξαρτάται από το πόσο ζεστός είναι ο χώρος που θα αφήσουμε το ταψί.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα διαμέτρου 26 εκ. σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νερό.
Κόβουμε μια λαδόκολλα σε διάμετρο όσο ο πάτος του ατμομάγειρα.
Καλύπτουμε τον πάτο του ατμομάγειρα από bamboo με τη στρογγυλή λαδόκολλα που κόψαμε και με ένα πινέλο απλώνουμε λίγο ηλιέλαιο πάνω στη λαδόκολλα.
Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα τη βάση από τον ατμομάγειρα bamboo.
Με αυτόν τον τρόπο θα “προθερμάνουμε” τον ατμομάγειρα και δεν θα καούμε καθώς θα τον τοποθετούμε έπειτα στο βραστό νερό.
Μόλις βράσει το νερό, τοποθετούμε 4 bao buns μέσα στον ατμομάγειρα, καλύπτουμε με το καπάκι του, και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 7-10 λεπτά.
Αφαιρούμε τα bao buns και τα ακουμπάμε σε ένα πιάτο μέχρι να τα χρειαστούμε.Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα bao buns.
Για τη σύνθεση:
Απλώνουμε λίγη πραλίνα φράουλα σε κάθε bao bun.
Προσθέτουμε λίγα berries, λίγα σπασμένα φουντούκια και πασπαλίζουμε με πραλίνα φουντουκιού. Σερβίρουμε.
Σχετικά
Το LPM Limassol παρουσιάζει το Le Dîner en Blanc: Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στη σαμπάνια Henri Giraud
Μια μοναδική εμπειρία γαλλομεσογειακής γαστρονομίας, εκλεκτής σαμπάνιας και ζωντανής μουσικής στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Limassol.
Σάββατο για brunch σε αγαπημένο στέκι της πρωτεύουσας, με τη σαγκρία κερασμένη
Το «The Brunch Society» δίνει ραντεβού κάθε Σάββατο για φαγητό, κουβέντα και ένα κέρασμα για την παρέα.
Η νόστιμη μεσογειακή κουζίνα της Γάστρας κρύβει έμπνευση κι εναλλαγές που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον
Μια σύγχρονη ματιά στην κυπριακή κουζίνα, με πιάτα για μοίρασμα
Η 28η Οκτωβρίου θέλει ρεμπέτικα, σπιτικούς μεζέδες και ένα μεσημεριανό γλέντι σε αγαπημένο κουτούκι της πόλης
Ο Γιώργος Παόττος και ο Σωτήρης Καραντώνης αναλαμβάνουν τη μουσική σε ένα μεσημεριανό γλέντι για την εθνική επέτειο.
H κυρία Αυγή φτιάχνει σπουδαία μαγειρευτά και τοπική κουζίνα σε ένα αγαπημένο στέκι στη Λευκωσία
Αυθεντικές γεύσεις και σπιτική φιλοξενία σε ένα εστιατόριο στον Στρόβολο
Πόσα Michelin θα πάρει φέτος η Ελλάδα: Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη στο κυνήγι των αστεριών
Αύριο ο οδηγός Michelin θα ανακοινώσει τα φετινά του βραβεία για την Ελλάδα
Φθινόπωρο στο χωριό: 25 ταβέρνες για εκδρομές που καταλήγουν σε καλό τραπέζι
Μεζέδες, σπιτικά μαγειρευτά και κυριακάτικες σούβλες μάς δίνουν την αφορμή να αφήσουμε την πόλη και να πάρουμε τον δρόμο για την κυπριακή ύπαιθρο.
Ραφαήλ Χαίλλου: "Η Gen Z πίνει διαφορετικά και ο κόσμος του κρασιού καλείται να αλλάξει"
Ο 20χρονος που ανάλαβε τα ηνία του Wine & More μιλά στο Check In Cyprus για τη σχέση της Gen Z με το αλκοόλ, την είσοδό του στην οικογενειακή επιχείρηση στα 17 και τη σκέψη πίσω από ένα προσεγμένο εταιρικό δώρο
Αυτό το ιταλικό εστιατόριο στην Αγία Νάπα μάς δίνει έναν ακόμη λόγο να παραγγείλουμε γλυκό
Μια όμορφη πρωτοβουλία, για ένα πολύ σημαντικό σκοπό
Τα πιο ωραία κλασικά (μαγειρευτά) τα φάγαμε στης Δήμητρας
Το μαγειρείο της Λεμεσού όπου τρώμε σαν στο σπίτι μας
Chica: Η νέα άφιξη βάζει το κοτόπουλο στη σχάρα και σε αφήνει να φτιάξεις το πιάτο σου
Μαρινάδες με μεσογειακές και πικάντικες επιρροές, λαχανικά, σαλάτες και επιλογές για όλη την παρέα
Σε ποια εταιρεία περνά το γνωστό στέκι «Θαλασσάκι» της Λεμεσού;
Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το παραλιακό σνακ μπαρ στην Ακτή Ολυμπίων - Η συμφωνία των €796.260 και οι όροι της πενταετούς παραχώρησης.