Δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2022
Ένας ειδικός ο οποίος θεωρείται travel risk expert εξηγεί γιατί πρέπει να αποφύγουμε τους 2 πρώτους ορόφους, αλλά και αυτούς που είναι από τον 4ο και πάνω.
Συνήθως όταν κλείνουμε δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο, μας νοιάζει το που θα βλέπει το μπαλκόνι του, αν θα έχει θέα, πόσα γεύματα θα υπάρχουν στην τιμή, αλλά και τί ανέσεις προσφέρει ο χώρος.
Το τελευταίο πράγμα που μας νοιάζει είναι σε ποιον όροφο θα είναι. Για την ακρίβεια, ενδεχομένως πολλοί να μην τους ενδιαφέρει καν. Ο Lloyd Figgins εξήγησε στην Sun Online Travel γιατί πρέπει να μένουμε είτε στον 2ο, είτε στον 3ο όροφο.
Όπως εξήγησε ο πρώην στρατιωτικός λοιπόν, ο μεγαλύτερος κίνδυνος στα ξενοδοχεία είναι η φωτιά. Οπότε συμβουλεύει τους ταξιδιώτες, μόλις πατήσουν το πόδι τους εκεί να τσεκάρουν που βρίσκεται η έξοδος κινδύνου, πόσο μακριά είναι από το δωμάτιό τους, που βγάζει και αν το πεδίο είναι ελεύθερο.
Σε περίπτωση φωτιάς, οι σκάλες που θα απεγκλωβίσουν κάποιο σπανίως φτάνουν στον 4ο όροφο, για αυτό πρέπει να είστε στους από κάτω ορόφους. Όχι όμως στον 1ο, γιατί εκεί μπορεί να έχετε εύκολο έργο στο να διαφύγετε σε περίπτωση πυρκαγιάς, αλλά είναι εύκολο να σας κλέψουν μέσω του μπαλκονιού.
Μάλιστα, στα μεγάλα ξενοδοχεία που φιλοξενούν εκατοντάδες πελάτες, καλό θα ήταν να αποφύγετε να λέτε δυνατά το νούμερο του δωματίου που μένετε ή να το γράφετε κάπου.
Κάποιοι μπορεί να το ακούσουν, να σας βάλουν στο... μάτι και όταν απουσιάζετε, να μπουν μέσα για να σας κλέψουν ότι πολύτιμα αντικείμενα έχετε.
Πηγή: gazzetta.gr
Σχετικά
Αυτός είναι ο πρώτος προορισμός στην Κύπρο με ψηφιακό βοηθό (AI Chat Bot)
Ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που καθοδηγεί, ενημερώνει και υποστηρίζει κάθε επισκέπτη, εύκολα και άμεσα
Τα καλύτερα τουριστικά χωριά του κόσμου για το 2025
Τα 52 καλύτερα τουριστικά χωριά του ΟΗΕ για το 2025 ξεχωρίζουν για την ομορφιά, τον πολιτισμό και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρουν.
Βραβείο Booker 2025: Νικητής ο Ουγγροβρετανός David Szalay για το «σκοτεινό μυθιστόρημα» Flesh
Οι κριτές «δεν είχαν διαβάσει ποτέ κάτι παρόμοιο», τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής Roddy Doyle ο οποίος κέρδισε το βραβείο το 1993
Δωρεάν δεντράκια από το Τμήμα Δασών
Παράταση της περιόδου υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Φυτεύω για το Κλίμα 2025 - 2026»
Πού θα βρεις αληθινό δέντρο για να στολίσεις τις γιορτές
Αληθινά Χριστουγεννιάτικα δέντρα διατίθενται προς πώληση για το κοινό από το Τμήμα Δασών
Μεμονωμένες βροχές σήμερα – Έρχεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Ανοίγουν (αύριο) οι δηλώσεις για τη μεγάλη παρέλαση του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
Τι πρέπει να κάνουν όσα άτομα θέλουν να συμμετάσχουν με άρμα ή ομάδα πεζών στη Μεγάλη Παρέλαση
Καταιγίδες και πιθανή χαλαζόπτωση στο καιρικό μενού της εβδομάδας (ΒΙΝΤΕΟ)
Όσα ανέφερε ο Μετεωρολογικός Λειτουργός Ανδρέας Χρυσάνθου
Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα και η Κατρίνα Τσάνταλη χάρισαν μαγικές στιγμές στα παιδιά μέσα από μια σειρά δράσεων
Με αφορμή τα 10 χρόνια προσφοράς, ο Σύνδεσμος ενημερώνει και ευαισθητοποιεί για την προωρότητα
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Έρχονται βροχές τις επόμενες μέρες
Αναλυτικότερα η πρόγνωση του καιρού
Εδώ θα στηθεί η Παραμυθούπολη της Λεμεσού
Μάθε όλες τις λεπτομέρειες για το πού και πότε θα λειτουργήσει το Limassol Christmas Land