Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου 2021
Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε, για σήμερα Τετάρτη, το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Σύμφωνα με την προειδοποίηση, πολύ ισχυροί έως σφοδροί άνεμοι, βόρειοι έως βορειοανατολικοί, έντασης 6-7 μποφόρ αναμένεται να επηρεάσουν τις προσήνεμες περιοχές στο ανατολικό μισό του νησιού.
Παροδικά, τοπικά, οι ριπές του ανέμου δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 8 μποφόρ.
Η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από σήμερα στις 09:00 το πρωί, μέχρι και τις 16:00 το απόγευμα.
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Πολύ ισχυρό βόρειο ρεύμα αέρα αναμένεται να επηρεάσει σήμερα την περιοχή.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βόρειοι, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ για να καταστούν σύντομα βόρειοι ως βορειοανατολικοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί 6 με 7 μποφόρ ενώ τοπικά οι ριπές του ανέμου θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Μέχρι το απόγευμα αναμένεται σταδιακή εξασθένιση του ανέμου. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια μέχρι ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά ταραγμένη και παροδικά στα βόρεια και τα ανατολικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, αρχικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5 με 6 μποφόρ για να καταστούν αργότερα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη αλλά στα αρχικά στα νότια, τα βόρεια και τα ανατολικά, θα είναι μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.
Σχετικά

Κίτρινη προειδοποίηση για καύσωνα – Πότε τίθεται σε ισχύ
Κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία με ισχυρούς ανέμους - Άνοδος τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Κολύμπι με φόντο τον Άιφελ: Oι Παριζιάνοι μπορούν (από σήμερα) να κολυμπήσουν ξανά στον Σηκουάνα
Για πρώτη φορά μετά από εκατό χρόνια, το Παρίσι «βουτάει» ξανά στον Σηκουάνα, μετά από ένα φιλόδοξο έργο καθαρισμού


Η Ryanair θα μεγαλώσει τις διαστάσεις της χειραποσκευής για την καμπίνα
Το αντικείμενο θα πρέπει να ζυγίζει λιγότερο από 10 κιλά και να χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά από τον επιβάτη

Καυτός Ιούλιος: Έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο

Διαμονή σε ένα υπέροχο τριγωνικό σπιτάκι, που κρύβεται μέσα στο δάσος της ορεινής Κύπρου
Το ξύλινο σπιτάκι που συνδυάζει την απλότητα με την άνεση

Η Lidl Κύπρου στηρίζει για ακόμα μία χρονιά την καλοκαιρινή κατασκήνωση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
Έμπρακτη προσφορά της εταιρείας προς τον οργανισμό για την ενδυνάμωση και την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών


Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία – Αισθητή άνοδος τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Pendeli Resort στις Πλάτρες
Η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου-Η Property Gallery ανακοινώνει το νέο Pendeli Resort στις Πλάτρες

Squid Game: America-Έρχεται το αμερικανικό spin-off με σκηνοθέτη τον David Fincher!
Το φαινόμενο Squid Game ταξιδεύει στο Λος Άντζελες με νέα ιστορία και βαριά ονόματα στο τιμόνι