Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2022
Tα καλύτερα τουριστικά χωριά στον κόσμο ανακήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.Η ταξινόμηση έγινε με βάση διάφορους παράγοντες.
Τα καλύτερα χωριά σημείωσαν υψηλή βαθμολογία με βάση την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα καθώς και με βάση τον τουρισμό.
Η Κύπρος έχει την τιμητική της αφού ένα χωριό μας συγκαταλέγεται στα καλύτερα τουριστικά χωριά στον κόσμο.
Πρόκειται για τα Πάνω Λεύκαρα, που σημείωσαν υψηλή βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες. Για τους Βρετανούς τουρίστες θεωρείται ένας συναρπαστικός προορισμός όπως γράφει η Express Uk.
Τα Λεύκαρα είναι η πατρίδα της παραδοσιακής κυπριακής κεντημένης δαντέλας που αποτελεί κληρονομιά της UNESCO.
Οι τουρίστες που επισκέπτονται τα Λεύκαρα μπορούν να βρουν πολλά μικρά καταστήματα που πωλούν όμορφα κεντήματα σε παραδοσιακό στυλ.
Επίσης μπορούν να δουν τις γυναίκες του χωριού καθώς κεντούν τα γνωστά λευκαρίτικα.
Η περιπλάνηση στα παραδοσιακά δρομάκια του χωριού παραπέμπει στην παραδοσιακή κυπριακή ζωή.
Πολλοί τουρίστες επιλέγουν να επισκεφθούν το Μουσείο Παραδοσιακής Κεντητικής και Αργυροχοΐας των Λευκάρων.
Ένας επισκέπτης έγραψε στο Tripadvisor: «Πρόκειται για ένα τόσο αξιόλογο μουσείο που συνδέει μέρη της κυπριακής ιστορίας απευθείας με το όμορφο χωριό των Λευκάρων».
Ο διάσημος ζωγράφος Λεονάρντο Ντα Βίντσι θεωρείται ότι επισκέφτηκε τα Λεύκαρα στα τέλη του 16ου αιώνα. Λέγεται ότι αγόρασε ένα μεγάλο περίτεχνο τραπεζομάντηλο από ντόπιους και το πρόσφερε στον καθεδρικό ναό του Μιλάνο στην Ιταλία.
Το χωριό έχει επίσης εκπληκτική αρχιτεκτονική και οι τουρίστες μπορούν επίσης να επισκεφθούν την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα.
Τα Λεύκαρα φημίζονται και για ένα παραδοσιακό φαγητό, ένα νόστιμο πιάτο με αρνί στο φούρνο με πατάτες (ο γνωστός λευκαρίτικος τταβάς),το οποίο σερβίρουν πολλά εστιατόρια.
Οι τουρίστες μπορούν επίσης να αγοράσουν δαντέλα ή ασημένια είδη για να τα πάρουν μαζί τους σε ένα από τα καταστήματα δώρων του χωριού, γράφει η Express.
Πληροφορίες από express.co.uk
Κεντρική εικόνα: Katia Ioannou - Τοπία της Κύπρου / Landscapes of Cyprus
Σχετικά
Ένα πιάνο προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας
Μία πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde σε συνεργασία με την Hermes Airports
«Φεγγάρι του Λύκου»: Πότε θα κάνει την εμφάνισή της η πρώτη πανσέληνος του 2026
Όλες οι ημερομηνίες που θα έχουμε πανσέληνο το 2026
Η Louis Hotels υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με ένα μοναδικό Christmas Breakfast στο Hilton Nicosia!
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το νέο concept της Louis Hotels «Here I Belong», που αναδεικνύει τη φιλοσοφία του Ομίλου γύρω από την ποιοτική φιλοξενία, τη συναισθηματική σύνδεση και την αίσθηση του ανήκειν
Γιορτινές νότες και φιλανθρωπική μαγεία από το ENAVSMA Foundation στο Annabelle Hotel
Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν για τη στήριξη του ENAVSMA Foundation
Οι καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2026
Η κατάταξη περιλαμβάνει συνολικά τις 100 πόλεις που, σύμφωνα με την έρευνα, διαμορφώνουν το αστικό μέλλον του πλανήτη
Η πιο προσιτή πόλη του κόσμου για να ζει κανείς
Κάθε χρόνο στο Time Out, κάνουν έρευνα σε χιλιάδες κατοίκους των πόλεων σχετικά με τις πόλεις τους
Οι πιο hot city break προορισμοί στην Ευρώπη για Χριστούγεννα
Η Ευρώπη ετοιμάζεται για μια από τις πιο εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες σεζόν των τελευταίων ετών
Οι καλύτερες και πιο οικονομικές χριστουγεννιάτικες αποδράσεις στην Ευρώπη για μια εκδρομή της τελευταίας στιγμής
Οι «πιο χριστουγεννιάτικες» διακοπές στην Ευρώπη
Οι 7 δρόμοι στο κέντρο της Λευκωσίας που θα παραμείνουν κλειστοί για 4 μήνες
Ποιοι δρόμοι κλείνουν για σκοπούς εκπόνησης κατασκευαστικών εργασιών του έργου «Κατάλληλη Κατασκευή Διαφόρων Οδών στη Λευκωσία – Συμβόλαιο 23 Κέντρο Πόλης»
Αλλάζει όψη η καρδιά της Λευκωσίας – Σε νέα εποχή Λήδρας και Ονασαγόρου
"Το μεγάλο βήμα προς μια πιο ελκυστική, λειτουργική και ανθρώπινη Λευκωσία"
Το νέο σύγχρονο και λειτουργικό πάρκο στο νησί, για ατέλειωτο παιχνίδι!
Ο Δήμος Αγίας Νάπας εγκαινιάζει το νέο Χώρο Αθλητικών Δραστηριοτήτων και Υγιούς Απασχόλησης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σωτήρας.