Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2022
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου συμμετέχει και φέτος στους εορτασμούς της διεθνούς θεατρικής κοινότητας για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με ένα σύνολο δράσεων που αναδεικνύουν την καλλιτεχνική δημιουργία και δίνουν έμφαση στον κοινωνικό της ρόλο, προσφέροντας παράλληλα ένα βήμα ατομικής έκφρασης και δημιουργίας. Για τη σύνταξη του φετινού μηνύματος επιλέχθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου ο Αμερικανός σκηνοθέτης του θεάτρου και της όπερας Πίτερ Σέλαρς.
Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, θα προβληθούν δωρεάν την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 (12:00-24:00) μέσω του καναλιού του Οργανισμού στο YouTube οι παραγωγές της Κεντρικής Σκηνής Βασιλιάς Ληρ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, και της Σκηνής 018 Αριστοφάνης τόσος δα!, σε κείμενο και σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου και μουσική Χριστίνας Αργύρη.
Επιπλέον, χάρη στη συγκινητική και θερμή ανταπόκριση των παιδιών στο κάλεσμα που απηύθυνε ο ΘΟΚ για να συμμετάσχουν στη μεγάλη, παγκόσμια γιορτή του θεάτρου με τις ζωγραφιές τους, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει το ταλέντο και τις ευφάνταστες δημιουργίες –58 συνολικά– των μικρών θεατρόφιλων ζωγράφων μέσα από τα social media του Οργανισμού.
Τέλος, έφηβοι που συμμετείχαν στα εργαστήρια των Δράσεων 2021-2022: «Νέ@ σε έρημο νησί» δημιούργησαν ένα βίντεο στο οποίο καταθέτουν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με το θέατρο, θέτουν ερωτήματα και δίνουν τις δικές τους απαντήσεις. Το σχετικό βίντεο θα είναι επίσης διαθέσιμο στις πλατφόρμες και τα κανάλια του ΘΟΚ στο διαδίκτυο.
«Δεν έχουμε ανάγκη να ψυχαγωγηθούμε», γράφει, μεταξύ άλλων, ο Σέλαρς στο μήνυμά του. «Έχουμε ανάγκη να συνευρεθούμε. Έχουμε ανάγκη να μοιραστούμε το χώρο και να καλλιεργήσουμε έναν κοινό χώρο. Έχουμε ανάγκη από προστατευμένους χώρους βαθιάς ακρόασης και ισότητας».
Σχετικά

Ο Ζαχαρίας Ζαννέττου επιστρέφει με τη νέα του κωμική παράσταση «Δεν Δεχόμαστε Επιστροφές»!
Η προπώληση ξεκίνησε

«Η κούκλα του Φραντς Κάφκα» για μία τελευταία παράσταση στη Λεμεσό
H παράσταση της παραγωγής της Humart απευθύνεται σε παιδιά από τεσσάρων ετών

Πέθανε η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή
Η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, όταν, καθώς κολυμπούσε στην παραλία Καμάρι, στους Φούρνους Ικαρίας παρασύρθηκε από ισχυρά ρεύματα.

«Να Σπάσει ο Πάγος»: Η νέα stand-up παράσταση του Χαμπή με προσωπικές ιστορίες και καυστικό χιούμορ
Αυτοσαρκασμός, τραύματα και TikTok σε ένα ειλικρινές one-man show

«Να θκιώξουμε τους χαμολιούς»: Μία θεατρική παράσταση για καλό σκοπό με τον Γιώργο Ζένιο και τον Κώστα Βήχα
Τα έσοδα θα ενισχύσουν τις Υπηρεσίες και τα Προγράμματα του ΠΑΣΥΚΑΦ

Η «Φουκού» επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με λίγες ακόμη παραστάσεις
Λόγω ζήτησης και για όσους δεν πρόλαβαν

Η Τάνια Τσανακλίδου σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο θεατρικό έργο «Βραδιάζει... Μια ροκ σταρ εξομολογείται»
Έρχεται στην Κύπρο για δύο μοναδικές παραστάσεις

Η νέα stand-up comedy παράσταση των Θεοδωρόπουλου & Μαθιουδάκη έρχεται στην Κύπρο
Για πρώτη φορά στην Κύπρο παρουσιάζουν το νέο τους show οι δύο αγαπημένοι Έλληνες κωμικοί

Ένας βραβευμένος κωμικός από το εξωτερικό έρχεται στην Κύπρο
Stand-up comedy από τον διεθνή κωμικό Mustafa Algiyadi

Αλλαγή ημερομηνίας της παράστασης του Ζαχαρία Ζαννέττου
Η παράσταση "Δοκιμή Υλικού" του Ζαχαρία Ζανέττου μεταφέρεται σε νέα ημερομηνία

Θανάσης Νάκος: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός σε ηλικία 79 ετών
Δείτε την ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Ο ΘΟΚ δίνει τη δυνατότητα σε όσους θεατές επιθυμούν να ακυρώσουν τα εισιτήριά τους για τις επόμενες παραστάσεις του
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τις φονικές πυρκαγιές και τη συμπαράστασή του στους πληγέντες