Δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου 2021
Μπροστά σε ένα εντυπωσιακό θέαμα βρέθηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, όσοι έτυχε να βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος, τη στιγμή που εξελισσόταν η πρόβα για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δήμου Αθηναίων.
Από απόσταση φαινόταν ότι κάτι συναρπαστικό συμβαίνει. Κατεβαίνοντας την Βασιλίσσης Σοφίας και περνώντας ανάμεσα από την φωτεινή αψίδα με αστέρια που έχει στηθεί κατά μήκος της λεωφόρου, από το ύψος του Ευαγγελισμού μέχρι το Σύνταγμα, έβλεπες φωτεινές δέσμες να χρωματίζουν τον συννεφιασμένο ουρανό.

Στο ύψος του υπουργείου Εξωτερικών, εκεί όπου στο βάθος ξεχωρίζει η εμβληματική μορφή του Παρθενώνα, οι μπλε δέσμες τυλίγαν τον ιερό βράχο, λες και ήταν ιδιαίτερο installation.
Οι δέσμες φωτός έρχονταν κι από τα τέσσερα σημεία του (περίπου) τετραγώνου σχήματος της πλατείας Συντάγματος, δημιουργώντας ένα κινηματογραφικό σκηνικό που άφηνε όλους τους περαστικούς με ανοιχτό το στόμα. Οι πάντες σταματούσαν για να τραβήξουν φωτογραφίες, ήταν αδύνατον να σε αφήσει αδιάφορο το θέαμα.

Οι δέσμες φωτός καταλήγουν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, που είναι τοποθετημένο στην κάτω πλευρά της πλατείας. Ο στολισμός είναι σχεδόν πανομοιότυπος με τον περσινό, που ελέω των περιορισμών που είχαν επιβληθεί λόγω covid, δεν τον είχε χαρεί πολύς κόσμος.
Φέτος, λόγω εμβολιασμού, η κατάσταση είναι κατά τι καλύτερη και το θέαμα που ετοιμάζει ο δήμος αναμένεται υπέροχο. Πήραμε μια γεύση, περνώντας από την πλατεία. Άλλωστε, η Αθήνα είναι μια πόλη που ποτέ δεν κοιμάται και διαρκώς επιφυλάσσει εκπλήξεις.




Πηγή: Athens Voice.gr
Σχετικά
Aεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων και θα δώσει voucher €50
Δέσμευση της, να συνεχίσει να κάνει το ταξίδι προσιτό για όλους.
Πόσο εύκολα το ChatGPT μπορεί να καταστρέψει τις διακοπές μας
Τραγικά λάθη στον ταξιδιωτικό προγραμματισμό το αποδεικνύουν.
Η Aegean αναπροσαρμόζει τις τιμές των εισιτηρίων της, λόγω κόστους καυσίμων
Η AEGEAN προχωρά σε αναπροσαρμογή των τιμών των εισιτηρίων, τα οποία θα κινηθούν σε σχετικά περιορισμένα επίπεδα, από 7 έως 8%
Το Πάσχα βρίσκει τη θέση του δίπλα στη θάλασσα
Μια πασχαλινή εμπειρία γεμάτη γεύσεις, παραδόσεις και οικογενειακές στιγμές στη Λεμεσό
Εκεί που ζεις φθηνά και δουλεύεις από παντού: Η καλύτερη πόλη της Ευρώπης για digital nomads
Η ευρωπαϊκή πόλη που κατακτά τους digital nomads και γιατί όλοι μετακομίζουν εκεί
Top ξενοδοχεία για Πάσχα σε Κύπρο και Ελλάδα, με προνομιακές τιμές
Πασχαλινές Αποδράσεις με τη Louis Hotels σε Κύπρο και Ελλάδα!
Οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο το 2026
Η Φινλανδία στην κορυφή για 9η χρονιά. Ποιες χώρες ξεχωρίζουν, γιατί οι Σκανδιναβοί προηγούνται και πού κατατάσσεται η Κύπρος και η Ελλάδα στη λίστα
Τίθεται σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση-Ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και χαλάζι
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«The Sun»: Ένα ελληνικό νησί «κρυμμένο μυστικό» -«Δεν θέλεις να φύγεις από αυτόν τον τόπο»
Ιδιαίτερη διεθνή προβολή απολαμβάνουν οι Λειψοί στην Ελλάδα μέσα από εκτενές ταξιδιωτικό αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun»
Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την Κύπρο – Σε ισχύ Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Εαρινή Ισημερία 2026: Πότε είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης
Τι είναι η Εαρινή Ισημερία 2026 και πότε μπαίνει η Άνοιξη