Δημοσιεύτηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2021
Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, ο οποίος μίλησε για την κάθοδο ξένων αεροπορικών εταιρειών στην Κύπρο.
Αρχικά μίλησε για τις τιμές των εισιτηρίων, τονίζοντας ότι προσπαθούν ως Υπουργείο να δημιουργήσουν το σωστό περιβάλλον έτσι ώστε οι αεροπορικές εταιρείες να συνεχίσουν να έρχονται στην Κύπρο. «Αυτό το έχουμε πετύχει εν μέσω κορωνοϊού». Πρόσθεσε ότι το 2021 εκτελούνται πτήσεις προς 158 προορισμούς, ενώ το 2019 υπήρχαν πτήσεις για 150 προορισμούς.
Ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι πλέον υπάρχουν περισσότερες αεροπορικές εταιρείες. «Πλέον δημιουργείται ανταγωνισμός και πέφτουν οι τιμές». Επεσήμανε ότι αν κάποιος θέλει να ταξιδέψει μπορεί να βρει εισιτήριο στη σωστή τιμή, ενώ διευκρίνισε ότι όταν υπάρχουν προσφορές οι τιμές είναι χαμηλές, ενώ όσο το αεροπλάνο γεμίζει τότε ανεβαίνει και η τιμή.
Ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι θα έρθουν στην Κύπρο και άλλες εταιρείες. «Υπάρχει ζεστό ενδιαφέρον από εταιρείες είτε για να κάνουν βάση είτε για να κάνουν ενδιάμεση στάση». Συμπλήρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι εταιρείες και θα αφορούν προορισμούς που δεν είχε συνδεσιμότητα η Κύπρος. «Υπάρχουν κίνητρα, υπάρχει ενδιαφέρον και είμαστε σε επικοινωνία με το Υφυπουργείο Τουρισμού».
Στη συνέχεια μίλησε και για το ενδεχόμενο απευθείας πτήσεων προς Βρυξέλλες και ΗΠΑ, διευκρινίζοντας ότι είναι προς συζήτηση και είναι σχεδόν σίγουρη η πτήση προς Βρυξέλλες.
Παράλληλα μίλησε και για την πρωτοβουλία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για να επανέλθει η αεροπορική βιομηχανία στο προσκήνιο. «Ετοιμάσαμε διακήρυξη στην οποία ζητούμε εργαλεία για να στηρίξουμε τη συνδεσιμότητα μας». Συμπλήρωσε ότι τη διακήρυξη αρχικά την υπέγραψαν 7-8 χώρες και στη συνέχεια έφτασαν τις 14 χώρες.
Εξήγησε ότι έχει διοριστεί ειδική ομάδα για να φέρει συγκεκριμένες προτάσεις. «Εμείς θα ζητήσουμε να μας εξηγήσουν τι σημάνει η ελάχιστη αεροπορική συνδεσιμότητα για ένα κράτος μέλος και να μας δώσει τα εργαλεία και την απαραίτητη χρηματοδότηση για να το πετύχουμε».
Ο κ. Καρούσος εξήγησε ότι διαφωνεί με τη δημιουργία κρατικού μεταφορέα, καθώς δουλεία του Υπουργείου είναι να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για να έρθουν εταιρείες. «Είναι μεγάλο το ρίσκο και πολλές οι χορηγίες που πήγαιναν για κρατικές εταιρείες».
Καταλυτικά ανέφερε ότι στόχος είναι οι 14 Υπουργοί που θα υπογράψουν τη διακήρυξη, να έρθουν στην Κύπρο για να γίνει μια εκδήλωση η οποία θα στείλει κάποια μηνύματα.
Σχετικά

Πάρε τον σκύλο σου και πάμε... στην Spyros Beach!
Ανοιχτή από σήμερα η οργανωμένη παραλία σκύλων στη Λάρνακα

Αυτή είναι η πεντάδα με τις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη - Ανάμεσά τους τρεις ελληνικές
Συνολικά έξι ελληνικές στη λίστα με τις 50

10 μαγικές εικόνες από το πιο «χαρούμενο νησί» στον κόσμο
Θα δίναμε τα πάντα για να βρισκόμασταν εκεί

Dexter Ressurrection: Ανακοινώθηκε η πρεμιέρα της σειράς
Πότε θα κάνει πρεμιέρα στην Αμερική η νέα προσθήκη στο franchise της σειράς

Τέλος τα Made in China iPhones - Αλλάζει στέγη η Apple
Ο τεχνολογικός κολοσσός αναγκάζεται να στραφεί μακριά από την Κίνα

Τα 5 ελληνικά νησιά που προτείνει η Daily Mail για το φετινό καλοκαίρι
Αν αναζητάτε διακοπές με λιγότερο κόσμο, ανεξερεύνητα τοπία και την αίσθηση ότι ανακαλύπτετε έναν μικρό παράδεισο, αυτά τα πέντε νησιά είναι ιδανικά

Κλείνει (την Παρασκευή) τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού
Από τη Σκαρίνου μέχρι την Ακτή του Κυβερνήτη

Καιρός: Βροχή και σκόνη σήμερα στην Κύπρο - Αναμένεται πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση

Αρχίζουν οι κατασκευαστικές εργασίες στη δυτική λωρίδα της οδού Τσερίου
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Τσερίου

Time Out: Οι 15 τοπ προορισμοί στον κόσμο για διακοπές τον Μάιο
Nα γιατί πρέπει να πάτε στην Αθήνα, εξηγεί

Εκεί που το αύριο αγκαλιάζει το χθες
Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection by Marriott, ετοιμάζεται να αφηγηθεί ιστορίες πολυτελούς φιλοξενίας και απαράμιλλης κομψότητας στην καρδιά της Λευκωσίας

H Telegraph προτείνει άλλους καλοκαιρινούς προορισμούς αντί για Μύκονο και Βενετία
Οι προτάσεις του πρακτορείου για καλοκαιρινές διακοπές μακριά από τα μέρη που πλήττει ο υπερτουρισμός