Δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2021
Ένα από τα πιο σημαντικά και καινοτόμα έργα της Πάφου που θα οδηγήσουν την πόλη στη νέα ψηφιακή εποχή, αυτό της δημιουργίας των έξυπνων χώρων στάθμευσης, εισέρχεται στη φάση της υλοποίησης.
Για σκοπούς εγκατάστασης των αισθητήρων του συστήματος της έξυπνης διαχείρισης των χώρων, ο Δήμος Πάφου ανακοινώνει ότι από την Κυριακή 29 Αυγούστου και ώρα 6.00 μ.μ, μέχρι και την Δευτέρα 30 Αυγούστου και ώρα 6.00 μ.μ θα είναι κλειστός ο χώρος στάθμευσης πίσω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, oι θέσεις επί της οδού 25ης Μαρτίου, 50 θέσεις στο χώρο στάθμευσης πίσω από την πρώην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου και oι θέσεις επί της οδού Γρηγόρη Αυξεντίου από την πλευρά του 1ου Νηπιαγωγείου Πάφου.
Από την Δευτέρα 30 Αυγούστου και ώρα 6.00 μ.μ μέχρι και την Τρίτη η ώρα 6.00 μ.μ θα είναι κλειστές άλλες 50 θέσεις στο χώρο στάθμευσης πίσω από την πρώην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου και οι θέσεις επί της οδού Γρηγόρη Αυξεντίου από την πλευρά του Δημήτρειου Δημοτικού Σχολείου Πάφου.

Το έργο της Εγκατάστασης και Συντήρησης Έξυπνου Συστήματος Διαχείρισης Χώρων Στάθμευσης είναι συνολικού προϋπολογισμού €916.300 και θα έχει διάρκεια υλοποίησης 7 μηνών για την προμήθεια,
εγκατάσταση και λειτουργία του και 8 χρόνων για τη συντήρησή του. Υλοποιείται σε πλήρη συντονισμό με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και έχει επιλεγεί για χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία.
Το έργο περιλαμβάνει την διαχείριση 3.300 θέσεων στάθμευσης σε οργανωμένους χώρους και παρόδια με τη χρήση αισθητήρων σε κάθε θέση. Θα υπάρχει εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα μέσω της οποίας το κοινό θα ενημερώνεται για τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στα σημεία ενδιαφέροντός του, καθώς και για την καταβολή των τελών στάθμευσης.
Σχετικά
Πόσο θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι-Οι τιμές για κρέατα και εδέσματα
Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ολοκλήρωσε και έδωσε στη δημοσιότητα το Παρατηρητήριο Τιμών Χριστουγέννων
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: Ο απόλυτος προορισμός για να αλλάξεις τον χρόνο
Πώς θα σου φαινόταν να περάσεις την αλλαγή του έτους σε κάποιο εστιατόριο ξενοδοχείου; Αν μας είπες το ναι, τότε σου έχουμε την πιο κομψή πρόταση!
Αυτό η όμορφη ευρωπαϊκή χώρα ανακηρύχθηκε για άλλη μια φορά η ασφαλέστερη στον κόσμο
Επιστρέφοντας στην 19η έκδοσή του, ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης 2025 στέφει την ίδια χώρα πρωταθλήτρια για 17η συνεχόμενη χρονιά!
Έξι πολυτελή καταλύματα στο βουνό, για αξέχαστη διαμονή!
Αν ετοιμάζεσαι για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Κύπρο, αυτά είναι τα καταλύματα που πρέπει να τσεκάρεις!
Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι το τέλος του 2025 - Πότε θα δούμε «Λευκό» Τροόδος
Χριστούγεννα με συννεφιά - Με τον ερχομό του 2026 θα υπάρξει πιο έντονη χιονόπτωση και πιο αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Το Mediterranean Beach Hotel γεμίζει με γιορτινή μαγεία
Ο Δεκέμβριος στο Mediterranean έχει κάτι από την ατμόσφαιρα των παιδικών μας γιορτών με εκείνη την ήρεμη, γλυκιά προσμονή
Η μαγεία των γιορτών ζωντανεύει στο Annabelle
Στην Πάφο, το ξενοδοχείο Annabelle υποδέχεται τις γιορτές με μια ατμόσφαιρα ζεστής κομψότητας, προσφέροντας ένα ιδανικό σκηνικό για όσους επιθυμούν λάμψη, ζεστασιά και φιλοξενία
Τα 20 καλύτερα μέρη για ταξίδια το 2026 σύμφωνα με το BBC
Καταπράσινα τροπικά δάση, ρωμαϊκά ερείπια, πολυνησιακές παραλίες και ποικίλη άγρια ζωή, όλα περιλαμβάνονται στη λίστα του ταξιδιωτικού οδηγού για το επόμενο έτος.
Χριστούγεννα στα βουνά της Κύπρου: 80 cozy καταλύματα δίπλα στα Χριστουγεννιάτικα Χωριά
Από τον Καλοπαναγιώτη, την ορεινή Λεμεσό και τα Λεύκαρα μέχρι την ορεινή Πάφο, ανακάλυψε αγροτουριστικά, boutique hotels και παραδοσιακά σπίτια για γιορτινές αποδράσεις με κρασί, φύση και αυθεντικές εμπειρίες
Ένα πιάνο προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας
Μία πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde σε συνεργασία με την Hermes Airports
«Φεγγάρι του Λύκου»: Πότε θα κάνει την εμφάνισή της η πρώτη πανσέληνος του 2026
Όλες οι ημερομηνίες που θα έχουμε πανσέληνο το 2026