Δημοσιεύτηκε στις 25 Μαρτίου 2021
Σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και με την Ελληνίδα σοπράνο Αναστασία Ζαννή να ερμηνεύει τον εθνικό ύμνο πραγματοποιήθηκε σήμερα, ημέρα της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την κήρυξη της ελληνικής Επανάστασης, η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.
Ο πρωθυπουργός αφίχθη στο ιερό βράχο λίγα λεπτά πριν από τις 8 το πρωί κι ενώ τα μέλη της μπάντας του Στρατού είχαν παραταχθεί νωρίτερα για την ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Ο πρωθυπουργός χαιρέτησε τους παριστάμενους και είχε σύντομη συνομιλία με την Αναστασία Ζαννή.
Στις 8 ακριβώς αφίχθη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία συνοδευόταν από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τους υπασπιστές των τριών Σωμάτων του Στρατού.
Μετά την απόδοση των τιμών, η Πρόεδρος και ο πρωθυπουργός οδηγήθηκαν στον χώρο της σημαίας, η οποία άρχισε να υψώνεται προς τον αττικό ουρανό στις 8.03 ακριβώς, υπό τους ήχους της μπάντας του Στρατού που εκτέλεσε στρατιωτικό εμβατήριο. Αμέσως μετά, η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή έψαλλε τον Ύμνο εις την Ελευθερίαν του Διονύσιου Σολωμού.
Στην στρατιωτική μπάντα συμμετείχαν κορυφαίοι μουσικοί απ' όλα τα Σώματα του Στρατού, ενώ παρούσα στην τελετή ήταν και η προεδρική φρουρά. Η σοπράνο Αναστασία Ζαννή, η οποία μετρά στην καριέρα της αρκετές εμφανίσεις σε σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις, συμμετείχε στη σημερινή έπαρση της σημαίας έπειτα από πρόσκληση του ΓΕΕΘΑ.
Μετά το πέρας της τελετής, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός αποχώρησαν προκειμένου να παραστούν στη δοξολογία στη Μητρόπολη των Αθηνών.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Σχετικά
Χιονίζει στο Τρόοδος
Στα λευκά για πρώτη φορά το Τρόοδος κατά τον φετινό χειμώνα Jubilee Hotel Troodos!
Πέφτει απότομα απόψε η θερμοκρασία στο εσωτερικό – Αναμένονται χιόνια και παγετός στα ορεινά
Η πιο κρύα νύχτα του φετινού χειμώνα μέχρι στιγμής, αναμένεται να είναι η αποψινή
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές που «σπάνε ρεκόρ» επισκεψιμότητας στην Κεντρική Ευρώπη
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς!
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς, σύμφωνα με τους ντόπιους.
Απονεμήθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για τις εκδόσεις του έτους 2024
Απονεμήθηκαν χθες βράδυ τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη διάκριση που αποδίδεται σε λογοτέχνες από την πολιτεία.
Το Σίγμα φέρνει την μεγάλη οθόνη στο σπίτι μας και φέτος τις γιορτές
Μαγικοί κόσμοι που ξεδιπλώνονται στην οθόνη μας… Αγαπημένοι ήρωες που μας ταξιδεύουν. Συναισθήματα που μας παρασέρνου
Πρωτοχρονιά: Οι πιο εντυπωσιακοί Ευρωπαϊκοί προορισμοί για να υποδεχτείτε τον νέο χρόνο
Από τα γυαλιστερά φώτα μέχρι τις μουσικές στις πλατείες, η αλλαγή του χρόνου είναι η ιδανική αφορμή για ένα ταξίδι που θα μείνει για πάντα στη μνήμη σας!
Eurovision 2026: Πρώτες εικόνες από την εντυπωσιακή σκηνή της διοργάνωσης
Oι πρώτες εικόνες αρκούν για να σκιαγραφήσουν τη φιλοσοφία του φετινού σκηνικού
Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δεις
Στολίδια, λαμπιόνια και το τζάκι αναμμένο με μια χριστουγεννιάτικη ταινία να παίζει στην τηλεόραση
Άστατος καιρός με μεμονωμένες βροχές και πιθανό χιόνι στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
3 αναπάντεχοι προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα
Χιονισμένα τοπία, μεσαιωνικά σοκάκια και ουρανοί γεμάτοι φως σε τρεις απρόσμενους χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ευρώπης.
Άστατος καιρός με ενισχυμένους ανέμους - Πιθανό χιόνι απόψε στο Τρόοδος
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας.