Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2021
Η καλλιτεχνική ομάδα του Προγράμματος Φιλοξενίας για Παραστατικές και Ζωντανές Τέχνες στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ, Physical Plastic, σας προσκαλεί στο preview του νέου τους έργου, ακουστικού-θεάτρου Touch(ed).
Το Touch(ed) είναι ένα έργο για μια γυναίκα περφόρμερ που χρησιμοποιεί αυτοβιογραφικά γεγονότα για να πραγματευτεί ζητήματα γένους, καθώς και κοινωνικές ιδέες που αφορούν στην οικειότητα — την οικειότητα στη ζωή, στην τέχνη, στην αλλαγή αυτή καθαυτή. Οι καλλιτέχνες ρωτούν κατά πόσον η τέχνη μπορεί να καταστεί ένα όχημα υπερβατικών ιδεών, οι οποίες καθίστανται δύσκολο να υποστηριχτούν στην καθημερινότητα. Υπερβατικές ιδέες που αφορούν στην προσβολή της γυναίκας (“slut-shaming”) και τον διχασμό Παναγίας-πόρνης ως κοινωνική μυθολογία που διαδίδεται στην τέχνη, όπως και στη ζωή — ένα status quo το οποίο δύσκολα εξυπηρετεί την απο-σεξουαλικοποιημένη μητέρα-καλλιτέχνη.
Το Physical Plastic (ο συνθέτης Γιάννης Χριστοφίδης και η περφόρμερ/σκηνοθέτιδα Kestrel Leah) είναι ένα πειραματικό θεατρικό πρότζεκτ με βάση το Λος Άντζελες και με κύρια χαρακτηριστικά τον ήχο και την κίνηση.
Το Touch(ed) είναι μια σύλληψη της περφόρμερ Kestrel Leah.
Σύνθεση / Σχεδιασμός Ήχου: Γιάννης Χριστοφίδης
Η μουσική είναι βασισμένη στο τραγούδι Gravity των Whitney Mower, από το συγκρότημα They/Live, από το άλμπουμ Ablation (Born Loser Records, 2020).
Οπτική Ιδέα: Dasha Sur
Κοστούμια: David Moyer
Φωτισμός / Βίντεο: Sakari Laurila
Στα πλαίσια του Προγράμματος Φιλοξενίας για Παραστατικές και Ζωντανές Τέχνες στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη]. Το πρότζεκτ αυτό στηρίχτηκε, εν μέρη, από το Foundation for Contemporary Arts Emergency Grant.
24 Ιουνίου στις 19:30 & 25 Ιουνίου στις 20:00, στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ στη Λευκωσία.
Κρατήσεις: maria.efstathiou@gmail.com / 96 791187 / Βάσει των οδηγιών για τον νέο κωρονοϊό και των περιορισμένο αριθμό θέσεων, παρακαλείστε να κάνετε κράτηση
Είσοδος: €10 δωρεά ή πληρώστε-ό,τι-μπορείτε
* Στον χώρο διεξαγωγής θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα σχετικά πρωτόκολλα υγείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Σχετικά

«Ο Καραγκιόζης μάγειρας»: Μια νέα απολαυστική περιπέτεια του Καραγκιόζη
Γεμάτη γέλιο, φαντασία και... μυρωδιές από ψητά

Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου: Τρεις κυπριακές παραγωγές σε Σκηνές του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδας
Ο κύκλος των φετινών παραστάσεων ξεκινά στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, στην Κεντρική Σκηνή του Κτηρίου Τσίλλερ, με την παραγωγή Εκ κοιλίας Μητρός μου

«Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη ανεβαίνει από το Θέατρο Λέξη
Σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη και παραγωγή Γιώργου Τσιάκκα

Θέατρο κάτω από τον έναστρο ουρανό: 8 υπέροχες παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις
8 ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από όλη την Κύπρο, 8 υπέροχες παραστάσεις, 12 μέρες γεμάτες τέχνη, γέλιο και συγκίνηση!

Πέθανε η ηθοποιός Πόπη Χριστοδούλου, η υπηρέτρια του «Πάρα Πέντε»
Ξεχώρισε για τις χιουμοριστικές ατάκες της στη σειρά του MEGA

Ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ περιοδεύει στα χωριά μας
Παραμύθι, αφήγηση, θέατρο σκιών και ζωντανή μουσική ενώνονται για να δημιουργήσουν έναν κόσμο ονειρικό, γεμάτο εικόνες που αγγίζουν την καρδιά

Ο Ζαχαρίας Ζαννέττου επιστρέφει με τη νέα του κωμική παράσταση «Δεν Δεχόμαστε Επιστροφές»!
Η προπώληση ξεκίνησε

«Η κούκλα του Φραντς Κάφκα» για μία τελευταία παράσταση στη Λεμεσό
H παράσταση της παραγωγής της Humart απευθύνεται σε παιδιά από τεσσάρων ετών

Πέθανε η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή
Η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, όταν, καθώς κολυμπούσε στην παραλία Καμάρι, στους Φούρνους Ικαρίας παρασύρθηκε από ισχυρά ρεύματα.

«Να Σπάσει ο Πάγος»: Η νέα stand-up παράσταση του Χαμπή με προσωπικές ιστορίες και καυστικό χιούμορ
Αυτοσαρκασμός, τραύματα και TikTok σε ένα ειλικρινές one-man show

«Να θκιώξουμε τους χαμολιούς»: Μία θεατρική παράσταση για καλό σκοπό με τον Γιώργο Ζένιο και τον Κώστα Βήχα
Τα έσοδα θα ενισχύσουν τις Υπηρεσίες και τα Προγράμματα του ΠΑΣΥΚΑΦ

Η «Φουκού» επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με λίγες ακόμη παραστάσεις
Λόγω ζήτησης και για όσους δεν πρόλαβαν