Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου 2021
Μπορεί οι περισσότεροι να αναζητούμε μια εξόρμηση στη θάλασσα αυτή την εποχή, όμως καθώς το θερμόμετρο ανεβαίνει η πραγματική ανάσα δροσιάς δεν βρίσκεται στην παραλία, αλλά στο βουνό. Με θερμοκρασίες τουλάχιστον 10° Κελσίου χαμηλότερες συγκριτικά με τα πεδινά, το Τρόοδος προσφέρεται αυτή την περίοδο για μια σύντονη απόδραση από την πόλη.
Την περίοδο που διανύουμε η φύση βρίσκεται στα καλύτερά και καθώς οι καιρικές συνθήκες το ευνοούν, προσφέρεται για δραστηριότητες που δεν θα ήταν εφικτές σε άλλες εποχές του χρόνου. Όπως, για παράδειγμα, μια περιδιάβαση στο δάσος, ακολουθώντας ένα από τα πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια της φύσης, τα οποία ξεκινούν πέριξ της πλατείας Τροόδους (Περσεφόνη, Αταλάντη, Άρτεμις) ή μια βόλτα στους καταρράχτες του Τροόδους (Καληδόνια, Μιλλομέρης, Χαντάρα κ.α.).
Μια βόλτα με το ποδήλατο, off ή on road στο Τρόοδος διαρκεί περισσότερο, αφού οι χαμηλότερες θερμοκρασίες την ευνοούν ενώ το δάσος σε προκαλεί να το εξερευνήσεις όλο και περισσότερο.
Ακόμα μια επίσκεψη στα οινοποιεία και στα ταβερνάκια που βρίσκονται στα χωριά της περιοχής, την περίοδο αυτή είναι διαφορετική καθώς η φύση βρίσκεται στα καλύτερά της δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό με έντονα χρώματα, που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής.
Το Troodos Hotel στην πλατεία Τροόδους, μετέχει στο Σχέδιο Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού και προσφέρει διαμονή από €39 / βράδυ, το δίκλινο δωμάτιο. Η τιμή περιλαμβάνει πρωινό που φτιάχνεται με τοπικά προϊόντα, πολλά εκ των οποίων σπιτικά και άλλα φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη από ντόπιους παραγωγούς.

Σχετικά
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες
Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, με ισχύ από τις 5 τα ξημερώματα ως τις 4 το απόγευμα.
Πέντε χειμωνιάτικα ταξίδια σε μικρές και όμορφες πόλεις της Ευρώπης
Κάστρα, κανάλια, παγωμένες λίμνες και πλακόστρωτα δρομάκια δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε τη γοητεία του χειμώνα.
City of Dreams Mediterranean: Ο Απόλυτος Εορταστικός Προορισμός
Το πρώτο πολυθεματικό θέρετρο της Ευρώπης μεταμορφώνεται στον πιο θεαματικό εορταστικό προορισμό στο νησί
Αναβαθμίζεται σε πορτοκαλί η προειδοποίηση - Έρχονται χιόνια στο Τρόοδος
Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν ήδη ευνοήσει τα φράγματα, με εντυπωσιακή αύξηση των ποσοστών.
Η Λευκωσία υποδέχθηκε το πολυαναμενόμενο The Landmark Nicosia, Autograph Collection
Η πιο σημαντική ξενοδοχειακή άφιξη της χρονιάς είναι πλέον γεγονός, αφού το The Landmark Nicosia, Autograph Collection, άνοιξε τις πόρτες του στην καρδιά της πρωτεύουσας
Περπατώντας ξανά έναν θρύλο: Η πρώτη μας εμπειρία στο The Landmark Nicosia, Autograph Collection
Από το παλιό Hilton Cyprus στη σύγχρονη του λαμπερή αναγέννηση, μια βιωματική περιήγηση γεμάτη ιστορία, αισθήσεις και νέα ξεκίνηματα
Λάρνακα ή Λεμεσός θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2030
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου 2025, στις 12:30 μ.μ. στο Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο για ταξίδια
Τους πιο ασφαλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς για το δεύτερο εξάμηνο του 2025 παρουσιάζει ο Δείκτης Ασφάλειας της HelloSafe
O Byron στην Κύπρο: Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες
Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, με ισχύ από τις 5 το πρωί σήμερα Τρίτη μέχρι και τις 5 το πρωί της Τετάρτης
Τα πιο πολυσύχναστα χριστουγεννιάτικα αξιοθέατα παγκοσμίως
Το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων είναι πραγματικά μεταδοτικό.
Μαγική πρεμιέρα στο νέο στολίδι της Κύπρου!
Το ZAZZA έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο με Βρεττό, Γρόση και Μπανδέλη!
Έρχεται η μεγαλύτερη ολική έκλειψη ηλίου του αιώνα το 2027 - Πόσο θα διαρκέσει
Ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο που θα διαρκέσει 6 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα