Δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2021
Ένα από τα πιο σημαντικά και καινοτόμα έργα της Πάφου που θα οδηγήσουν την πόλη στη νέα ψηφιακή εποχή, αυτό της δημιουργίας των έξυπνων χώρων στάθμευσης, εισέρχεται στη φάση της υλοποίησης.
Για σκοπούς εγκατάστασης των αισθητήρων του συστήματος της έξυπνης διαχείρισης των χώρων, ο Δήμος Πάφου ανακοινώνει ότι από την Κυριακή 29 Αυγούστου και ώρα 6.00 μ.μ, μέχρι και την Δευτέρα 30 Αυγούστου και ώρα 6.00 μ.μ θα είναι κλειστός ο χώρος στάθμευσης πίσω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, oι θέσεις επί της οδού 25ης Μαρτίου, 50 θέσεις στο χώρο στάθμευσης πίσω από την πρώην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου και oι θέσεις επί της οδού Γρηγόρη Αυξεντίου από την πλευρά του 1ου Νηπιαγωγείου Πάφου.
Από την Δευτέρα 30 Αυγούστου και ώρα 6.00 μ.μ μέχρι και την Τρίτη η ώρα 6.00 μ.μ θα είναι κλειστές άλλες 50 θέσεις στο χώρο στάθμευσης πίσω από την πρώην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου και οι θέσεις επί της οδού Γρηγόρη Αυξεντίου από την πλευρά του Δημήτρειου Δημοτικού Σχολείου Πάφου.
Το έργο της Εγκατάστασης και Συντήρησης Έξυπνου Συστήματος Διαχείρισης Χώρων Στάθμευσης είναι συνολικού προϋπολογισμού €916.300 και θα έχει διάρκεια υλοποίησης 7 μηνών για την προμήθεια,
εγκατάσταση και λειτουργία του και 8 χρόνων για τη συντήρησή του. Υλοποιείται σε πλήρη συντονισμό με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και έχει επιλεγεί για χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία.
Το έργο περιλαμβάνει την διαχείριση 3.300 θέσεων στάθμευσης σε οργανωμένους χώρους και παρόδια με τη χρήση αισθητήρων σε κάθε θέση. Θα υπάρχει εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα μέσω της οποίας το κοινό θα ενημερώνεται για τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στα σημεία ενδιαφέροντός του, καθώς και για την καταβολή των τελών στάθμευσης.
Σχετικά

Όλα όσα έγιναν στο χθεσινό Eurovision Cocktail Party με τον Theo Evan
Τον εκπρόσωπο της Κύπρου στον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

Το αρχαιότερο ξενοδοχείο της Κύπρου άνοιξε ξανά τις πύλες του μετά από ριζική ανακαίνιση
Το New Helvetia που επέστρεψε ανανεωμένο και 96 χρόνια ιστορίας

Με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες διαμορφώνεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Πρώτες εικόνες από το σπίτι του Big Brother που την Κυριακή επιστρέφει στο Σίγμα
Πρεμιέρα την Κυριακή 27 Απριλίου στις 21.00

10 γοητευτικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις τον Μάιο
Από τα νορβηγικά φιόρδ μέχρι τις οάσεις του Μαρόκο, οι ιδανικότεροι προορισμοί του τελευταίου μήνα της άνοιξης

10 road trip για την αργία της Πρωτομαγιάς
Η ημέρα της 1ης Mαΐου έφτασε και μας δίνει την καλύτερη αφορμή για εξόρμηση


Eurovision 2025: Αυτό το τραγούδι θα εκπροσωπούσε την Ουγγαρία στη Βασιλεία
Οι λόγοι απουσίας της χώρας από τον διαγωνισμό

Η μεγάλη αγκαλιά της Αρμενίας
Ένα τετραήμερο στη Γερεβάν και την αρμενική ύπαιθρο, ανάμεσα σε μνήμες, χιόνια, λαχματζούν και φιλία που δεν γνωρίζει σύνορα.

Η αεροπορική εταιρεία που προσφέρει τα καλύτερα γεύματα κατά τη διάρκεια της πτήσης
Δείτε τη κατάταξη με τις κορυφαίες

Ανάκαμψη ρεκόρ για τον τουρισμό στην Ελλάδα το 2025 – Τι φοβούνται οι ξενοδόχοι
Έκρηξη κρατήσεων, αλλά με σύννεφα στον ορίζοντα - Ο Τραμπ φέρνει αβεβαιότητα και στις διακοπές

Το «Heartstopper» θα τελειώσει με ταινία μεγάλου μήκους στο Netflix
Το τελευταίο κεφάλαιο της ρομαντικής εφηβικής κουήρ σειράς «Heartstopper» επιβεβαιώθηκε, με την πολυαναμενόμενη τέταρτη σεζόν να μετατρέπεται σε μια ταινία μεγάλου μήκους