Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2021
Είναι κάποιες παραλίες που σε κερδίζουν πριν καν μπεις στα νερά τους. Παραλίες ιδιαίτερες, μοναδικές, παράξενες, που ξεχωρίζουν ανάμεσα στις τόσες παραλίες-διαμάντια τόσο της χώρας μας όσο και της Ελλάδας. Άλλες έχουν χρυσή, ροζ ή μαύρη αμμουδιά, ενώ άλλες εντυπωσιάζουν με την απόκοσμη ομορφιά και τους περίεργους σχηματισμούς που θα μπορούσαν άνετα να αποτελούν σκηνικό ταινίας φαντασίας.
Η Κόκκινη παραλία βρίσκεται στην Σαντορίνη και εάν δεν πήγες μέχρι τώρα, στο μέλλον πρέπει να την επισκεφτείς γιατί είναι και παράξενη και πανέμορφη.

Βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και σε απόσταση περίπου 14 χιλιομέτρων από τα Φηρά και είναι μία από τις πιο δημοφιλής παραλίες της Σαντορίνης. Η Κόκκινη Παραλία βρίσκεται πίσω από μια σειρά από μονόλιθους λάβας! Μία σπάνια παραλία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς. Ο ιδιαίτερος μορφολογικός χαρακτήρας της, καθιστά την Κόκκινη Παραλία μια από τις πιο σαγηνευτικές παραλίες στον κόσμο.
Κύρια χαρακτηριστικά της, το κόκκινο και μαύρο βουνό από πάνω (αποτέλεσμα του ηφαιστείου), τα μπλε σκούρα κρυστάλλινα νερά, οι υποβρύχιες θερμές πηγές, η κόκκινη αμμουδιά και η εναλλαγή της με τα μαύρα βότσαλα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο. Η Κόκκινη Παραλία είναι από τις πιο διάσημες γι’ αυτό σπάνια θα την πετύχεις χωρίς πολύ κόσμο. Παρόλο που την πιάνει ο νοτιάς δεν έχει μεγάλα κύματα επειδή είναι κόλπος. Στην παραλία θα βρεις λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ ο διατιθέμενος χώρος για το δικό σου εξοπλισμό δεν είναι πολύ μεγάλος.
Για τα απαραίτητα θα βρεις δύο καντίνες στην παραλία καθώς και φρούτα από υπαίθριους μικροπωλητές. Για όσους ενδιαφέρονται, στην παραλία επιτρέπεται ο γυμνισμός. Η πρόσβασή σου στην παραλία γίνεται με τρεις τρόπους. Με το δικό σου ή ενοικιασμένο όχημα θα ακολουθήσεις το δρόμο για το Ακρωτήρι, θα στρίψεις δεξιά στον αρχαιολογικό χώρο και θα παρκάρεις στο εκκλησάκι του Αϊ Νικόλα, όπου από εκεί θα πρέπει να συνεχίσεις με τα πόδια σε ένα δύσβατο σχετικά μονοπάτι για 10 λεπτά.
Είναι πραγματικά πανέμορφη και αξίζει να την δεις από κοντά και όχι μόνο μια φορά!

Σχετικά
Χιονίζει στο Τρόοδος
Στα λευκά για πρώτη φορά το Τρόοδος κατά τον φετινό χειμώνα Jubilee Hotel Troodos!
Πέφτει απότομα απόψε η θερμοκρασία στο εσωτερικό – Αναμένονται χιόνια και παγετός στα ορεινά
Η πιο κρύα νύχτα του φετινού χειμώνα μέχρι στιγμής, αναμένεται να είναι η αποψινή
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές που «σπάνε ρεκόρ» επισκεψιμότητας στην Κεντρική Ευρώπη
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς!
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς, σύμφωνα με τους ντόπιους.
Απονεμήθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για τις εκδόσεις του έτους 2024
Απονεμήθηκαν χθες βράδυ τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη διάκριση που αποδίδεται σε λογοτέχνες από την πολιτεία.
Το Σίγμα φέρνει την μεγάλη οθόνη στο σπίτι μας και φέτος τις γιορτές
Μαγικοί κόσμοι που ξεδιπλώνονται στην οθόνη μας… Αγαπημένοι ήρωες που μας ταξιδεύουν. Συναισθήματα που μας παρασέρνου
Πρωτοχρονιά: Οι πιο εντυπωσιακοί Ευρωπαϊκοί προορισμοί για να υποδεχτείτε τον νέο χρόνο
Από τα γυαλιστερά φώτα μέχρι τις μουσικές στις πλατείες, η αλλαγή του χρόνου είναι η ιδανική αφορμή για ένα ταξίδι που θα μείνει για πάντα στη μνήμη σας!
Eurovision 2026: Πρώτες εικόνες από την εντυπωσιακή σκηνή της διοργάνωσης
Oι πρώτες εικόνες αρκούν για να σκιαγραφήσουν τη φιλοσοφία του φετινού σκηνικού
Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δεις
Στολίδια, λαμπιόνια και το τζάκι αναμμένο με μια χριστουγεννιάτικη ταινία να παίζει στην τηλεόραση
Άστατος καιρός με μεμονωμένες βροχές και πιθανό χιόνι στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
3 αναπάντεχοι προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα
Χιονισμένα τοπία, μεσαιωνικά σοκάκια και ουρανοί γεμάτοι φως σε τρεις απρόσμενους χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ευρώπης.
Άστατος καιρός με ενισχυμένους ανέμους - Πιθανό χιόνι απόψε στο Τρόοδος
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας.