Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2022
Σε συνέχεια απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, το Υφυπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει «Πρόγραμμα Επιχορηγημένων Διακοπών», για την τρίμηνη περίοδο από 1η Μαΐου 2022 μέχρι και την 31η Ιουλίου 2022.
Στο Πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν Τουριστικά Καταλύματα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα) και Τουριστικά Γραφεία που συνεργάζονται με νόμιμα τουριστικά καταλύματα, τα οποία δύνανται να προσφέρουν για την περίοδο από την 1η Μαΐου 2022 μέχρι και την 31η Ιουλίου 2022 μέγιστη τιμή 100 ευρώ (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) για δίκλινο δωμάτιο, με πρόγευμα, ανά ημέρα.
Για την περίοδο από την 1η Μαΐου μέχρι και την 9η Ιουνίου, η ελάχιστη παραμονή είναι τα δύο βράδια και για την περίοδο από την 10η Ιουνίου μέχρι και την 31η Ιουλίου είναι τα τρία βράδια. Η μέγιστη διαμονή ανά κράτηση καθορίζεται στα επτά βράδια.
Το Πρόγραμμα προνοεί την καταβολή επιχορήγησης, από το Υφυπουργείο Τουρισμού, ύψους 20 ευρώ ανά δωμάτιο για κάθε διανυκτέρευση.
Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι όλοι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν σχετική δήλωση συμμετοχής στο Υφυπουργείο Τουρισμού. Περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς επίσης και δήλωση συμμετοχής, μπορούν να εξασφαλίσουν από την εταιρική ιστοσελίδα του Υφυπουργείου www.tourism.gov.cy (στήλη ανακοινώσεις).
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης τουριστικών επιχειρήσεων για συμμετοχή στο Πρόγραμμα είναι η Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 στις 13.00. Ακολούθως θα ετοιμαστούν οι σχετικοί κατάλογοι για ενημέρωση του κοινού.
Σχετικά
Aεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων και θα δώσει voucher €50
Δέσμευση της, να συνεχίσει να κάνει το ταξίδι προσιτό για όλους.
Πόσο εύκολα το ChatGPT μπορεί να καταστρέψει τις διακοπές μας
Τραγικά λάθη στον ταξιδιωτικό προγραμματισμό το αποδεικνύουν.
Η Aegean αναπροσαρμόζει τις τιμές των εισιτηρίων της, λόγω κόστους καυσίμων
Η AEGEAN προχωρά σε αναπροσαρμογή των τιμών των εισιτηρίων, τα οποία θα κινηθούν σε σχετικά περιορισμένα επίπεδα, από 7 έως 8%
Το Πάσχα βρίσκει τη θέση του δίπλα στη θάλασσα
Μια πασχαλινή εμπειρία γεμάτη γεύσεις, παραδόσεις και οικογενειακές στιγμές στη Λεμεσό
Εκεί που ζεις φθηνά και δουλεύεις από παντού: Η καλύτερη πόλη της Ευρώπης για digital nomads
Η ευρωπαϊκή πόλη που κατακτά τους digital nomads και γιατί όλοι μετακομίζουν εκεί
Top ξενοδοχεία για Πάσχα σε Κύπρο και Ελλάδα, με προνομιακές τιμές
Πασχαλινές Αποδράσεις με τη Louis Hotels σε Κύπρο και Ελλάδα!
Οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο το 2026
Η Φινλανδία στην κορυφή για 9η χρονιά. Ποιες χώρες ξεχωρίζουν, γιατί οι Σκανδιναβοί προηγούνται και πού κατατάσσεται η Κύπρος και η Ελλάδα στη λίστα
Τίθεται σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση-Ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και χαλάζι
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«The Sun»: Ένα ελληνικό νησί «κρυμμένο μυστικό» -«Δεν θέλεις να φύγεις από αυτόν τον τόπο»
Ιδιαίτερη διεθνή προβολή απολαμβάνουν οι Λειψοί στην Ελλάδα μέσα από εκτενές ταξιδιωτικό αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun»
Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την Κύπρο – Σε ισχύ Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Εαρινή Ισημερία 2026: Πότε είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης
Τι είναι η Εαρινή Ισημερία 2026 και πότε μπαίνει η Άνοιξη