Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2021
Καλλιτέχνες και έργα από την Κύπρο και το εξωτερικό άρχισαν να καταφθάνουν στην Λάρνακα για το στήσιμο της έκθεσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Οκτωβρίου μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2021.
Η πρώτη Μπιενάλε Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε το 2018, αποτέλεσε την πρώτη Διεθνή διοργάνωση αυτού του τύπου που έγινε ποτέ στη χώρα μας και στέφθηκε με τεράστια επιτυχία ξεπερνώντας κάθε προσδοκία σε όλους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της διοργάνωσης, της επισκεψιμότητας και της προβολής. Με περισσότερους από 18.000 επισκέπτες στην κυρίως έκθεση και 4.000 θεατές στις παράλληλες εκδηλώσεις η Mπιενάλε Λάρνακας κατάφερε από την πρώτη στιγμή να γίνει η μεγαλύτερη διεθνής καλλιτεχνική εκδήλωση που διοργανώθηκε ποτέ στην χώρα μας.
Η συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της Λάρνακα Μπιενάλε 2021 θεωρείται ήδη δεδομένη λαμβάνοντας υπόψη ότι λήφθηκαν 340 αιτήσεις καλλιτεχνών από 50 χώρες.
Θέμα της 2ης Μπιενάλε θα είναι τα ''Ατέλειωτα όρια ' υπό την επιμέλεια του εικαστικού Βασίλη Βασιλειάδη. Την διεθνή κριτική επιτροπή πέραν του επιμελητή, απαρτίζουν ο κριτικός και επιμελητής τέχνης από το Μιλάνο Jean Blanchaert , η επικεφαλής επιμελήτρια της Μπιενάλε Φλωρεντίας και ιστορικός τέχνης Δρ Melanie Zefferino, η Πρόεδρος του Ε.ΚΑ.ΤΕ. Κατίνα Κώστα και ο γλύπτης Κίκης Πάτσαλος.
Η ανακοίνωση των ονομάτων των καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν στην έκθεση για πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2021.
Κατά τη διάρκεια της Μπιενάλε εκτός από την κυρίως έκθεση που θα φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Πιερίδη και στην Λέσχη Λάρνακας, θα οργανώνονται επισκέψεις από σχολεία, κολέγια και πανεπιστήμια, οργανωμένες περιηγήσεις από τουρίστες – πολιτιστικά ιδρύματα- καλλιτεχνικές ομάδες και θα υπάρχουν και 16 παράλληλες εκδηλώσεις όπως, θέατρο, μουσική, χορός, διαλέξεις, εργαστήρια κλπ.
Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων θα αναρτηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Μπιενάλε Λάρνακας, ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει και σε έντυπη μορφή ο χάρτης της Μπιενάλε Λάρνακας, ο οποίος θα διανεμηθεί σε συγκεκριμένα σημεία Παγκύπρια και θα περιλαμβάνει βασικές πληροφορίες για τους εκθεσιακούς χώρους και το πρόγραμμα.
Συνδιοργανωτής της Λάρνακα Μπιενάλε είναι ο Πολιτιστικός όμιλος Λάρνακας ΑΡΤΙΟΝ. Συνεργάτες το επιμελητήριο καλών τεχνών Κύπρου Ε.ΚΑ.ΤΕ. ο παγκόσμιος οργανισμός WAVA (Word Association of Visual Arts ) , η Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας και αριθμός ΜΚΟ και πολιτιστικών φορέων. Συνεργάτες και χορηγοί σε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια είναι σύνδεσμοι, οργανωμένα σύνολα και επιχειρήσεις και γενικά οι καλλιτέχνες και φιλότεχνοι της χώρας μας.
Σκοπός των διοργανωτών είναι όπως η Μπιενάλε Λάρνακας παραμείνει μια διοργάνωση υψηλών διεθνών προδιαγραφών η οποία εκτός των άλλων, ως θεσμός τοποθετεί την χώρα μας στο χάρτη των παγκόσμιων πολιτιστικών διοργανώσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.biennalelarnaca.com και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης @ biennalelarnaca ( Facebook , Instagram , Twitter , YouTube, Vimeo)
Σχετικά


Η εικαστικός Φωτεινή Μιχαηλίδη μάς ''ξεναγεί'' στο ''ART στο Χωριό''
Ραντεβού στην Τέρρα, για ένα ιδιαίτερο event

Αυτό το μικρό χωριό στην Πάφο θα γεμίσει... τέχνη
Τέσσερεις καλλιτέχνες από 3 διαφορετικούς τομείς, συναντιούνται σε ένα μικρό χωριό

Μια μοναδική εικαστική έκθεση με ένα "λιωμένο καπνιστήρι"
Οι διάφορες μορφές και πιθανές όψεις του καπνιστηριού ως αντικείμενο, στην εικαστική έκθεση ‘Creation in Flux: Stepping Out’

18 καλλιτέχνες «συναντήθηκαν» στο Almyra, στην έκθεση ISLAND
Βρεθήκαμε στην ομαδική έκθεση της Isnotgallery στην Πάφο

Ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης “Island”
Μία έκθεση με φωτογραφικές και εικαστικές εγκαταστάσεις, ζωγραφικά έργα, γλυπτά και σύγχρονα κεραμικά

Έκθεση Εικαστικών Τεχνών των φοιτητών στην Αιγαία
Στην έκθεση παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά δείγματα από τη δουλειά των φοιτητών

Η Φωτοδός γιορτάζει φέτος 20 χρόνια ζωής με μία αναδρομική ομαδική έκθεση
Έχει πλέον καθιερωθεί στο χώρο της φωτογραφίας κι έχει κερδίσει την εκτίμηση του κοινού

Εκόμισα εις την Τέχνη: Έκθεση με έργα Ελλήνων και Κύπριων καλλιτεχνών
Μεέργα επιλεγμένα από το ατελιέ 17 καταξιωμένων αλλά και ανερχόμενων καλλιτεχνών

Έκθεση ζωγραφικής και ξύλινων κατασκευών της Λίτσας Ζαννετίδου
''Άσπρα Καράβια Τα Όνειρα Μας''...

Στη δημοπρασία του Οίκου Ψαθάρη, το έργο του Κκάσιαλου πωλήθηκε στην καλύτερη τιμή
Αποτελέσματα 31ηςΔημοπρασίας Κυπριακών και Ελλαδικών Έργων Τέχνης

Έκθεση «Παιδικής Τέχνης» στην Αιγαία
Αποκλειστικά με έργα που δημιουργήθηκαν από τις παιδικές ομάδες της Σχολής, από παιδιά μέχρι και 12 ετών!