Δημοσιεύτηκε στις 07 Δεκεμβρίου 2021
Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το τμήμα Μετεωρολογίας. Η προειδοποίηση θα είναι σε ισχύ από τη 20:00 απόψε μέχρι αύριο στις 17:00 το απόγευμα.
ΑΡ.ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ: 61 ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ: ΚΙΤΡΙΝΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 07/12/2021 ΩΡΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 0600 T.X. ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ: 2000 T.X. 07/12/2021 ΜΕΧΡΙ: 1700 T.X. 08/12/2021 ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΜΕΤΑΞΥ 35 ΚΑΙ 50 ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΑΝΑ ΩΡΑ ΕΝΩ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙ.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο το βόρειο Αιγαίο επηρεάζει την περιοχή μέχρι αύριο το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια αναμένεται ψηλή πίεση.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Αργότερα, αναμένεται χιόνι στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και χιόνι ή χιονόνερο τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα παράλια και στα ψηλότερα ορεινά, ισχυροί και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά και βόρεια μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι, ενώ χιόνι ή χιονόνερο ενδέχεται να πέσει τοπικά και στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα ισχυροί και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Αργά το απόγευμα οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά τοπικά στα δυτικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και στα δυτικά κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τρόοδους ενδέχεται να πέσει αρχικά χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι ως ισχυροί 4 με 5 μποφόρ, αλλά τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στα ανατολικά παράλια, κυματώδης στα νότια και κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια.
Την Πέμπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά θα καταστεί κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει την Πέμπτη άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.
Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:
Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||
Σχετικά

Το Μαύρο Φεγγάρι του Αυγούστου - Πότε θα είναι «ορατό»
Tη νύχτα της 23ης Αυγούστου ο ουρανός θα είναι σκοτεινός χωρίς τη λάμψη της σελήνης

Καμίνι και αύριο η Κύπρος: Νέα κίτρινη προειδοποίηση - Πότε τίθεται σε ισχύ
Κίτρινη προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η Καπέλα Σιξτίνα κλείνει για την αιωνιότητα
Το Βατικανό ανακοινώνει για το 2026 μια εξαιρετικά ευαίσθητη επέμβαση την Καπέλα Σιξτίνα, το εμβληματικό φρέσκο του Μιχαήλ Άγγελου, με στόχο τη διατήρησή του για τις επόμενες γενιές

Τα 16 καλύτερα Christmas Markets για να επισκεφτείς φέτος τα Χριστούγεννα
Μάθε πότε ανοίγουν, πόσο διαρκούν και τι περιλαμβάνουν 16 μαγευτικές χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης

Η θεία Ανδρούλα: Το κορίτσι που δεν ενηλικιώθηκε ποτέ
Δολοφονήθηκε σαν σήμερα το πρωί της 22ης Αυγούστου 1974 από Τούρκους στρατιώτες σε περίοδο εκεχειρίας

Τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση- Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία
Κίτρινη προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η χώρα – έκπληξη που ανακηρύχθηκε ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι
Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε ο διαδικτυακός πράκτορας κρατήσεων Thomas Cook, αυτοί είναι οι προορισμοί με τις περισσότερες κρατήσεις πόλεων

Ανοικτές 6 ημέρες την εβδομάδα οι εκκλησίες-μνημεία της ΟΥΝΕΣΚΟ
H ανακοίνωση απο το Υφυπουργείο Πολιτισμού

Έρχεται η Intervision 2025: Οι χώρες που θα λάβουν μέρος στη «ρωσική Eurovision»
Είκοσι μία χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην Intervision 2025.

«Emily in Paris»: Πότε κάνει πρεμιέρα ο νέος κύκλος της αγαπημένης σειράς (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Σε εικόνες από τον νέο κύκλο που δημοσίευσε το Netflix βλέπουμε την Emily σε ιταλικές πόλεις

Πέθανε ο Φρανκ Κάπριο: Γνωστός ως «ο πιο ευγενικός δικαστής του κόσμου» (VID)
Ήταν το κεντρικό πρόσωπο της τηλεοπτικής εκπομπής Caught in Providence

Κίτρινη προειδοποίηση για 40αρια σήμερα – Πότε τίθεται σε ισχύ
Κίτρινη προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας