Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου 2021
"Με την ενίσχυση με ακόμα ένα συνεργείο της 24ωρης υπηρεσίας του Δήμου Λεμεσού για εξυπηρέτηση του δημότη μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, με στόχο μας να προλαβαίνουμε τον δημότη", αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης.
Ωστόσο, τι ακριβώς θα διαχειρίζονται αυτά τα δύο συνεργεία, σε ποιες περιπτώσεις μπορούν οι πολίτες να καλούν και ποιες ακριβώς είναι οι αρμοδιότητές τους;
Τα δυο αυτά συνεργεία θα παρεμβαίνουν και θα διαχειρίζονται περιστατικά που χρήζουν άμεσης επέμβασης καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου και είναι κατάλληλα εξοπλισμένα για να αναλαμβάνουν εργασίες όπως καθαριότητας, επιδιόρθωσης και συντήρησης. Στόχος εξάλλου της δημιουργίας τους είναι να επιλαμβάνονται με άμεση παρέμβαση θέματα της πόλης και να προλαβαίνουν τον δημότη.
Τα δυο συνεργεία στελεχώνονται από δυο ζεύγη πολυτεχνιτών και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με την Υπηρεσία στο τηλέφωνο 77777788 ή στην εφαρμογή κινητών τηλεφώνων "Δημότης Λεμεσού".
Η Υπηρεσία θα παραλαμβάνει άμεσα την αναφορά και θα αποστέλλεται μέσω εφαρμογής στα δύο συνεργεία του Δήμου τα οποία θα επιλαμβάνονται τα θέματα άμεσα. Αναφορές οι οποίες χρήζουν ειδική εργασίας θα αποστέλλονται στα αρμόδια τμήματα για την επίλυση τους.
Τα συνεργεία θα διαχειρίζονται αιτήματα όπως:
· Περισυλλογή ψόφιων γάτων, σκύλων και άλλων ζώων ή πτηνών.
· Συλλογή αδέσποτων σκύλων.
· Απομάκρυνση υλικών και αντικειμένων από το οδόστρωμα και καθαρισμός (πχ λάδια, τούβλα, μπετόν και άλλα οικοδομικά υλικά, γυαλιά κ.α.)
· Κλάδεμα δέντρων ή θάμνων που παρεμποδίζουν πινακίδες σήμανσης.
· Επιδιόρθωση πινακίδων σήμανσης.
· Αφαίρεση πανό και αφισών από κολώνες οδικού φωτισμού, φώτων τροχαίας και άλλα σημεία.
· Εξέταση παραπόνων που αφορούν διοχέτευση ακάθαρτων νερών στους δρόμους.
· Επιδιόρθωση επικίνδυνων λακκούβων σε οδοστρώματα και πεζοδρόμια και απομάκρυνση πεσμένων κορμών και κλάδων που παρεμποδίζουν την διακίνηση των πεζών και την κυκλοφορία των οχημάτων.
Στόχος του Δήμου Λεμεσού είναι η συνεχής βελτίωση και κινητοποίηση της δημοτικής μηχανής κατά τέτοιο τρόπο που να επιτυγχάνεται άμεσα και αποτελεσματικά η επίλυση καθημερινών προβλημάτων που απασχολούν τους Δημότες.
Για τη συγκεκριμένη Υπηρεσία του Δήμου Λεμεσού καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας της, επέδειξαν κι άλλοι Δήμοι οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν σχετική αναλυτική πληροφόρηση.
Σχετικά

Πέθανε ο ηθοποιός Φλόιντ Λεβίν των «Baywatch» και «The Hangover»
Η ανάρτηση της οικογένειάς του

Τι θα δούμε στο Netflix τον Σεπτέμβριο
Όλο το περιεχόμενο από ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ και άλλα

4+1 εκδρομές εντός Κύπρου για τον Σεπτέμβριο
Οι καλύτερες αφορμές για εξορμήσεις στα χωριά τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου

Monti: Η γειτονιά που νιώθεις Ρώμη σαν ντόπιος
Η μποέμ καρδιά της Ρώμης ανάμεσα σε ιστορία, street food και εναλλακτική μόδα

Προσφορά Ryanair - Πετάμε με εισιτήρια από €14.99 σε αγαπημένους προορισμούς
Χαμηλά ναύλα με απευθείας πτήσεις από την Πάφο σε όλη την Ευρώπη

5 λόγοι για εκδρομή στα βουνά της Κύπρου αυτό το σαββατοκύριακο
Ζήσε την απόδραση στα βουνά με φυσική ομορφιά, παραδοσιακή γεύση και χαλάρωση

14 κουκλίστικα καφενεδάκια για μερακλίδικο καφέ στο χωριό
Πάμε για μυρωδάτο καφέ, μαχαλεπί, παγωτό, "μπούκκωμα" και πολλά ακόμη

Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία – Αναμένονται βροχές στα ορεινά
Αίθριος αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός, ενώ τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά.

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Ξεκινάει γυρίσματα για τον τελευταίο κύκλο του Maestro
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης γράφει πυρετωδώς τα τελευταία επεισόδια της επιτυχημένης σειράς του Mega με νέες συμμετοχές που θα κάνουν αίσθηση.

Ανοιχτό Κάλεσμα για το πρόγραμμα “Dear Festival & Friends” της Στέγης Χορού Λεμεσού
Έλα να γράψουμε μαζί το φεστιβάλ

Μία παραλία της Κύπρου ανάμεσα στις πιο πολυσύχναστες του κόσμου
Η Ευρώπη κυριαρχεί στη λίστα του TripAdvisor

Γνωρίστε τις 6 μικρότερες χώρες της Ευρώπης
Εντυπωσιακά ορεινά τοπία, ηλιόλουστες παραλίες, ιστορικά μνημεία, γραφικά χωριά... Παρά το μικρό τους μέγεθος, αυτές οι χώρες της Ευρώπης έχουν πολλές ομορφιές για να σας μαγέψουν