News , Guide

Άστατος ο καιρός με ηλιοφάνεια, καταιγίδες και χαλάζι

Το σκηνικό του καιρόυ σήμερα και τις επομένες μέρες

Δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου 2020

Σήμερα, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά και τοπικές βροχές, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες.

Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ ενώ, από το μεσημέρι και μετά, τοπικά ισχυροί 5 μποφόρ, στα νότια και στα δυτικά παράλια.

Σε καταιγίδα οι άνεμοι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια και μέχρι λίγο ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια, αλλά το απόγευμα λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος. Τοπικά δυνατό να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση και σε υπήνεμες περιοχές αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη, στα προσήνεμα, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, νωρίς το απόγευμα, πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, χωρίς να αποκλείεται το Σάββατο και καταιγίδα. Τη Μεγάλη ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, το μεσημέρι και το απόγευμα, στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο το Σάββατο, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές και μη αξιόλογη μεταβολή στη συνέχεια.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close