Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2021
Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ενημερώνει ότι με ανακοίνωση της η εταιρεία Seabourn Cruise Line, μέλος του ομίλου Carnival, γνωστοποίησε την συμπερίληψη της Κύπρου στο πρόγραμμα κρουαζιέρων της για το φετινό καλοκαίρι.
Το όλο εγχείρημα έγινε μέσα από επαφές της εταιρείας και συντονισμένες προσπάθειες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Υφυπουργείο Τουρισμού.
Ως γνωστό, εταιρείες κρουαζιερόπλοιων διεθνούς εμβέλειας με τις πρόσφατες αποφάσεις τους, έχουν εντάξει την Κύπρο στο παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει ότι έχουν εκτιμηθεί θετικά τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς και οι ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρει η χώρα μας. Συγκεκριμένα, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα αλλαγής πληρωμάτων για το οποίο η Κύπρος ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πανδημία και πήρε τα εύσημα από τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, καθ ώς και οι διευκολύνσεις ελλιμενισμού των πλοίων.
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη στην εγχώρια τουριστική, ναυτιλιακή και λιμενική βιομηχανία, αλλά και ευρύτερα στην οικονομία του τόπου.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία θα δρομολογήσει δύο επταήμερες κρουαζιέρες με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά από την πρώτη βδομάδα Ιουλίου. Τα δρομολόγια θα περιλαμβάνουν ελληνικά νησιά: Άγιο Νικόλαο-Ρόδο-Μύκονο-Ναύπλιο με σταθμό τη Λεμεσό και Πάτμο-Ρόδο-Σαντορίνη-Σπέτσες με σταθμό την Πάφο.
Σχετικά

10 από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία στην Κύπρο
Η μαγεία της Κύπρου μέσα από βίντεο και εικόνες

Aύγουστος στο βουνό: Last minute διακοπές, σε 20 μοναδικά καταλύματα!
Καλοκαιρινή εξόρμηση και διαμονή στα ορεινά της Κύπρου για δροσερές διακοπές

Καιρός: Στους 36°C σήμερα η θερμοκρασία – Σταδιακή άνοδος μέχρι την Πέμπτη
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανηφορίζει και πάλι ο υδράργυρος: Ετοιμαστείτε για 40άρια την ερχόμενη εβδομάδα
Ο καιρός μέχρι τέλος Αυγούστου

Ανηφορίζει ξανά ο υδράργυρος - Στους 37 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών σε πτήσεις, ενοικίαση αυτοκινήτου και ξενοδοχεία
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Η Ρώμη ανοίγει πολυτελές ξενοδοχείο για σκύλους στο αεροδρόμιο
Το νέο ξενοδοχείο για σκύλους στο αεροδρόμιο της Ρώμης προσφέρει μασάζ, ιδιωτικούς κήπους και αρωματοθεραπεία

Υποχωρεί σταδιακά ο παρατεταμένος καύσωνας – «Ανάσα» δροσιάς από σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

10+1 "μεγάλες" εικόνες από τον (φετινό) Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο
Η φωτογράφος Έβελυν Φωσκόλου φωτογραφίζει προσκυνητές και επισκέπτες του νησιού στην κορύφωση του καλοκαιριού



Εναλλακτική διαδρομή για όσους θα εξορμήσουν στα βουνά
Οδηγίες από την Αστυνομία για χρήση εναλλακτικού δρομολογίου για αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας