News , Guide

Περιηγήσου online στην κατοικία του Μονέ

Το Fondation Claude Monet θα σεξεναγήσει στο σπίτι και τους κήπους του ζωγράφου στο Giverny.

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου 2020

Το Fondation Claude Monet προσφέρει μια εικονική περιήγηση στο σπίτι και τους κήπους του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου. Ο Monet δημιούργησε πολλά από τα πιο διάσημα έργα του στο χωριό Giverny της Νορμανδίας. Τώρα μπορείτε να εξερευνήσετε το ατελιέ του, τους χώρους που περνούσε την καθημερινότητά του και όλους αυτούς τους παγκοσμίου φήμης ανθισμένους κήπους από την άνεση του δικού σας σπιτιού.

Ο ζωγράφος έζησε σε αυτό το εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα με τη δεύτερη σύζυγό του και τα οκτώ παιδιά τους από το 1883 μέχρι το θάνατό του το 1926. Σταδιακά, το μετέτρεψε σε ένα γραφικό παστέλ-ροζ αρχοντικό, με τους κήπους να επικεντρώνονται σε ιαπωνικό στιλ με την εμβληματική πράσινη γέφυρα.

Η κατοικία άνοιξε στο κοινό τη δεκαετία του '80 και πλέον προσελκύει περισσότερους από μισό εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως. Φυσικά, δεν μπορείτε να την επισκεφθείτε τώρα, αλλά η εξαιρετική εικονική περιήγηση του Ιδρύματος θα σας ταξιδέψει σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού του Monet, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου στούντιο του, των υπνοδωματίων της οικογένειας και της τεράστιας συλλογής ιαπωνικών εκτυπώσεων του καλλιτέχνη.

Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: η περιήγηση δεν περιλαμβάνει τους περίφημους κήπους. Έτσι, αφού εξερευνήσετε το σπίτι, μπορείτε να κατευθυνθείτε στο κανάλι του μουσείου στο Vimeo για να θαυμάσετε τα ανθισμένα παρτέρια.

Πηγή: harpersbazaar.gr

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close