Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2021
Η καλλιτεχνική ομάδα του Προγράμματος Φιλοξενίας για Παραστατικές και Ζωντανές Τέχνες στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ, Physical Plastic, σας προσκαλεί στο preview του νέου τους έργου, ακουστικού-θεάτρου Touch(ed).
Το Touch(ed) είναι ένα έργο για μια γυναίκα περφόρμερ που χρησιμοποιεί αυτοβιογραφικά γεγονότα για να πραγματευτεί ζητήματα γένους, καθώς και κοινωνικές ιδέες που αφορούν στην οικειότητα — την οικειότητα στη ζωή, στην τέχνη, στην αλλαγή αυτή καθαυτή. Οι καλλιτέχνες ρωτούν κατά πόσον η τέχνη μπορεί να καταστεί ένα όχημα υπερβατικών ιδεών, οι οποίες καθίστανται δύσκολο να υποστηριχτούν στην καθημερινότητα. Υπερβατικές ιδέες που αφορούν στην προσβολή της γυναίκας (“slut-shaming”) και τον διχασμό Παναγίας-πόρνης ως κοινωνική μυθολογία που διαδίδεται στην τέχνη, όπως και στη ζωή — ένα status quo το οποίο δύσκολα εξυπηρετεί την απο-σεξουαλικοποιημένη μητέρα-καλλιτέχνη.
Το Physical Plastic (ο συνθέτης Γιάννης Χριστοφίδης και η περφόρμερ/σκηνοθέτιδα Kestrel Leah) είναι ένα πειραματικό θεατρικό πρότζεκτ με βάση το Λος Άντζελες και με κύρια χαρακτηριστικά τον ήχο και την κίνηση.
Το Touch(ed) είναι μια σύλληψη της περφόρμερ Kestrel Leah.
Σύνθεση / Σχεδιασμός Ήχου: Γιάννης Χριστοφίδης
Η μουσική είναι βασισμένη στο τραγούδι Gravity των Whitney Mower, από το συγκρότημα They/Live, από το άλμπουμ Ablation (Born Loser Records, 2020).
Οπτική Ιδέα: Dasha Sur
Κοστούμια: David Moyer
Φωτισμός / Βίντεο: Sakari Laurila
Στα πλαίσια του Προγράμματος Φιλοξενίας για Παραστατικές και Ζωντανές Τέχνες στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη]. Το πρότζεκτ αυτό στηρίχτηκε, εν μέρη, από το Foundation for Contemporary Arts Emergency Grant.
24 Ιουνίου στις 19:30 & 25 Ιουνίου στις 20:00, στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ στη Λευκωσία.
Κρατήσεις: maria.efstathiou@gmail.com / 96 791187 / Βάσει των οδηγιών για τον νέο κωρονοϊό και των περιορισμένο αριθμό θέσεων, παρακαλείστε να κάνετε κράτηση
Είσοδος: €10 δωρεά ή πληρώστε-ό,τι-μπορείτε
* Στον χώρο διεξαγωγής θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα σχετικά πρωτόκολλα υγείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Σχετικά
Το συγκλονιστικό θεατρικό έργο «Το Γάλα» επιστρέφει με νέο κύκλο παραστάσεων
Το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη συνεχίζεται για μόλις λίγες μέρες ακόμη στο Θέατρο Δέντρο
Το «Panaginip» είναι μια βραδιά δύο μονόπρακτων μπαλέτων από το Ballet Philippines, που αξίζει να δεις
Το «Panaginip» στην Κύπρο παρουσιάζεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του Ballet Philippines 2026
Το νέο ψυχολογικό Θρίλερ Easterman της w(in) the margins έρχεται να ταράξει τα νερά
Εμπνευσμένο από ένα σενάριο του A. Horowitz
Ο Γουίλεμ Νταφόε γράφει το Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2026
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, επέλεξε φέτος τον διακεκριμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο Αμερικανό ηθοποιό Willem Dafoe (Γουίλεμ Νταφόε), για τη συγγραφή του Μηνύματος της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2026.
Barcelona Flamenco Ballet: Το φημισμένο χορευτικό συγκρότημα από την Ισπανία φέρνει την «Κάρμεν» στην Κύπρο
Για πρώτη φορά στην Κύπρο η τολμηρή ερμηνεία της «Κάρμεν» από το Μπαλέτο Φλαμένκο της Βαρκελώνης
«Το Βουνί»: Θεατρική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος της Λουΐζας Παπαλοΐζου
Με επίκεντρο ένα βουνό σε μια ακριτική περιοχή της Κύπρου
Δωδέκατη νύχτα: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στη Λευκωσία και περιοδεία σε Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο
Η διασκευή του Owen Horsley παντρεύει τη θλίψη και τη χαρά σε μια κωμική και αλλόκοτη δημιουργία
«Οι 12 ένορκοι»: Η μακροβιότερη θεατρική παράσταση της Αθήνας έρχεται στην Κύπρο
Ένα θεατρικό έργο που τα τελευταία 11 χρόνια έχει sold out παραστάσεις
Η μαγική ιστορία της Ραπουνζέλ ζωντανεύει επί σκηνής
Μία θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια
Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος σε ηλικία 87 ετών
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας
«Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού, η Διάφανη»: Ένα έργο με την μορφή μητέρας του Διονύσιου Σολωμού από το Θέατρο Λέξη
Ένα έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη