Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10 υπέροχοι κήποι για καφέ, φαγητό και cocktail σε όλο το νησί

Το Check in Cyprus προτείνει... παραδεισένια μέρη για το καλοκαίρι

Δημοσιεύτηκε στις 05 Αυγούστου 2020

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανέμελο, πιο ταξιδιάρικο και πιο χαρούμενο από το καλοκαιρινό σκηνικό που στήνεται στις αυλές της Kύπρου.

Εμείς σου προτείνουμε 10 μέρη ιδανικά για καθημερινές καλοκαιρινές γευστικές απολαύσεις. 

Ακολούθησέ μας και βρες τις επόμενες αναμνήσεις σου...

Beer and wine at the park
Η μπύρα είναι, χωρίς αμφιβολία, μια απόλαυση παντός καιρού. Αν όμως μία εποχή της ταιριάζει περισσότερο, είναι αυτή που διανύουμε. Τι καλύτερο λοιπόν για μια ζεστή καλοκαιρινή βραδιά από μια παγωμένη μπύρα παρέα με νόστιμα μεζεδάκια; Ειδικά αν τα απολαμβάνεις σε έναν ωραίο κήπο με δροσούλα. Το νέο στέκι της πόλης μας προσκαλεί  να απολαύσουμε γερμανικές μπύρες και καλό κρασί σε ένα καταπράσινο και δροσερό περιβάλλον. Συγκεκριμένα πρόκειται για το Beer and wine at the park, ένα casual open space setting που λειτούργησε μόλις πριν από μερικές ημέρες στο Δημοτικό Πάρκο Σπύρου Κυπριανού στην Αγλαντζιά. Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις πιατέλες με λαχταριστά λουκάνικα, σπιτικά burger και δροσερές σαλάτες ή platters τυριών και αλλαντικών. Και όλα αυτά θα τα συνοδεύσεις με παγωμένη μπίρα Hofbräuhaus München - Das Original ή κρασί του οινοποιείου Moraitis Winery.
>> Δημοτικό Πάρκο Σπύρου Κυπριανού, Αγλαντζιά, Λευκωσία. Πληρ. 96 447540. 

Evergreen Vegan & Vegetarian
Η χορτοφαγική διατροφή κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στις εξόδους μας. Και ενώ μέχρι πρότινος οι επιλογές για κάποιον που είναι χορτοφάγος ή ήθελε να δοκιμάσει αυτήν την κουζίνα ήταν ελάχιστες, αυτό άλλαξε κατα πολύ, με τα χορτοφαγικά εστιατόρια να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια! Σε όλη την Κύπρο. Κάνοντας λοιπόν μία βόλτα, θα ανακαλύψεις ενδιαφέροντες γαστρονομικούς “θησαυρούς” που θα σου προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία χορτοφαγικής ή/και vegan κουζίνας. Το ίδιο κάναμε κι εμείς και πέσαμε πάνω σε ένα μοναδικό στέκι στο κέντρο της πρωτεύουσας, που σερβίρει αποκλειστικά vegan/vegeterian μενού, με κάποια πιάτα ημέρας. Ο λόγος για το Evergreen Vegan & Vegetarian, το οποίο δημιουργήθηκε στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, σε μία όαση δροσιάς! Εκεί στήθηκε ένα υπέροχο σκηνικό, με λαμπάκια, μέσα στο πράσινο, καρέκλες και τραπέζια σε απόσταση (όπως επιβάλλει η εποχή) και ένα μενού πλούσιο σε επιλογές, για κάθε στιγμή. Σνακ, όπως σάντουιτς, ωμοφαγικές μπάλες ενέργειας, στικς λαχανικών, βρόμη, κυρίως πιάτα, όπως χορτοφαγικές πίτσες, burger, χορτοφαγικά noodles, σαλάτες και σούπες, καθώς επίσης και βιολογικά τσάγια, καφέδες και ροφήματα όπως κανελάδα, βιολογικό νερό καρύδας, φρέσκοι χυμοί, ροφήματα πρωτεΐνης κ.ά. Σημείωσε ότι διοργανώνονται και θεματικές βραδιές με μουσική από DJ. 
(99855919) Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας. Δ-Κ 18.00-24.00 (Πεμ, Παρ & Σ μέχρι τη 01.00).

Secret Garden Panayia
Μία επίσκεψη στην ορεινή Πάφο θα αποτελέσει σίγουρα την τέλεια αφορµή για να ανακαλύψεις κι εσύ αυτόν τον κρυµµένο «θησαυρό». Πρόκειται για ένα μικρό μυστικό κήπο στο χωριό Πάνω Παναγιά, ο οποίος δημιουγήθηκε για να δώσει μία διαφορετική επιλογή στους επισκέπτες του όμορφου χωριού. Είναι ένας υπαίθριος χώρος και ο φυσικός πλούτος αυτού ήταν η έμπνευση για την ονομασία. Είναι με τέτοιο τρόπο διαμορφωμένο ώστε να δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα εξωτικό νησί. Ένα καφέ-μπαρ που συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο και υπόσχεται να αποτελέσει και φέτος την καλοκαιρινή σου συνήθεια! Εδώ θα απολαύσεις τη λεμονάδα σου, το κοκτέιλ σου, τον καφέ σου, μπίρες, ακόμα κι ένα ποτήρι καλό κρασί από τα τοπικά οινοποιεία. Αυτό ωστόσο που δεν πρέπει να παραλείψεις με τίποτα είναι να δοκιμάσεις τα γκουρμέ γλυκά του, όπως τοεντυπωσιακό cheesecake αλλά και την πορτοκαλόπιτα!  Το μόνο σίγουρο είναι ότι εδώ θα σε εντυπωσιάσουν όλα! 
(99038137) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 79, Πάνω Παναγιά, επ. Πάφου. Δ-Κ 10.00-23.00 (εκτός Τρ). 

Casa Mespilea
Το καλοκαίρι εμείς εδώ στο Check In Cyprus μας αρέσει να απολαμβάνουμε το φαγητό και το ποτό μας σε όμορφους εξωτερικούς χώρους γι᾽ αυτό και δεν σταματάμε να ψάχνουμε. Βρήκαμε λοιπόν μια υπέροχη αυλή στην Πάφο, ονόματι Casa Mespilea, την οποία λατρέψαμε από την πρώτη ματιά! Το Casa Mespilea είναι ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό του 1890 βυ, σε απόσταση 1,5χλμ. από την Παραλία Αφροδίτη και εκτός απο όμορφα και προσεγμένα δωμάτια διαθέτει και ένα bistro το chez mama το οποίο σου σερβίρει τα νόστιμα πιάτα του στον κρυμμένο κήπο του κτηρίου. Ανάμεσα στο πράσινο λοιπόν θα απολαύσεις σπιτικά και πολύ νόστιμα πιάτα αλλά και δροσερά ποτά το βράδι. Το μόνο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να πάρεις τηλέφωνο για κράτηση.
(99683757) Πυγμαλίωνος 2, Πάφος.

Corner Mill Lounge Bar
Αξέχαστες καλοκαιρινές εμπειρίες μας περιμένουν το φετινό καλοκαίρι σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά μας, την Κακοπετριά, η οποία μόλις απέκτησε έναν ακόμα προορισμό! Στην Κακοπετριά λοιπόν κάτι άλλαξε φέτος κι αυτό είναι υπέροχο! Γιατί αλλάζουν τα βράδια μας, γίνονται πιο ρομαντικά, νοσταλγικά και αποκτούν άρωμα και γεύση! Ετοιμάσου, λοιπόν, να επισκεφθείς το Corner Mill, το οποίο έχει δημιουργηθεί σε ένα από τα -ίσως- πιο χαρακτηριστικά σημεία στο χωριό, ακριβώς κάτω από το εστιατόριο Μύλος… Διπλά στο γραφικό ποτάμι της περιοχής, κάτω από τη σκιά των δέντρων και με επαγγελματίες μπάρτεντερς να σερβίρουν πασίγνωστα αλλά και «πειραγμένα» κοκτέιλ, το Corner Mill Lounge Bar σε προκαλεί να ξεφύγεις από τα κοινότυπα. Λαχταριστά κοκτέιλ εμπνευσμένα και φτιαγμένα με μεράκι, μεσογειακό κλίμα, απέραντη όρεξη για διασκέδαση και φυσικά το καταπράσινο τοπίο για να διασκεδάσεις, να χαλαρώσεις και να αφήσεις πίσω τις σκοτούρες της εβδομάδας. Και δεν είναι μόνο αυτά. Ο χώρος διαθέτει funky street food station για να ικανοποιήσει τις γευστικές σου απαιτήσεις, ναργιλέ για τους λάτρεις του σπορ και φυσικά μουσική από DJ. 
Κράτηση και ζακετούλα… απαραίτητα! 
(99424469) Corner Mill – Κακοπετριά (Ξενοδοχείο Μύλος). Δωρεάν χώρος στάθμευσης: Ναι (παρά την εκκλησία - 30 μέτρα). *Στο χώρο τηρούνται όλες οι απαραίτητες διά νόμου προδιαγραφές Ασφάλειας και Υγείας της παρούσας κατάστασης.

Markos River Park
Το Markos River Park ανανεώθηκε και σε περιμένει αυτό το καλοκαίρι σε ένα καταπράσινο και μαγευτικό φυσικό περιβάλλον, για να περάσεις αξέχαστες στιγμές με την παρέα! Θα το βρεις στο διάσημο χωριό Καλοπαναγιώτης, δίπλα στο ποτάμι! Εκεί στήθηκε ένα μαγευτικό σκηνικό, μέσα στο πράσινο, ιδανικό για τα βράδια του καλοκαιριού. Πάμε να τραγουδήσουμε και να διασκεδάσουμε παρέα με ζωντανή ελληνική μουσική, να απολαύσουμε δροσιστικά ποτά και κοκτέιλ, να δοκιμάσουμε νόστιμα platters και pizza, αλλά και ναργιλέ σε πλούσιες γεύσεις!  
(99242819) Καλοπαναγιώτης. 

Tricolore Pizza & Pasta
Aγάπαμε τις εξόδους, όπως και την ιταλική κουζίνα. Και αναζητώντας σού βρήκαμε ένα κήπο όπου μπορείς να απολαύσεις δροσερές μπίρες αλλά και ιταλικές νοστιμιές όπως πίτσα και pasta. Πρόκειται για την πιτσαρία Tricolore Pizza & Pasta στην Έμπα της Πάφου, η οποία άνοιξε τον όμορφο κήπο της “Tricolore Beer Garden” και είναι έτοιμη για να σε υποδεχτεί και να σου σερβίρει τα πεντανόστιμα πιάτα της. Τι λες λοιπόν να πάρεις την παρέα και να πάτε για πίτσα και μπίρες απόψε;
(70009897) Αγίου Στεφάνου 134, Έμπα, Πάφος.

Solos - Kebab House & Beer Garden
Θα το βρεις σ​​​​το δρόμο προς τις θαλασσινές σπηλιές της Πάφου Ένα σουβλατζίδικο μέσα σε έναν ελαιώνα, με λαμπάκια που δημιουργούν μία μαγευτική, καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, με τραπεζάκια όμορφα και περιποιημένα. Στο χώρο υπάρχει γρασίδι που δημιουργεί μία πολύ όμορφη εικόνα. Το Σουβλατζίδικο Ο Σόλος άνοιξε μόλις πέρσι τις πόρτες του και μέσα σε ένα κοντέινερ έχει φτιάξει την κουζίνα του όπου ψήνει κυπριακό σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, είδη σχάρας, μυρωδάτη σεφταλιά, συκώτι, χοιρινό μπέικον όλα ψημένα στα κάρβουνα. Ο χώρος είναι όλα τα λεφτά και το καλοκαίρι είναι ιδανικός για έξοδο με την παρέα. Το προσωπικό φιλικότατο, οι τιμές λογικές και ο κύριος Σόλος μαζί με τον γιο του ευγενέστατοι να σε εξυπηρετήσουν.    
(70 071111) Καραβόπετρας 1, Θαλασσινές Σπηλιές-Πέγεια, Πάφος.

Summer Sky Lounge
To Café Mercedes επέστρεψε γι' αυτό το καλοκαίρι, δίπλα στο ιστορικό Ledra Palace, σε έναν µαγευτικό κήπο µε αγκαλιά το πράσινο. Εδώ θα ζήσεις ένα ονειρικό ταξίδι διασκέδασης και γεύσης. Το design επιµελήθηκε ο Μάριος Ίτσης και λειτουργεί σαν καθρέφτης του περιβάλλοντος χώρου. Από τα floral prints πέριξ του χώρου µέχρι και τον φωτισµό που διακοσµεί δέντρα και φυτά κάτω από τον έναστρο ουρανό, προσδίδουν µία φρέσκια, ζωντανή διάθεση σε κάθε γωνιά του κήπου. To µενού επιµελήθηκε ο Chef Ανδρέας Ανδρέου, και µας µεταφέρει στη νέα φιλοσοφία των γνωστών σε όλους Pinchos από την Ισπανία, αλλά σε µία πιο µοντέρνα εκδοχή µε διεθνείς και Ιαπωνικές γεύσεις. Τα cocktail που συνοδεύσουν τις ευφάνταστες αυτές δηµιουργίες είναι κλασικές επιλογές αλλά και φρέσκες, µοντέρνες προτάσεις, που προβλέπονται όλα δροσερά και άκρως απολαυστικά.
Summer Sky Lounge, η πρόταση του Café Mercedes για το καλοκαίρι!
>> (22270777, 99555156) Café Mercedes Summer Sky Lounge, Μάρκου Δράκου 16, 1102 Λευκωσία. Ηµέρες & Ώρες Λειτουργίας: Καθηµερινά από την δύση του ηλίου έως αργά την νύχτα.



Gin Garden
Το Library έφτιαξε και φέτος την υπέροχη αυλή του, το Gin Garden. Συγκεκριμένα, η αυλή του Μεγάρου Παυλίδη φιλοξενεί από το καλοκαίρι του 2016 το Gin Garden, ένα bar που δημιουργήθηκε με κεντρικό άξονα την ανάγκη του κόσμου να χαλαρώσει και να κοινωνικοποιηθεί σε ένα όμορφο περιβάλλον στο κέντρο της πόλης. Η συλλογή του Gin Garden περιλαμβάνει πολλές επιλογές σε τζιν, ενώ εμπλουτίζεται συνεχώς. Εκτός από τα Gin & Tonic υπάρχει και κοκτέιλ μενού, όπως επίσης και spirits, μπίρες, κρασιά, καθώς και επιλογές για συνοδεύσεις το ποτό σου, όπως burgers, pizza και σαλάτες.
(96 108877) Ιφιγενείας 23, Μέγαρο Παυλίδη, Λεμεσός.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close