Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2022
Παράταση υποβολής αιτήσεων για τον 3ο Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό, που διεξάγεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου, από το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, τους Συνδέσμους ασθενών με καρκίνο και τη συνεργασία της Τράπεζας Κύπρου.
Μέχρι τις 15 Απριλίου παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στον Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου, καλώντας τους νέους να συμμετάσχουν με τραγούδι, εικαστική δημιουργία και έκθεση ιδεών, ξεδιπλώνοντας τη δημιουργική έκφραση και το ταλέντο τους μέσα από το ευαίσθητο αυτό θέμα.
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), τον Σύνδεσμο Ένα Όνειρο μια Ευχή, τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, την Europa Donna Κύπρου, το Europa Uomo Κύπρου, το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου και τον Σύνδεσμο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου και με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Υπουργείου Υγείας.
Με θέμα «Ο καρκίνος μέσα από τα μάτια μου», ο διαγωνισμός διεξάγεται για τρίτη συνεχή χρονιά και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων, λυκείων και τεχνικών σχολών με στόχο την υποβολή δημιουργικών ιδεών σχετικά με την ασθένεια του καρκίνου.
Η πρωτοβουλία για την οργάνωση του διαγωνισμού εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και ιδιαίτερα των νέων για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου που τιμάται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου, στις 15 Φεβρουαρίου.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να υποβάλουν τις ιδέες τους είτε ατομικά, είτε ομαδικά μέσα από τις πιο κάτω κατηγορίες:
• Τραγούδι: Δημιουργία τραγουδιού με συγγραφή στίχων στην ελληνική, αγγλική ή κυπριακή διάλεκτο και μελοποίησή του. Η σύνθεση του τραγουδιού μπορεί να περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα όργανα και η ερμηνεία μπορεί να γίνει από ένα ή περισσότερα άτομα. Η διάρκεια του τραγουδιού πρέπει να είναι μέχρι 4 λεπτά και η ετοιμασία να γίνει σε μορφή mp3.
• Εικαστική δημιουργία: Δημιουργία πίνακα ζωγραφικής ή αφίσας σε μέγεθος Α4 ή Α3 για ατομική συμμετοχή και σε μέγεθος Α4, Α3 ή Α2 για ομαδική συμμετοχή.
• Έκθεση ιδεών: Συγγραφή δοκιμίου στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα, με παραγράφους και με όριο τις 500 λέξεις.
Τα χρηματικά έπαθλα του διαγωνισμού προσφέρει η Τράπεζα Κύπρου και είναι: €300 (Πρώτο βραβείο), €200 (Δεύτερο βραβείο) και €100 (Τρίτο βραβείο) για τους νικητές και νικήτριες της κάθε κατηγορίας και θα δοθούν ξεχωριστά για τους μαθητές Γυμνασίου και για τους μαθητές Λυκείου.
Τελευταία ημερομηνία παράδοσης των συμμετοχών είναι η Παρασκευή 15 Απριλίου 2022. Οι συμμετοχές θα πρέπει να αποσταλούν στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, στη διεύθυνση Λεωφ. Νίκανδρου Παπαμηνά 15, 2032 Στρόβολος, Λευκωσία (πίσω από το νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας), προς την κ. Νεκταρία Παπαδοπούλου, τηλ. 22210858 ή 95119565.
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στη σελίδα Facebook: https://www.facebook.com/worldcancerdaycyprus, όπως και στα τηλέφωνα 22345444 και 96500159 (κ. Μαρίνα Κάφουρου).
Σχετικά

Διεθνές ράλι ιστορικού και παλαιού αυτοκινήτου σε τρεις επαρχίες της Κύπρου
Ένα διήμερο και μία διαδρομή 213 χιλιομέτρων με 10 ειδικές δοκιμασίες ακριβείας

«Η Ημέρα της Πόλης»: Στην Αγία Νάπα ετοιμάζονται για το καλοκαίρι
Η εκδήλωση που θα σημάνει την επίσημη έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου

Στο 10ο Νησιώτικο Γλέντι θα εχει κλέφτικο και μουσική!
Τον Ιούνιο η πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι θα γεμίσει ξανά με μουσική, χορό και νησιώτικο κέφι!

"Ξεκινάμε και βλέπουμε": Ο Θωμάς Ζάμπρας και ο Ανδρέας Πασπάτης σε ένα stand up comedy show
Η παράσταση που υπόσχεται... τίποτα απολύτως!

WIBA Mediterranean Awards 2025: Η απόλυτη εκδήλωση του καλοκαιριού έρχεται στην Κύπρο!
Μια θεαματική γιορτή της ψηφιακής επιρροής σε κλάδους όπως ο τουρισμός, η φιλοξενία, η μόδα, τα ακίνητα και πολλά άλλα

Historicon Live: Μία ζωντανή ηχογράφηση του αγαπημένου κυπριακού podcast
Με τους Κωνσταντίνο Ψυλλίδη και Παύλο Παυλίδη

Πότε και πού θα γίνουν οι εκδηλώσεις για τον Κατακλυσμό στη Λεμεσό
Η ανακοίνωση του Δήμου

Ένα εργαστήριο αφιερωμένο στο κυπριακό ελαιόλαδο!
Ένα από τα πιο πολύτιμα προϊόντα της κυπριακής γης

«Carmen» από το Barcelona Flamenco Ballet για πρώτη φορά στην Κύπρο
Πρόκειται για μια καινούρια, πρωτότυπη προσέγγιση του αθάνατου έργου του Prosper Merimee

Το "Never just i" της Εύης Δημητρίου επιστρέφει για ακόμα δυο παραστάσεις
Η διαδρομή του NEVER JUST I συνεχίζεται μετά από μια ξεχωριστή πρώτη παρουσίαση, επιστρέφοντας στον οικείο και ζεστό χώρο του Πολυχώρου Συνεργείο

Το Mediterranean Bar Show επιστρέφει ανανεωμένο στην Πλατεία Ελευθερίας με δωρεάν είσοδο
Πάμε για εξαιρετικά κοκτέιλ, premium street food και αξέχαστες εμπειρίες

«Γυναικεία Ενδυνάμωση» [πώς σταματάμε το γενεαλογικό τραύμα…]
Από τις 12-18 Μαΐου 2025 μέσα από πολλές δράσεις, που απευθύνονται σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, σε παιδιά και ενήλικες, στόχος είναι η γυναικεία ενδυνάμωση