Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2021
Είναι κάποιες παραλίες που σε κερδίζουν πριν καν μπεις στα νερά τους. Παραλίες ιδιαίτερες, μοναδικές, παράξενες, που ξεχωρίζουν ανάμεσα στις τόσες παραλίες-διαμάντια τόσο της χώρας μας όσο και της Ελλάδας. Άλλες έχουν χρυσή, ροζ ή μαύρη αμμουδιά, ενώ άλλες εντυπωσιάζουν με την απόκοσμη ομορφιά και τους περίεργους σχηματισμούς που θα μπορούσαν άνετα να αποτελούν σκηνικό ταινίας φαντασίας.
Η Κόκκινη παραλία βρίσκεται στην Σαντορίνη και εάν δεν πήγες μέχρι τώρα, στο μέλλον πρέπει να την επισκεφτείς γιατί είναι και παράξενη και πανέμορφη.
Βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και σε απόσταση περίπου 14 χιλιομέτρων από τα Φηρά και είναι μία από τις πιο δημοφιλής παραλίες της Σαντορίνης. Η Κόκκινη Παραλία βρίσκεται πίσω από μια σειρά από μονόλιθους λάβας! Μία σπάνια παραλία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς. Ο ιδιαίτερος μορφολογικός χαρακτήρας της, καθιστά την Κόκκινη Παραλία μια από τις πιο σαγηνευτικές παραλίες στον κόσμο.
Κύρια χαρακτηριστικά της, το κόκκινο και μαύρο βουνό από πάνω (αποτέλεσμα του ηφαιστείου), τα μπλε σκούρα κρυστάλλινα νερά, οι υποβρύχιες θερμές πηγές, η κόκκινη αμμουδιά και η εναλλαγή της με τα μαύρα βότσαλα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο. Η Κόκκινη Παραλία είναι από τις πιο διάσημες γι’ αυτό σπάνια θα την πετύχεις χωρίς πολύ κόσμο. Παρόλο που την πιάνει ο νοτιάς δεν έχει μεγάλα κύματα επειδή είναι κόλπος. Στην παραλία θα βρεις λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ ο διατιθέμενος χώρος για το δικό σου εξοπλισμό δεν είναι πολύ μεγάλος.
Για τα απαραίτητα θα βρεις δύο καντίνες στην παραλία καθώς και φρούτα από υπαίθριους μικροπωλητές. Για όσους ενδιαφέρονται, στην παραλία επιτρέπεται ο γυμνισμός. Η πρόσβασή σου στην παραλία γίνεται με τρεις τρόπους. Με το δικό σου ή ενοικιασμένο όχημα θα ακολουθήσεις το δρόμο για το Ακρωτήρι, θα στρίψεις δεξιά στον αρχαιολογικό χώρο και θα παρκάρεις στο εκκλησάκι του Αϊ Νικόλα, όπου από εκεί θα πρέπει να συνεχίσεις με τα πόδια σε ένα δύσβατο σχετικά μονοπάτι για 10 λεπτά.
Είναι πραγματικά πανέμορφη και αξίζει να την δεις από κοντά και όχι μόνο μια φορά!
Σχετικά

10 από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία στην Κύπρο
Η μαγεία της Κύπρου μέσα από βίντεο και εικόνες

Aύγουστος στο βουνό: Last minute διακοπές, σε 20 μοναδικά καταλύματα!
Καλοκαιρινή εξόρμηση και διαμονή στα ορεινά της Κύπρου για δροσερές διακοπές

Καιρός: Στους 36°C σήμερα η θερμοκρασία – Σταδιακή άνοδος μέχρι την Πέμπτη
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανηφορίζει και πάλι ο υδράργυρος: Ετοιμαστείτε για 40άρια την ερχόμενη εβδομάδα
Ο καιρός μέχρι τέλος Αυγούστου

Ανηφορίζει ξανά ο υδράργυρος - Στους 37 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών σε πτήσεις, ενοικίαση αυτοκινήτου και ξενοδοχεία
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Η Ρώμη ανοίγει πολυτελές ξενοδοχείο για σκύλους στο αεροδρόμιο
Το νέο ξενοδοχείο για σκύλους στο αεροδρόμιο της Ρώμης προσφέρει μασάζ, ιδιωτικούς κήπους και αρωματοθεραπεία

Υποχωρεί σταδιακά ο παρατεταμένος καύσωνας – «Ανάσα» δροσιάς από σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

10+1 "μεγάλες" εικόνες από τον (φετινό) Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο
Η φωτογράφος Έβελυν Φωσκόλου φωτογραφίζει προσκυνητές και επισκέπτες του νησιού στην κορύφωση του καλοκαιριού



Εναλλακτική διαδρομή για όσους θα εξορμήσουν στα βουνά
Οδηγίες από την Αστυνομία για χρήση εναλλακτικού δρομολογίου για αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας