News , Guide

Το Εμπορικό Τρίγωνο Λευκωσίας σε ένα βίντεο από ψηλά

Βίντεο από την ολοκλήρωση της Φάσης Α’ του εμπορικού Τριγώνου Λευκωσίας δόθηκε στη δημοσιότητα.

Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουλίου 2020

Να σημειωθεί η περιοχή παρέμβασης βρίσκεται στον πυρήνα του Αστικού Εμπορικού Κέντρου της σύγχρονης πόλης της Λευκωσίας και αφορά την ολοκληρωμένη ανάπλαση του υπαίθριου αστικού χώρου μεταξύ των προσόψεων των κτηρίων του εμπορικού τριγώνου Μακαρίου - Στασικράτους - Ευαγόρου.

Συγκεκριμένα, το εμπορικό τρίγωνο στο κέντρο της Λευκωσίας, περιλαμβάνει την περιοχή της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’ (βόρειο τμήμα), Ευαγόρου και Στασικράτους, που περιλαμβάνει επίσης και τις οδούς Λεωνίδου, Μνασιάδου (τμήμα), Θεοφάνους – Θεοδότου και Ζήνας Κάνθερ.

Το έργο στοχεύει στη μετατροπή του σε χώρο προσβάσιμο, ελκυστικό, ευχάριστο και φιλικό σε όλες τις ομάδες πληθυσμού, σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας, όπου να ενθαρρύνονται κοινωνικές, εμπορικές, πολιτιστικές δραστηριότητες και αναψυχή.

Η υλοποίηση του έργου απορρέει από την ανάγκη για αναστροφή της συνεχούς πορείας υποβάθμισης και του μαρασμού που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην εμπορικότητα της περιοχής, ιδιαίτερα στη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’. Το έργο στοχεύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου και πρωτοποριακού αναβαθμισμένου αστικού εμπορικού κέντρου.

Αποσκοπεί επίσης στη συνολική αναδιαμόρφωση του υπαίθριου χώρου από την μια πλευρά μέχρι την άλλη με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και τη δημιουργία ταυτότητας και χαρακτήρα Σύγχρονου Αστικού Εμπορικού Κέντρου, που αρμόζει στην περιοχή του κέντρου της πρωτεύουσας.

Το έργο συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

  • Τροποποίηση της κυκλοφοριακής διαρρύθμισης για διευκόλυνση της διακίνησης των μέσων μαζικής μεταφοράς, των ποδηλατιστών και των πεζών, των ΑμεΑ καθώς και την εφαρμογή μέτρων κυκλοφοριακής ύφεσης για την αναϊσορρόπηση του ρόλου του ιδιωτικού αυτοκινήτου.
  • Επανασχεδιασμό του υπαίθριου χώρου και την εγκατάσταση νέου οδικού εξοπλισμού, για τη σωστή οργάνωση και τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, τη δημιουργία πλατειών – χώρων στάσης / ξεκούρασης, ραμπών πρόσβασης και όλων των απαραίτητων στοιχείων σχετικά με την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των εμποδιζόμενων ατόμων.
  • Υπογειοποίση και αναβάθμισης των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, νέο σύστημα απορροής ομβρίων υδάτων, νέο οδικό φωτισμό LED υψηλής απόδοσης, εγκατάσταση συστήματος για παροχή WiFi, συστήματος οπτικών ινών του Δήμου Λευκωσίας που θα βοηθήσει στην εγκατάσταση συσκευών για το πρόγραμμα «smart city», πρόνοιες για τη μελλοντική εγκατάσταση τραμ.
  • Βιοκλιματικό αστικό σχεδιασμό με εκτεταμένη φύτευση δεντροστοιχιών και χρήση στοιχείων νερού για φυσικό δροσισμό.

Κατασκευαστικές εργασίες:

  • Φάση Α – Ανάπλαση των οδών Στασικράτους, Μνασιάδου (τμήμα), Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας και Θεοφάνους Θεοδότου.
  • Φάση Β – Ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’ και παρόδων
  • Φάση Γ – Ανάπλαση της Λεωφόρου Ευαγόρου

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close