Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου 2021
Στην Επισκοπή της επαρχίας Λεμεσού πρέπει να πας το Σαββατοκύριακο για να γνωρίσεις έναν υπέροχο κόλπο, εκεί όπου φωλιάζουν oι γύπες. Ένας κόλπος που πολλοί τον χαρακτηρίζουν μυστικό και άγνωστο, για τον λόγο ότι δεν φαίνεται από μακριά και από κανέναν δρόμο. Είναι ένας κρυμμένος παράδεισος και η μόνη πρόσβαση για να τον δει κάποιος είναι μέσω ενός χωματόδρομου μετά το Ιερό του Απόλλωνα περίπου 300 μέτρα αριστερά.
Πραγματικά, η θέα αυτού του τοπίου με τα ήσυχα γαλαζοπράσινα νερά και τους ασβεστολιθικούς κατακόρυφους γκρεμούς σου κόβει την ανάσα. Εκεί, μάλιστα διανυκτερεύουν και αναπαράγονται οι τελευταίοι εναπομείναντες γύπες της Κύπρου εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Οι γύπες φτιάχνουν τις φωλιές τους με κλαδιά στους απόκρημνους γκρεμούς της Ζαπάλο, γεννώντας ένα και μοναδικό αβγό. Πολλές φορές τα μικρά μετά την πρώτη πτήση από τη φωλιά τους καταλήγουν στη θάλασσα, αλλά ευτυχώς τις περισσότερες φορές εντοπίζονται και διασώζονται.
Και εάν θες μετά τον μπάνιο σου και την υπεροχή σου εξόρμηση , να πας για φαγητό τότε εμείς σου προτείνουμε τον Chris Blue Beach (99 515391), το Εστιατόριο Παστός (25 934414), την Ταβέρνα Ελεόνας (99688871), ή το Εστιατόριο Κάβα (99 478851).
Φωτογραφίες: allaboutlimassol.com
Σχετικά

Καμίνι αύριο η Κύπρος - Kόκκινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
Καύσωνας προ των πυλών, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 45 βαθμούς Κελσίου

Η Χώρα της Πάτμου: Μια αρμονία μπλε και λευκού με αρχοντική απλότητα
Μια από τις πιο λιτές αλλά και εντυπωσιακές Χώρες σε όλη την Ελλάδα

Οι 5 πόλεις με τους περισσότερους ουρανοξύστες στον κόσμο
Δείτε πώς η ανάγκη για χώρο, οι οικονομικές φιλοδοξίες και η μηχανική καινοτομία αλλάζουν για πάντα τον παγκόσμιο ορίζοντα

Η Ryanair ανακοίνωσε εκπτώσεις για ταξίδια σε 28 προορισμούς, με τιμές που ξεκινούν από €15.99
Η εταιρεία ανακοίνωσε 10% έκπτωση, μόνο για δύο μέρες

Η ανερχόμενη ιστορική ομορφιά της Ασίας που κερδίζει τις καρδιές των σόλο ταξιδιωτών
Με κορυφαία θέση στη λίστα του Time Out Asia για το 2025

Εκδόθηκε νέα πορτοκαλί προειδοποίηση - Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

«Σε σκοτεινούς ουρανούς θα μπορείτε να δείτε περίπου 40 και 50 Περσείδες ανά ώρα»
Η φωτεινή Σελήνη θα εμποδίζει την ορατότητα των Περσείδων φέτος

"Άνοιξε" ξανά η παραλία Αγίας Βαρβάρας στη Λεμεσό
"Καθαρά και κατάλληλα για κολύμβηση" τα νερά της σήμερα

Πού κάνεις camping; Oι 3+1 οργανωμένοι και πιο δημοφιλείς χώροι στην Κύπρο
Οι πιο πολυσύχναστοι χώροι για camping, οι παροχές και οι υποδομές


Πανσέληνος του οξύρρυγχου: 10 μαγικές εικόνες από όλο το νησί
Το ουράνιο θέαμα ήταν σπάνιο, γιατί η Σελήνη ήταν ορατή κατά την ανατολή της σε δύο συνεχόμενες νύχτες. Το Σάββατο και την Κυριακή.

Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα - Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση για καύσωνα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού