Δημοσιεύτηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2021
Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, ο οποίος μίλησε για την κάθοδο ξένων αεροπορικών εταιρειών στην Κύπρο.
Αρχικά μίλησε για τις τιμές των εισιτηρίων, τονίζοντας ότι προσπαθούν ως Υπουργείο να δημιουργήσουν το σωστό περιβάλλον έτσι ώστε οι αεροπορικές εταιρείες να συνεχίσουν να έρχονται στην Κύπρο. «Αυτό το έχουμε πετύχει εν μέσω κορωνοϊού». Πρόσθεσε ότι το 2021 εκτελούνται πτήσεις προς 158 προορισμούς, ενώ το 2019 υπήρχαν πτήσεις για 150 προορισμούς.
Ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι πλέον υπάρχουν περισσότερες αεροπορικές εταιρείες. «Πλέον δημιουργείται ανταγωνισμός και πέφτουν οι τιμές». Επεσήμανε ότι αν κάποιος θέλει να ταξιδέψει μπορεί να βρει εισιτήριο στη σωστή τιμή, ενώ διευκρίνισε ότι όταν υπάρχουν προσφορές οι τιμές είναι χαμηλές, ενώ όσο το αεροπλάνο γεμίζει τότε ανεβαίνει και η τιμή.
Ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι θα έρθουν στην Κύπρο και άλλες εταιρείες. «Υπάρχει ζεστό ενδιαφέρον από εταιρείες είτε για να κάνουν βάση είτε για να κάνουν ενδιάμεση στάση». Συμπλήρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι εταιρείες και θα αφορούν προορισμούς που δεν είχε συνδεσιμότητα η Κύπρος. «Υπάρχουν κίνητρα, υπάρχει ενδιαφέρον και είμαστε σε επικοινωνία με το Υφυπουργείο Τουρισμού».
Στη συνέχεια μίλησε και για το ενδεχόμενο απευθείας πτήσεων προς Βρυξέλλες και ΗΠΑ, διευκρινίζοντας ότι είναι προς συζήτηση και είναι σχεδόν σίγουρη η πτήση προς Βρυξέλλες.
Παράλληλα μίλησε και για την πρωτοβουλία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για να επανέλθει η αεροπορική βιομηχανία στο προσκήνιο. «Ετοιμάσαμε διακήρυξη στην οποία ζητούμε εργαλεία για να στηρίξουμε τη συνδεσιμότητα μας». Συμπλήρωσε ότι τη διακήρυξη αρχικά την υπέγραψαν 7-8 χώρες και στη συνέχεια έφτασαν τις 14 χώρες.
Εξήγησε ότι έχει διοριστεί ειδική ομάδα για να φέρει συγκεκριμένες προτάσεις. «Εμείς θα ζητήσουμε να μας εξηγήσουν τι σημάνει η ελάχιστη αεροπορική συνδεσιμότητα για ένα κράτος μέλος και να μας δώσει τα εργαλεία και την απαραίτητη χρηματοδότηση για να το πετύχουμε».
Ο κ. Καρούσος εξήγησε ότι διαφωνεί με τη δημιουργία κρατικού μεταφορέα, καθώς δουλεία του Υπουργείου είναι να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για να έρθουν εταιρείες. «Είναι μεγάλο το ρίσκο και πολλές οι χορηγίες που πήγαιναν για κρατικές εταιρείες».
Καταλυτικά ανέφερε ότι στόχος είναι οι 14 Υπουργοί που θα υπογράψουν τη διακήρυξη, να έρθουν στην Κύπρο για να γίνει μια εκδήλωση η οποία θα στείλει κάποια μηνύματα.
Σχετικά

Το παραμυθένιο κάστρο από το οποίο εμπνεύστηκε ο Γουόλτ Ντίσνεϊ
Ένα από τα ωραιότερα του κόσμου και μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο

Αυτή είναι η πιο βιώσιμη πόλη του κόσμου για το 2025
Η Βιέννη υποχωρεί στη 2η θέση μετά από απώλειες στη βαθμολογία σταθερότητας

Η σκανδιναβική πρωτεύουσα που ανακηρύχθηκε η πιο βιώσιμη πόλη στον κόσμο
Η σκανδιναβική αυτή πρωτεύουσα ανακηρύχθηκε η πιο βιώσιμη πόλη στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Instagram: Έτοιμο το νέο χαρακτηριστικό που όλοι περιμέναμε
Μετά από χρόνια αναμονής, επιτέλους θα μπορούμε να κάνουμε το αυτονόητο

Καιρός: Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία - Πότε έρχεται νέα άνοδος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Έρχεται μία τεράστια αλλαγή στην εφαρμογή WhatsApp
Mετά από χρόνια παροχής δωρεάν υπηρεσιών, χωρίς δεσμεύσεις

Μην σταματάς ποτέ να εξελίσσεσαι: Η Lidl στο UEFA Women’s EURO 2025™
Η Lidl εστιάζει στην εκπαίδευση για τη διατροφή και την προσωπική ανάπτυξη στο πλαίσιο του partnership της με το UEFA Women’s EURO 2025.

Νέο μουσείο για τους λάτρεις των μηχανοκίνητων άνοιξε τις πόρτες του στην Αγία Νάπα
Με κλασικά αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και ένα ταξίδι στον χρόνο

Ελληνικό νησί ανάμεσα στους 6 πιο σημαντικούς πολιτιστικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2025
Ειδική μνεία στο νησί των Κυκλάδων από τη διεθνή ιστοσελίδα «Travel and Tour World»

5 νέες, οργανωμένες παραλίες στην Κύπρο που θα γίνουν το καλοκαιρινό σου στέκι
Άνεση, στυλ και καλοκαιρινή αύρα σε πέντε φρέσκες παραθαλάσσιες αφίξεις που πρέπει να επισκεφθείς φέτος

Ανακαλύψαμε ένα μοντέρνο σπιτάκι με πισίνα, για καλοκαιρινές διακοπές στο χωριό!
Ένα ολοκαίνουριο σπιτάκι στη διάσημη Λόφου για ξεχωριστές διακοπές!

Η Wizz Air αναστέλλει πτήσεις έως τις 15 Σεπτεμβρίου
Αναστέλλοντια όλες οι πτήσεις προς Τελ Αβίβ και τις ευρωπαϊκές πτήσεις προς Αμμάν