Δημοσιεύτηκε στις 04 Αυγούστου 2021
Οι νόστιμες κι αυθεντικές ταβέρνες της Κύπρου μπορεί να είναι αρκετές, ωστόσο λίγες είναι εκείνες που σου σερβίρουν φαγητό και νόστιμα μεζεδάκια που οι ίδιοι φτιάχνουν επιτόπου!
Λίγο έξω λοιπόν από την Λευκωσία, και συγκεκριμένα στο Δάλι, θα βρεις μία πολύ προσεγμένη ταβέρνα που δίνει έμφαση στην ποιότητα συνολικά, από τον χώρο μέχρι τις πρώτες ύλες!
Ο λόγος για τους Μύλους του Δαλιού, ένα όμορφο και αυθεντικό ταβερνάκι, με μια ατμόσφαιρα χαλαρή, που είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες του στην πανέμορφη αυλή του!
Εξάλλου, πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο και ένα χώρο που μετρά μία ιστορία χρόνων που άρχισε το 1987, όταν οι αλευρόμυλοι μετατράπηκαν σε ένα φιλόξενο ταβερνάκι. Από τότε άλλαξαν πολλά... μόνο προς το καλό.
Στην υποδοχή θα συναντήσεις τον κ. Τάκη, που μαζί με την οικογένειά του, φροντίζουν ώστε η εμπειρία σου στο "σπιτικό" τους να είναι πέρα για πέρα νόστιμη. Εξάλλου, από τότε που ανέλαβαν τους Μύλους, τους ανακαίνισαν, φρέσκαραν τον χώρο τους, έφτιαξαν την αυλή του, αλλά και το μενού του, στο οποίο έβαλαν όλη την αγάπη, την αυθεντικότητα και τη γεύση της παράδοσής μας, με κύριο πάντοτε γνώμονα και μέλημά τους την ικανοποίηση των πελατών τους.
Η ταβέρνα λοιπόν του κ. Τάκη και της οικογένειάς του είναι το παράδειγμα της απόλυτα εντυπωσιακής γαστρονομικής εμπειρίας, για όλους όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν πρϊόντα της Κύπρου μας, μετουσιωμένα σε συνταγές της παραδοσιακής μας κουζίνας, γιατί: οι πρώτες ύλες είναι της περιοχής, το χαλλούμι, το γιαούρτι όπως και τα λουκάνικα είναι δικούς τους παραγωγής, ενώ το γαλακτομπούρεκο, το οποίο ενθουσιάζει κάθε επισκέπτη, φτιάχνεται επίσης επιτόπου, από την οικογένεια, χρησιμοποιώντας τις πιο αγνές πρώτες ύλες και φυσικά παραδοσιακές συνταγές!
Εδώ λοιπόν, θα πας, θα καθίσεις στην πλακόστρωτη αυλή και θα παραγγείλεις οφτό κλέφτικο μούρλια, το οποίο θα φτάσει στο τραπέζι σου σερβιρισμένο με πιλάφι πλιγούρι και ολόφρεσκο, σπιτικό γιαούρτι που φτιάχνουν οι ίδιοι. Σαλάτα και κάππαρη θα πλαισιώσουν επίσης το φαγητό σου.
Εναλλακτικά, μπορείς να παραγγείλεις τον πλούσιο μεζέ του, για να φτάσει κοντά σου το "βαρύ πυροβολικό" του μαγαζιού. Ολόφρεσκες σαλάτες, σπιτικές αλοιφές, γιαούρτι και χαλλούμι που φτιάχνεται επιτόπου, λουκάνικα επίσης παραγωγής των ιδιοκτητών, λούντζα, φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανητές, μανιτάρια, και εποχιακά ζαρζαβατικά, κρεατικά, που θα ψηθούν όπως πρέπει και θα σερβιριστούν με τα απαραίτητα συνοδευτικά, θα αποτελέσουν τα εφόδια σου για ένα καλό φαγοπότι!
Ένα φαγοπότι που πρέπει να ολοκληρωθεί και με τον πιο γλυκό τρόπο. Με το γαλακτομπούρεκο για το οποίο μιλάνε όλοι μετά από κάθε τους επίσκεψη!
Οι Μύλοι του Δαλιού είναι μία αξιοπρεπής και αυθεντική ταβέρνα, γι' αυτό και θα προτείναμε να την βάλεις στη λίστα σου!
(22525999 & 96741900) Αρ. Μακαρίου Γ΄41Α, Δάλι, επ. Λευκωσίας. Τρ-Σ 19:00-23:30. Από Σεπτέμβριο και Κυριακή μεσημέρι.
Σχετικά

Γνωστή κυπριακή εταιρεία δημιούργησε την Σοκολάτα Μελομακάρονο
Ένα γλυκό αφιέρωμα στην ελληνική κληρονομιά και στη δεξιοτεχνία της χειροποίητης σοκολάτας

Ο Πορφύριος θα σερβίρει το διάσημο οφτό του και παραδοσιακό σουβλάκι (για δύο μέρες)
Με αφορμή το πανηγύρι στην Περιστερώνα, ο Πορφύριος προσφέρει ένα special μενού

Ο διάσημος Ιταλός σεφ και κριτής του MasterChef Italia, Giorgio Locatelli, έρχεται Κύπρο για τη γιορτή της Λευκής Τρούφας
Μαζί του και ο προμηθευτής τρούφας του σεφ, Carlo Caporicci, που θα μοιραστεί τα μυστικά αυτού του πολύτιμου συστατικού

25 χρόνια «Κυρά Γιωργένα»: Μια ιστορία γεμάτη αυθεντικές γεύσεις και διασκέδαση
Η αγαπημένη ταβέρνα της Λάρνακας γιορτάζει ένα τέταρτο του αιώνα με αυθεντικές συνταγές, φιλοξενία και στιγμές που έγιναν αναμνήσεις

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρεις τραπέζι στους 7 Λινούς
Πήγαμε, δοκιμάσαμε και μεταφέρουμε εικόνες, γεύσεις κι εντυπώσεις από ένα χώρο που έχει καταφέρει να γίνει το πιο πολυσυζητημένο τραπέζι της επαρχίας Λεμεσου

25 στάσεις για καλό φαγητό με θέα το βουνό
Αυθεντικοί μεζέδες, ζεστή φιλοξενία και τοπικές νοστιμιές αναδεικνύουν τις ορεινές γωνιές του νησιού

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καψής, ο άνθρωπος πίσω από τη «Στοά του Δημήτρη»
Η Λευκωσία αποχαιρετά έναν άνθρωπο που σφράγισε με το έργο του την τοπική γαστρονομική ιστορία

Οι πιο λαμπερές νέες αφίξεις στη γαστρονομική σκηνή της Κύπρου
Fine dining εμπειρίες, casual concepts, αυθεντικές κουζίνες και δυνατά ονόματα αλλάζουν το γαστρονομικό τοπίο του νησιού.

Η Νεφέλη, η Ελισάβετ, η Αθηνά και η Στέφανη έφτιαξαν ένα πολύ χαριτωμένο καφέ-ζαχαροπλαστείο μέσα στη φύση
O ιδανικός προορισμός για καφέ, γλυκό, αλμυρό ή ένα χαλαρό απόγευμα μέσα στη φύση

Πρώτες εικόνες από το Khora, το ολοκαίνουριο εστιατόριο της Λευκωσίας
Πότε αναμένεται το opening της νέας άφιξης

Cyprus Wine Expo - Oenognosia 2025: Η μεγάλη γιορτή του κρασιού έρχεται στη Λευκωσία
100+ οινοποιεία από Κύπρο, Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν εκατοντάδες ετικέτες κρασιού και θα ταξιδέψουν τις αισθήσεις μας

Όλοι μιλούν γι’ αυτό: Η νέα άφιξη του νησιού, με υπογραφή σεφ Andrew Tzo
Πρώτες εικόνες από τη νέα, πολυαναμενόμενη άφιξη της Λεμεσού, που μόλις άνοιξε τις πόρτες της