Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου 2021
Με ιστορία μεγαλύτερη των 100 χρόνων, το παλιό σπίτι της γιαγιάς Χρυσούλας και του παππού Ευγένιου, στο χωριό Δρούσεια της επαρχίας Πάφου, έγινε η βάση για να υλοποιηθεί ένα όνειρο που είχαν τα παιδιά και εγγόνια τους. Να ξαναδώσουν ζωή στην οικογενειακή περιουσία μέσα από μια διαφορετική χρήση.
Έτσι πριν από μερικά χρόνια ανέλαβαν να το αναπαλαιώσουν ολοκληρωτικά, δημιουργώντας στους χώρους του τέσσερα πολυτελή στούντιο, τα οποία, ωστόσο, κράτησαν το παραδοσιακό στοιχείο της πρώτης εκείνης κατασκευής, σε κάθε τους γωνία.
Το Droshia (δροσιά) Traditional Homes, το οποίο πήρε το όνομά του εξαιτίας του ιδιαίτερα δροσερού κλίματος που επικρατεί στην περιοχή, ακόμη και σε περιόδους μεγάλου καύσωνα, αποτελεί ένα πανέμορφο παραδοσιακό κατάλυμα το οποίο ξεχωρίζει και για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο: Πρόκειται για ένα νέο κατάλυμα στην Κύπρο που έχει επενδυθεί με προϊόντα Coco-Mat (από τα κρεβάτια και τα στρώματα, μέχρι τα κομοδίνα και τα λευκά είδη είναι Coco-Mat) προσδίδοντάς του μια προσιτή πολυτέλεια.
Χωρίς να χάνουν το παραδοσιακό τους ύφος, όλα τα studio επενδύθηκαν με κρεβάτια, στρώματα και λευκά είδη από την Coco-Mat, προσφέροντας στον επισκέπτη μια ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής.
Το καινούργιο αγροτουριστικό κατάλυμα περιλαμβάνει 4 διαφορετικά στούντιο που καλύπτουν όλες τις ανάγκες: Το «Ανώι», το «Κατώι», το «Σπιτούι» και το «Παλάτι» που είναι η σουίτα. Όλα τα στούντιο περιλαμβάνουν δικό τους μπάνιο και τουαλέτα, ενεργειακές θερμάστρες και κλιματισμό, πρόσβαση στο Netflix και κουζίνες με ψυγείο και όλα απαραίτητα. Η διακόσμησή τους αποτελείται κυρίως από χειροποίητα είδη που ετοίμασαν οι προκάτοχοι του σπιτιού, αλλά και αναπαλαιωμένα έπιπλα που ανήκαν στην οικογένεια.
Το «Ανώι» παρέχει αποκλειστική πρόσβαση στο jacuzzi, αλλά και υπερυψωμένη βεράντα, ενώ η σουίτα το «Παλάτι» διαθέτει τζάκι, τραπεζαρία, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και δύο σαλόνια. Επιπλέον, οι επισκέπτες της σουίτας θα έχουν πρόσβαση και στο ιδιωτικό μουσείο της οικογένειας, για ένα ταξίδι στην ιστορία της περιοχής μέσα από χειροποίητα παραδοσιακά υφαντά της γιαγιάς Χρυσούλας, αντικείμενα οικιακής χρήσης και καθημερινά εργαλεία. Οι ιδιοκτήτες αναπαλαίωσαν μάλιστα και τη βούφα της γιαγιάς, η οποία μετρά 5 γενιές στην οικογένεια και η οποία εκτίθεται σε ειδική προθήκη, στην είσοδο του χώρου.
Στην κατάφυτη εσωτερική κοινή αυλή -στην οποία τηρούνται όλες οι αποστάσεις- θα βρεις και τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο της γιαγιάς, πέραν των 100 χρόνων, ο οποίος επίσης αναπαλαιώθηκε.
Για το απλό στούντιο η τιμή ξεκινά στα 100 ευρώ/βράδυ, χωρίς το πρωινό, το οποίο χρεώνεται έξτρα 10 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει ένα καλάθι γεμάτο με σπιτικά προϊόντα της περιοχής, όπως ψωμί, μαρμελάδες, αυγά -όλα ελεγμένα και σφραγισμένα.
Προς το παρόν μπορείτε να βρείτε το κατάλυμα online στο booking.com ή για κρατήσεις στο 99766206. Σύντομα θα κυκλοφορήσουν και τα social media/website του καταλύματος.
Το Droshia Traditional Homes προσφέρει μία μοναδική εμπειρία διαμονής που συνδυάζει την πολυτέλεια, τη χαλάρωση και την κυπριακή παράδοση, σε ένα περιβάλλον που εμπνέει.
Σχετικά

Αυτές είναι οι Μadame Figaro Γυναίκες της Xρονιάς 2025
Σε μια λαμπερή και συγκινητική τελετή βράβευσης απονεμήθηκαν τα 20ά βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2025 που παρουσιάζει η Estée Lauder

Η επόμενη μεγάλη τάση στα ταξίδια πολυτέλειας
Από την ευεξία στη μακροζωία – το νέο κεφάλαιο του luxury τουρισμού

Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού μέχρι το Σάββατο
Στους 28 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία σήμερα - Αναλυτικά η πρόγνωση

Skyscanner: Οι μεγαλύτερες ταξιδιωτικές τάσεις που θα καθορίσουν το 2026
Το 2026 αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που ταξιδεύουμε

Πρεμιέρα απόψε για το νέο τηλεπαιχνίδι του Σίγμα "The Wall" με τον Χρήστο Φερεντίνο
Από απόψε, και κάθε Τρίτη & Τετάρτη στις 21:00, ο μοναδικός Χρήστος Φερεντίνος υποδέχεται ζευγάρια παικτών που βασίζονται στο πόσο καλά γνωρίζουν ο ένας τον άλλον

Κάτι άλλαξε στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας
Ακόμα ένα βήμα αναβάθμισης για το θέατρο

Bridgerton: Νέο τρέιλερ για την 4η σεζόν - Πότε ξεκινά
Η πολυαναμενόμενη νέα σεζόν εστιάζει στον δεύτερο γιο της οικογένειας Μπρίτζερτον, τον μποέμ καλλιτέχνη Μπένεντικτ και την προσπάθειά του να βρει την πραγματική αγάπη


Τέλος οι σφραγίδες στα αεροδρόμια της ΕΕ – Πώς ακριβώς λειτουργεί το σύστημα
Άρχισε η εφαρμογή του νέου πλήρως ψηφιακού συστήματος ελέγχου εισόδου και εξόδου των ταξιδιωτών στη ζώνη Σένγκεν

Tο Happy Traveller μας ταξιδεύει σε δύο δημοφιλείς πόλεις της Αγγλίας, το Μάντσεστερ και το Λίβερπουλ!
Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στο Σίγμα

Ο Γιώργος Καπουτζίδης παρουσιαστής του εθνικού τελικού της ελληνικής επιλογής για τη Eurovision 2026
Ο εθνικός τελικός αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου

Οι παγκόσμιες ταξιδιωτικές τάσεις και προορισμοί για τις φετινές γιορτές
Οι φετινοί ταξιδιώτες φαίνεται να επιλέγουν προορισμούς κοντά στον τόπο κατοικίας τους