Δημοσιεύτηκε στις 03 Φεβρουαρίου 2022
Ο μετρητής κυκλοφορίας οχημάτων ο οποίος τοποθετήθηκε στα πλαίσια του έργου GEOSTARS στο δρόμο Καρβουνά – Τροόδους μας δίνει ενδιαφέροντα στοιχεία για την επισκεψιμότητα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους, αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Δασών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο μετρητής κυκλοφορίας οχημάτων που τοποθετήθηκε στα πλαίσια του έργου GEOSTARS στο δρόμο Καρβουνά – Τροόδους μας δίνει ενδιαφέροντα στοιχεία για την επισκεψιμότητα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους. Για το 2021, ο μετρητής κατέγραψε συνολικά 341 056 διελεύσεις οχημάτων από και προς το Τρόοδος, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 13% σε σχέση με το 2020 (302 373 διελεύσεις) και μειωμένος κατά 10% σε σχέση με το 2019 (377 281 διελεύσεις).
Μεγαλύτερη διέλευση οχημάτων παρατηρήθηκε τον πρώτο και τον τελευταίο μήνα του έτους, με την μεγαλύτερη κίνηση να ανέρχεται σε 5323 διελεύσεις την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021. Ο μέσος όρος διελεύσεων για το 2021 ανήλθε σε 934 οχήματα την μέρα, ενώ τα σαββατοκύριακα και τις αργίες ανήλθε σε 1 493 οχήματα την ημέρα. Ανά εποχή, ο μέσος όρος ημερήσιας κυκλοφορίας που παρατηρήθηκε το 2021 ήταν: Χειμώνας 972, Άνοιξη 581, Καλοκαίρι 1 250 και Φθινόπωρο 935 οχήματα.
Πέραν της οικολογικής του αξίας, οι μετρήσεις αυτές αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά την εξαιρετική σημασία του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους ως επισκέψιμος προορισμός για αναψυχή και είναι χρήσιμες για τη διαχείριση του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους ειδικά αλλά και της περιοχής του Γεωπάρκου Τροόδους ευρύτερα.
Το έργο με τίτλο «Αστροπαρατήρηση και φυσικό περιβάλλον – εναλλακτικό προϊόν ανάπτυξης και προβολής των γεωπάρκων της Ανατολικής Μεσογείου» με ακρωνύμιο GEOSTARS Geostars http://geostars.eu/ υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Τ.Π.Α) και από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο μετρητής τοποθετήθηκε με τη συνεργασία Τμήματος Δασών και Τμήματος Δημοσίων Έργων και ενσωματώθηκε στο σύστημα καταμέτρησης κυκλοφορίας ΔΙΑΥΛΟΣ Diavlos - Traffic in Cyprus του Τμήματος Δημοσίων Έργων, το οποίο ευχαριστούμε για τη συνεργασία.
Σχετικά

Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»

H Ryanair μπορεί να μην επαναφέρει τις αεροπορικές συνδέσεις της με το Ισραήλ
Η αεροπορική εταιρεία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναφέρει πτήσεις στο Ισραήλ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου το νωρίτερο

Η Κρήτη ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς wellness παγκοσμίως
Δεν προσφέρει μόνο γεύσεις αλλά και έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής

Ένα από τα ωραιότερα χωριά στον κόσμο βρίσκεται στην Ολλανδία και αξίζει να το ανακαλύψετε
Το μικροσκοπικό χωριό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία

Lidl Κύπρου: Κορυφαία στην ποιότητα και στις διακρίσεις
Η εταιρεία, κατακτώντας τη διεθνή διάκριση Superior Taste Award για τα προϊόντα της, επιβεβαιώνει ότι η ποιότητα και η γεύση παραμένουν στο επίκεντρο της εμπειρίας του καταναλωτή

Χριστουγεννιάτικη Διαδρομή στην καρδιά της Λευκωσίας
Μια γιορτινή εμπειρία που θα γεμίσει τη Λεωφόρο Μακαρίου με φως, χαρά και δημιουργικότητα, δίνοντας ζωή στο κέντρο της Λευκωσίας.


Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, αεροδρόμια και νοσοκομεία (λόγω απεργίας)
Παναπεργία 11ης Σεπτεμβρίου: Ποιοι επηρεάζονται και πώς θα λειτουργήσει η χώρα

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που συνδυάζουν πολυτέλεια και διακριτικότητα
Περιοχές που βρίσκονται «κάτω απο το ραντάρ» και (ακόμα) τις γνωρίζουν λίγοι τουρίστες

"Καλά θα πάει κι αυτό": Η νέα κωμική σειρά του Δημήτρη Αποστόλου στο Σίγμα
Πρωταγωνιστεί ένα all star cast ηθοποιών

Πραγματοποιήθηκε η 99η συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού (ΚΕΑ)
Λόγω των πρόσφατων γεγονότων από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή, η συνεδρία φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο ‘’Απόκρυφο’’