Eating News , Εστιατόρια

Πρώτες εικόνες από το καινούργιο, υπέροχο εστιατόριο της Λευκωσίας

Ένα νέο all day restaurant-bar ετοιμάζεται να μας υποδεχθεί στην ανανεωμένη Μακαρίου.

Δημοσιεύτηκε στις 02 Φεβρουαρίου 2022

Η λεωφόρος Μακαρίου, ο ιστορικός δρόμος της πρωτεύουσας που έχει συνδέσει το όνομά του με τα καλύτερα μαγαζιά, συνεχώς ανανεώνεται με νέες αφίξεις μαγαζιών… Ωστόσο, αυτή η άφιξη φαίνεται ότι έρχεται για να ταράξει τα λιμνάζοντα -και λόγω covid- νερά της εστίασης, καθώς πρόκειται για μια δυνατή πρόταση τόσο γευστικά όσο και αισθητικά. 

Το νέο bar/restaurant μας έρχεται από την ομάδα του Occhio Hospitality Group, ακούει στο όνομα KAMÁRA, ετοιμάζεται να σηκώσει αυλαία στις αρχές Μαρτίου, και έχει στόχο να μας μυήσει σε κλασικές και αγαπημένες γεύσεις, δοσμένες όμως με σύγχρονες μεθόδους.

Το KAMÁRA, το καινούργιο εστιατόριο της Μακαρίου, στεγάζεται στο χώρο όπου βρισκόταν το θρυλικό SITIO Café Restaurant, σε ένα κτήριο που συνδυάζει το νεοκλασικό στυλ του 1940 (κτίστηκε από Άγγλους το 1948) με την αστική φινέτσα του 2022. 
Η διατήρηση της ιστορικότητας του κτιρίου και η εισαγωγή νέων στοιχείων αρμονικών με την υφιστάμενη αρχιτεκτονική της δεκαετίας του 40', όμως, δεν ήταν το μόνο στοίχημα που κλήθηκε να κερδίσει η interior architect & designer Κρίστη Παφίτη στο σχεδιασμό του νέου μαγαζιού! Η Κρίστη Παφίτη, άλλωστε, θέλησε να συνδέσει το εστιατόριο με τον χαρακτήρα της νεοκλασσικής Λευκωσίας, «παντρεύοντας» στοιχεία του αστικού μύθου της Μακαρίου με στοιχεία του μέλλοντος της. Και το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακό! 

Εκπλήξεις μας επιφυλάσσει και στον κατάλογο του νέου εστιατορίου, όπου επικεφαλής στην κουζίνα θα είναι ο σεφ Χαράλαμπος Καραούζας, ο οποίος υπόσχεται ένα διεθνές μενού με νοσταλγικές και κλασικές αναφορές, αλλά μοντέρνα ματιά και εκτέλεση.

Ανάλογη θα είναι και η προσέγγιση στα κοκτέιλ, ενώ η λίστα κρασιών είναι πλήρης, πολυσυλλεκτική, ωραία δομημένη και με δυνατή ποικιλία επιλογών κρασιών σε ποτήρι.

Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close