Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2021
Καθορίστηκε η σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάιο στην Ahoy Arena του Ρότερνταμ. Οι τηλεοπτικοί φορείς της Ολλανδίας, NOS, NPO και AVROTROS αποφάσισαν τη σειρά, η οποία επικυρώθηκε από τον Martin Österdahl.
Πώς καθορίστηκε η σειρά εμφάνισης στους Ημιτελικούς
Η κατανομή των χωρών στους ημιτελικούς έμεινε ίδια για το 2021 με εκείνη που είχε αποφασιστεί το 2020. Σε σχέση με πέρσι, ο διαγωνισμός της Eurovision μετράει φέτος τις απουσίες της Λευκορωσίας και της Αρμενίας. Επομένως οι δύο ημιτελικού αριθμούν φέτος 16 και 17 χώρες αντίστοιχα. Ίδια είναι και η κατανομή των BIG5 και της διοργανώτριας Ολλανδίας ως προς τους ημιτελικούς που θα ψηφίσουν.
Οι διοργανωτές, προσδοκώντας το βέλτιστο αποτέλεσμα, καθόρισαν τη σειρά έτσι ώστε να προσφέρουν μια συναρπαστική τηλεοπτική εμπειρία. Να σημειώσουμε ότι από το 2013 και μέχρι σήμερα, οι παραγωγοί της διοργάνωσης αποφασίζουν τη σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι διαγωνιζόμενες χώρες στους ημιτελικούς.
1ος ημιτελικός (18 Μαΐου 2021)
Στον πρώτο ημιτελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 18 Μάϊου. θα διαγωνιστούν συνολικά 16 χώρες. Πρώτη στον Ημιτελικό θα εμφανιστεί η Λιθουανία, ενώ τελευταία η Μάλτα. Η Κύπρος βρίσκεται στην 8η θέση της σειρά εμφάνισης.
Αναλυτικά, η σειρά εμφάνισης των 16 συμμετοχών του Πρώτου Ημιτελικού έχει ως εξής:
- Λιθουανία
- Σλοβενία
- Ρωσία
- Σουηδία
- Αυστραλία
- Βόρεια Μακεδονία
- Ιρλανδία
- Κύπρος
- Νορβηγία
- Κροατία
- Βέλγιο
- Ισραήλ
- Ρουμανία
- Αζερμπαϊτζάν
- Ουκρανία
- Μάλτα
Στον 1ο ημιτελικό θα ψηφίσουν επίσης η Γερμανία, η Ιταλία και η Ολλανδία.
2ος ημιτελικός (20 Μαΐου 2021)
Δεκαεφτά χώρες διαγωνίζονται στο Δεύτερο Ημιτελικό της, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 20 Μάϊου, μετά την αποχώρηση της Αρμενίας. Η Ελλάδα θα εμφανιστεί 4η στον ημιτελικό. Τον ημιτελικό ανοίγει ο Άγιος Μαρίνος, ενώ τελευταία εμφανίζεται η Δανία.
Αναλυτικά, η σειρά εμφάνισης των 17 συμμετοχών του Πρώτου Ημιτελικού έχει ως εξής:
- Άγιος Μαρίνος
- Εσθονία
- Τσεχία
- Ελλάδα
- Αυστρία
- Πολωνία
- Μολδαβία
- Ισλανδία
- Σερβία
- Γεωργία
- Αλβανία
- Πορτογαλία
- Βουλγαρία
- Φινλανδία
- Λετονία
- Ελβετία
- Δανία
Στον 2ο ημιτελικό θα ψηφίσουν επίσης η Γαλλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν οι 10 πρώτες χώρες, που θα συναντήσουν τις Big 5 καθώς και την Ολλανδία στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 22 Μαΐου 2021.
Σχετικά
Eurovision 2026 Ελλάδα: Κλείδωσε η ημερομηνία για τον εθνικό τελικό της χώρας
Ποιος θα εκπροσωπήσει άραγε φέτος την Ελλάδα
«Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ»: Μία μοναδική συναυλία με ζωντανή μουσική, 100μελή χορωδία και ηθοποιούς
μοναδική διασκευή και αφήγηση στα Ελληνικά του γνωστού παραμυθιού, για καλό σκοπό
Eurovision 2026 Ελλάδα: Στις 4 Ιανουαρίου η ανακοίνωση των 28 φιναλίστ
Η ανακοίνωση των τραγουδιών θα γίνει από την εκπομπή «Sing for Greece – Ελληνικός Τελικός 2026 – Οι φιναλίστ»
Η πιο cool ελληνική μπάντα κατεβαίνει Λευκωσία τις γιορτές
Ο Ηλίας Μπόγδανος μαζί με το συγκρότημά του, τους INCO, έρχονται Κύπρο
Η Ειρήνη Παπαδοπούλου έρχεται τις γιορτές στη Λευκωσία
Μία ανεβαστική εμφάνιση, με πολλές επιτυχίες
Γιάννης Διονυσίου και Γιάννης Παπαγεωργίου μαζί επί σκηνής
Γιορτάζουν την κυκλοφορία του δίσκου με τίτλο «Λακούβα» με μία εμφάνιση στη Λευκωσία
Χριστουγεννιάτικη μαγεία με Κωστή Μαραβέγια στη Λευκωσία
Ζούμε τον πιο γιορτινό ρυθμό των Χριστουγέννων με live μουσική, χορό και μαγεία για μικρούς και μεγάλους
Dani Gambino: Βάζει φωτιά στις γιορτές! Η πιο εκρηκτική συναυλία στην Κύπρο την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου!
Οι Γιαγκίνηδες θα στήσουν μία μεγάλη (λαϊκορεμπέτικη) γιορτή στην Αγία Βαρβάρα
Το πιο φρέσκο ρεμπετολαϊκό σχήμα, έρχεται Κύπρο
Eurovision 2026: Αυτές είναι οι 35 χώρες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό
Η επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης - Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό συμμετοχών στην ιστορία του διαγωνισμού
Λούκας Γιώρκας, στο Maestro Live Stage!
Ένα αλλιώτικο μουσικό ταξίδι, που δεν πρέπει να χάσεις!