Eating News , Εστιατόρια

4 (σοκολατένια) γλυκά από 4 ζαχαροπλαστεία, που αξίζει να δοκιμάσεις

4 φανταστικά επιδόρπια,4 διαφορετικοί συνδυασμοί γεύσεων και αισθήσεων!

Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαρτίου 2022

Οι περισσότεροι λάτρεις των γλυκών δηλώνουν την αγάπη τους για την σοκολάτα και τα σοκολατένια δημιουργήματα της. Και μια από αυτές, είμαι κι εγώ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να  περάσει η εβδομάδα χωρίς να απολαύσω το γλυκάκι μου -όχι απλά μόνο και και μόνο για να πω ότι έφαγα ένα γλυκό, αλλά για να νιώσω κάθε γεύση, κάθε υφή και κάθε μπουκίτσα σε όλο της το μεγαλείο. Να το ευχαριστηθώ τελοσπάντων!

Φαβορί στις γευστικές μου προτιμήσεις η αγαπημένη μου σοκολάτα. Δώσε μου σοκολάτα και θα σου είμαι ευγνώμων μια ζωή!

Κάνοντας έρευνα λοιπόν στην αγορά και μετά από πολλές δοκιμές γλυκών σε ζαχαροπλαστεία της πόλης, μαγαζάκια και artisan bakeries, σου προτείνω 4 εντυπωσιακά και αγαπημένα μου γλυκά, με κύριο συστατικό τη σοκολάτα, που θα κλέψουν και τη δική σου καρδιά! Πίστεψέ με, μια μόνο μπουκιά θα σε πείσει!

 

American  Caramel Cheese Chocolate Cake
Θα το βρεις σε ένα από τα αγαπημένα μου αρτοζαχαροπλαστεία της πρωτεύουσας. Τα Vienna Bakeries ξεχωρίζουν για πολλούς λόγους. Εκτός από την πλούσια ποικιλία τους σε αρτοπαρασκευάσματα, σνακ, φαγητά, καφέ, ολόφρεσκες σαλάτες και αλμυρά, θα βρεις και μοναδικές επιλογές σε γλυκάκια. Εγώ προσωπικά έχω λατρέψει το American Caramel Cheese Chocolate Cake του. Το θεωρώ κορυφαίο στο είδος του και σου το προτείνω ανεπιφύλακτα. Πρόκειται για ένα Cheesecake φούρνου φτιαγμένο με αυθεντικό cream cheese Philadelphia, πάνω σε βάση μπισκότου digestive, με καστανή ζάχαρη και αρωματισμένο ανάλατο βούτυρο, με μια πλούσια στρώση κρέμα καραμέλας. Η επικάλυψή του απλά θεϊκή, με γλάσο σοκολάτας δικής τους παραγωγής από βέλγικη σοκολάτα γάλακτος και φρέσκια κρέμα. Απλά αμαρτία!

 

Chocolate Ferrero Cake
Αν είσαι φαν του διάσημου ferrero, τότε ο επόμενός σου σταθμός είναι τα ζαχαροπλαστεία La Parfaite. Είναι ένα από τα ζαχαροπλαστεία που ξέρουν να πρωτοτυπούν, να δημιουργούν και να φτιάχνουν ποιοτικά γλυκά με αγνά και φρέσκα υλικά, προσεγμένα τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση, που ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό. Με  πολυετή εμπειρία στον χώρο της ζαχαροπλαστικής, δεν σε απογοητεύουν ποτέ! Ειδικά αν δοκιμάσεις το Chocolate Ferrero Cake, που απογειώνει τις αισθήσεις σου. Πρόκειται για ένα γλυκό μοναδικό σε γεύση, μιας και περιέχει κρέμα σοκολάτας με γεύση ferrero και κομματάκια σοκολάτας που το κάνουν πιο crunchy. Αυτό που το κάνει να διαφέρει από άλλα γλυκά είναι ότι στο παντεσπάνι του κρύβεται μια δόση αλμυρής γεύσης, δίνοντας μια ξεχωριστή γευστική νότα. Η επικάλυψή σού δίνει ένα touch σοκολάτας ferrero και τραγανών φουντουκιών!

 

Σοκολατίνα Γκανάζ
Μπορεί να το θεωρείς ως ένα από τα πιο παραδοσιακά γλυκάκια που το συναντάς παντού -ακόμη και στα μικρά coffee shops- όμως σαν τη Σοκολατίνα Γκανάζ των ζαχαροπλαστείων San Remo δεν είναι καμιά. Πίσω από την επιτυχημένη, οικογενειακή επιχείρηση στη Λευκωσία βρίσκονται δύο ταλαντούχοι νέοι, τα αδέρφια Παναγιώτης και Αρέστης Αριστείδου με πρωτο-μάστορα τον πατέρα τους και βοηθό την μητέρα τους, οι οποίοι καθημερινά φτιάχνουν με μεράκι και μπόλικη διάθεση εξαίσια γλυκά, φανταστικά σιροπιαστά, ζεστά αλμυρά και εντυπωσιακά κεράσματα. Πρώτο πλάνο στο λιλλιπούτειο γλυκοπωλείο τους η αγαπημένη μου γκανάζ. Μπορεί να χάνομαι στην υπέροχη, γλυκιά βιτρίνα τους από τα πάμπολλα εδέσματα σε απίθανα σχήματα, σχέδια και επικαλύψεις, αλλά για μένα number one είναι η σοκολατίνα γκανάζ. Είναι φτιαγμένη με το πιο ανάλαφρο παντεσπάνι σοκολάτας που έχεις δοκιμάσει ποτέ, μα το μυστικό τη γεύσης να κρύβεται στην πλούσια και πεντανόστιμη γέμιση με κρέμα σοκολάτας και επικάλυψη τραγανά φύλλα σοκολάτας. 

 

Παραδοσιακή Σοκολατόπιτα
Οι φούρνοι Πανδώρα δεν χρειάζονται συστάσεις. Ένας κόσμος γέματος υπέροχες γεύσεις, ευφάνταστες δημιουργίες, ευχάριστη και φιλική εξυπηρέτηση, προϊόντα άριστης ποιότητας και γεύσης. Στις μέρες μας πίστεψε με, μπορεί να παίζει πρωταρχικό ρόλο η εμφάνιση ενός γλυκού, μα στο περιεχόμενο βρίσκεται η ουσία. Από τα καλύτερα γλυκά λοιπόν, η Παραδοσιακή σοκολατόπιτα. Έχει ως βάση του, το ελαφρώς μαλακό και αφράτα παντεσπάνι σοκολάτας που δένει ιδανικά με την κρεμώδη γέμιση από κρέμα σοκολάτας και μους σοκολάτας. Η γευστική πανδαισία ολοκληρώνεται με επικάλυψη σοκολάτας και chocolate flakes!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close