Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2021
Οι ομορφιές της άνοιξης είναι πολλές και αυτό που κυρίως μας προσφέρουν είναι αυτό το κάτι που έχουμε όλοι μας ανάγκη, ώστε ν’ αλλάξουμε τη διάθεσή μας και να επιβεβαιώσουμε για ακόμα μια φορά πως η ζωή είναι πανέμορφη.
Αυτό, το επιβεβαιώνει και το Τμήμα Δασών, σε μία καινούργια ανάρτηση στη σελίδα του.

«Πλησιάζει ο Απρίλιος και τα μικρά αετόπουλα έβγαλαν ήδη τα πρώτα τους καφέ φτερά. Οι γονείς τους τα προμηθεύουν αδιάκοπα με τροφή αφού οι ανάγκες τους ολοένα και αυξάνονται. Τα συγκεκριμένα στη φωτογραφία είναι 24-25 ημερών και χρειάζονται ακόμα 40 μέρες περίπου για να είναι ικανά να εγκαταλείψουν την φωλιά τους».

Αξίζει να σημειωθεί πως «τα μικρά που είναι κυρίως 2 (σπάνια 3), εκκολάπτονται μετά από 37-41 μέρες επώασης και φέρουν λευκά πούπουλα μέχρι την ηλικία των 15 ημερών περίπου όπου αρχίζουν να αντικαθίστανται με τα πρώτα φτερά.
Τα Κυπριακά δάση φιλοξενούν τα περισσότερα αναπαραγώμενα ζευγάρια του Σπιζαετού (Aquila fasciata), του μοναδικού είδους αετού που αναπαράγεται στον τόπο μας, αφού η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που το μεγαλύτερο ποσοστό του είδους αυτού γεννά σε πεύκα ενώ στις υπόλοιπες χώρες αναπαράγεται κυρίως σε γκρεμούς. Αυτό καταδεικνύει τη μεγάλη σημασία των Κυπριακών Δασών για την επιβίωση του σπάνιου αυτού είδους στον τόπο μας».

«Για το λόγο αυτό», όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση, «το Τμήμα Δασών εργάζεται μεθοδικά σε συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες του κράτους για την προστασία του μεγαλοπρεπούς αυτού αρπακτικού αφού η διατήρηση του είναι περισσότερο από επιβεβλημένη!»
Φωτογραφίες: Χάρης Νικολάου
Σχετικά
Η Θεσσαλονίκη κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός για babymoon
-Τι είναι αυτό το νέο είδος ταξιδιού που κάνει θραύση
Αλλάζουν οι τιμές στις παραλίες της Αγίας Νάπας - Πόσο κοστίζουν κρεβατάκι και ομπρέλα
Νέος τιμοκατάλογος στις παραλίες
Τα τρία έργα που θα αλλάξουν το Παραλίμνι
Εκδόθηκε η άδεια για το έργο της δημιουργίας της Πλατείας Παραλιμνίου
12 πολυτελή ξενοδοχεία και ισάριθμες εμπειρίες για τον Άγιο Βαλεντίνο
Κλείστε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, περιποιηθείτε τους εαυτούς σας, πιείτε κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα και γιορτάστε τον έρωτα
H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις από €14.99 σε 12 προορισμούς
Ετοιμάσου να οργανώσεις ένα city break της τελευταίας στιγμής ή ένα χαλαρό χειμωνιάτικο ταξίδι,
Αυτό είναι το νέο ξενοδοχείο της Sunrise που ανοίγει τον Μάιο στον Πρωταρά (εικόνες)
Μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα κοντά σε γνωστή χρυσή αμμώδη παραλία του Παραλιμνιού
4 κυπριακά ξενοδοχεία ανάμεσα στα Top 100 Hotels Worldwide
Διεθνής Διάκριση για την Louis Hotels
Οι ευρωπαϊκές πόλεις που εξερευνώνται πιο εύκολα με τα πόδια -Μια ελληνική πόλη στη λίστα
Όταν επιλέγουν έναν προορισμό για διακοπές, οι ταξιδιώτες λαμβάνουν υπόψη το πόσο εύκολο είναι να τον εξερευνήσουν, με το πόσο περπατήσιμη είναι μια πόλη να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για πολλούς.
Η Αγλαντζιά συστήνει τον φετινό της Βασιλιά Καρνάβαλο με ένα χιουμοριστικό βίντεο
Πρωταγωνιστές οι Δήμαρχος Λευκωσίας, Αντιδήμαρχος Αγλαντζιάς και ο νέος Βασιλιάς Καρνάβαλος