Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου 2022
Με την ευκαιρία της υπογραφής υπογραφή του Συμβολαίου για την ανέγερση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στη Λευκωσία, ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα προέβη σε δηλώσεις σχετικά με ζητήματα που απασχολούν το Υπουργείο Υγείας.
Αναφερόμενος στα επιδημιολογικά δεδομένα και σε συζητήσεις για πιθανή χαλάρωση των μέτρων, ο κ. Χατζηπαντέλα δήλωσε πως οι επιδημιολόγοι συμφώνησαν ομόφωνα ότι θα εξεταστεί χαλάρωση μέτρων στην επόμενη συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου. «Τα μέτρα που έχουν συζητηθεί τις προηγούμενες μέρες είναι παιδιά 12-17 ετών που δεν είναι εμβολιασμένα να τους δοθεί η ευκαιρία να πηγαίνουν σε καφετέριες ή εστιατόρια με την επίδειξη rapid test ή SafePass, να δούμε αν θα πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό σε γάμους και βαπτίσεις, και να εξετάσουμε αν πρέπει να επιτραπεί ξανά ο χορός». Αυτές οι πιθανές χαλαρώσεις θα εξαρτηθούν από τον αριθμό κρουσμάτων αλλά και από τις νοσηλείες, βάσει των αναφορών του ΟΚΥπΥ, πρόσθεσε.
Σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου “test to stay”, ο Υπουργός δήλωσε: «Θέλω να αναφέρω ότι περισσότερα από δύο χιλιάδες παιδιά σήμερα, που έχουν κάνει το τεστ και είναι αρνητικά, είναι αυτή τη στιγμή στις τάξεις αντί να είναι στα σπίτια τους. Την ίδια στιγμή οι γονείς τους αντί να είναι στα σπίτια τους και να προσέχουν τα παιδιά τους, είναι στις εργασίες τους. Ο στόχος μας τα παιδιά να είναι στα σχολεία φαίνεται να επιτεύχθηκε. Υπάρχουν κάποια προβλήματα όπως είναι φυσιολογικό, και θα τα δούμε στη σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα». Η διαβούλευση με Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΟΚΥπΥ για επέκταση του “test to stay” σε αυτά τα σώματα θα ξεκινήσει άμεσα, όπως ανέφερε.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό θανάτων και post COVID ασθενών, ο κ. Χατζηπαντέλα δήλωσε πως το μήνυμα του Υπουργείου Υγείας στους πολίτες είναι να εμβολιαστούν. «Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους είναι άτομα ανεμβολίαστα, και δυστυχώς έχουμε αυτή την κατάληξη. Αλλά την ίδια στιγμή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χώρα μας είναι τέταρτη χαμηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά στους θανάτους. Έχουμε ένα πολύ χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας και αυτό είναι πολύ σημαντικό.»
Σχετικά
Χιονίζει στο Τρόοδος
Στα λευκά για πρώτη φορά το Τρόοδος κατά τον φετινό χειμώνα Jubilee Hotel Troodos!
Πέφτει απότομα απόψε η θερμοκρασία στο εσωτερικό – Αναμένονται χιόνια και παγετός στα ορεινά
Η πιο κρύα νύχτα του φετινού χειμώνα μέχρι στιγμής, αναμένεται να είναι η αποψινή
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές που «σπάνε ρεκόρ» επισκεψιμότητας στην Κεντρική Ευρώπη
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς!
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς, σύμφωνα με τους ντόπιους.
Απονεμήθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για τις εκδόσεις του έτους 2024
Απονεμήθηκαν χθες βράδυ τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη διάκριση που αποδίδεται σε λογοτέχνες από την πολιτεία.
Το Σίγμα φέρνει την μεγάλη οθόνη στο σπίτι μας και φέτος τις γιορτές
Μαγικοί κόσμοι που ξεδιπλώνονται στην οθόνη μας… Αγαπημένοι ήρωες που μας ταξιδεύουν. Συναισθήματα που μας παρασέρνου
Πρωτοχρονιά: Οι πιο εντυπωσιακοί Ευρωπαϊκοί προορισμοί για να υποδεχτείτε τον νέο χρόνο
Από τα γυαλιστερά φώτα μέχρι τις μουσικές στις πλατείες, η αλλαγή του χρόνου είναι η ιδανική αφορμή για ένα ταξίδι που θα μείνει για πάντα στη μνήμη σας!
Eurovision 2026: Πρώτες εικόνες από την εντυπωσιακή σκηνή της διοργάνωσης
Oι πρώτες εικόνες αρκούν για να σκιαγραφήσουν τη φιλοσοφία του φετινού σκηνικού
Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δεις
Στολίδια, λαμπιόνια και το τζάκι αναμμένο με μια χριστουγεννιάτικη ταινία να παίζει στην τηλεόραση
Άστατος καιρός με μεμονωμένες βροχές και πιθανό χιόνι στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
3 αναπάντεχοι προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα
Χιονισμένα τοπία, μεσαιωνικά σοκάκια και ουρανοί γεμάτοι φως σε τρεις απρόσμενους χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ευρώπης.
Άστατος καιρός με ενισχυμένους ανέμους - Πιθανό χιόνι απόψε στο Τρόοδος
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας.