Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουλίου 2021
Στο πλαίσιο των σχεδιασμών για τη σταδιακή επάνοδο σε συνθήκες ομαλής λειτουργίας, με πλήρη υγειονομική ασφάλεια, η εύρυθμη λειτουργία της Ανώτερης Εκπαίδευσης αποτελεί κύριο μέλημα και προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.
Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις συνθήκες που ισχύουν και τους περιορισμούς που επιβάλλονται με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι της συνεχιζόμενης πανδημίας του COVID-19 και μετά από συνεννοήσεις με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων και τις πανεπιστημιακές αρχές, καθώς και με το Φορέα ΔΙΠΑΕ, προτεραιότητα θα δοθεί και κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος στην ασφάλεια και υγεία των φοιτητών/-τριών, του εκπαιδευτικού προσωπικού και όλων των εργαζoμένων.
Για την προσέλευση και παραμονή όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και των επισκεπτών στους χώρους των πανεπιστημίων, θα απαιτείται «Safe Pass» ή θα ισχύει όποια άλλη ρύθμιση τυχόν αποφασισθεί από την Κυβέρνηση ή/και με Διατάγματα του Υπουργείου Υγείας. Την ευθύνη για την εφαρμογή των σχετικών Διαταγμάτων έχουν οι αρχές των Πανεπιστημίων.
Στη βάση των αναγκών του φοιτητικού πληθυσμού και λαμβάνοντας υπόψη ταυτόχρονα τις αρχές διασφάλισης της ποιότητας σπουδών, τα Πανεπιστήμια, μέσα στο πλαίσιο της αυτονομίας τους, θα λάβουν αποφάσεις ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους και θα καθορίσουν τις εκπαιδευτικές διαδικασίες για το χειμερινό ακαδημαϊκό εξάμηνο 2021-22.
Σχετικά

Ανοιχτό Κάλεσμα για το πρόγραμμα “Dear Festival & Friends” της Στέγης Χορού Λεμεσού
Έλα να γράψουμε μαζί το φεστιβάλ

Μία παραλία της Κύπρου ανάμεσα στις πιο πολυσύχναστες του κόσμου
Η Ευρώπη κυριαρχεί στη λίστα του TripAdvisor

Γνωρίστε τις 6 μικρότερες χώρες της Ευρώπης
Εντυπωσιακά ορεινά τοπία, ηλιόλουστες παραλίες, ιστορικά μνημεία, γραφικά χωριά... Παρά το μικρό τους μέγεθος, αυτές οι χώρες της Ευρώπης έχουν πολλές ομορφιές για να σας μαγέψουν

Στους 38 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία - Πότε αναμένεται σταδιακή πτώση
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Από τους Peaky Blinders στο House of Guinness: Ο Στίβεν Νάιτ επιστρέφει με νέα σειρά εποχής
Η αυτοκρατορία της πιο φημισμένης μπύρας στον κόσμο και η ιστορία μίας από τις πιο ισχυρές επιχειρηματικές δυναστείες της Ευρώπης.

Όλα σχεδόν τα δώρα του μεγάλου διαγωνισμού της μπύρας ΚΕΟ βρίσκονται στην αγορά και περιμένουν να τα κερδίσετε
Χίλια, σούπερ δώρα κερασμένα από την μπύρα ΚΕΟ

Ο νέος προορισμός της Wizz Air με απευθείας πτήσεις από την Λάρνακα
Ανακαλύψτε τον νέο προορισμό με τις νέες απευθείας πτήσεις που ξεκινούν στις 30 Σεπτεμβρίου

Οι πιο ασφαλείς χώρες για το 2025
«Οι χώρες που κατατάσσονται στην κορυφή, είναι αξιοσημείωτα συνεπείς για σχεδόν δύο δεκαετίες» σχολιάζει το BBC


Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο ηθοποιός Τζέρι Άντλερ, ο «Χες» των «Sopranos»
Εργάστηκε δεκαετίες στα παρασκήνια του Μπρόντγουεϊ, σε παραγωγές όπως η πρωτότυπη «Ωραία μου Κυρία», πριν γνωρίσει τη μεγάλη αναγνώριση με τους «Sopranos»

Παρουσιάστηκε σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη η νέα ψηφιακή πλατφόρμα πολιτιστικών εκδηλώσεων “Let’s Culture”
Μέσα από την πλατφόρμα, το κοινό θα έχει πρόσβαση σε όλες τις πολιτιστικές δράσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την Κύπρο, συγκεντρωμένες σε ένα ενιαίο, εύχρηστο και σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον

Το νησί με το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο (όχι, δεν είναι η Σαντορίνη)
Ένα από τα πιο διάσημα εξωτικά νησιά βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τους προορισμούς που προσφέρουν τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα παγκοσμίως.