Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 2021
«Ο Φεβρουάριος ήταν ένας εξαιρετικά χαμηλός μήνας», ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής ανάπτυξης και επικοινωνίας της Hermes Airports.
Όπως συμπλήρωσε, ο Μάρτιος αν και προγραμματίζονταν περισσότερες πτήσεις, «τώρα είμαστε στις 60 πτήσεις την εβδομάδα».
Πρόσθεσε πως υπολογίζεται τον Απρίλιο οι εβδομαδιαίες πτήσεις να αυξηθούν στις 150-160.
Όπως είπε, έγιναν πολλές ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής και την ώρα που ο νέος τρόπος κατηγοριοποίησης είναι κάτι θετικό, την ίδια ώρα τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Κύπρο και το εξωτερικό δεν επιτρέπουν να «πάρουν μπρος οι μηχανές νωρίτερα».
Τη δεδομένη στιγμή η πτήσεις για τον μήνα Μάρτιο αγγίζουν μόλις το 8% των πτήσεων που είχαν πραγματοποιηθεί τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ενώ τον Απρίλιο αναμένεται να αγγίξει το 25% και εάν όλα πάνε καλά το 655 τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Ένα θέμα είναι ότι ναι μεν η Κύπρος ανοίγει, από την άλλη όμως πολλές χώρες μας έχουν στο «κόκκινο» και προϋποθέτουν καραντίνα και αυτό λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας, είπε.
Το θετικό, πρόσθεσε, είναι ότι η Κύπρος ενδιαφέρει τους ταξιδιώτες καθώς υπάρχει και ενδιαφέρον και ζήτησης.
Σχετικά
Κλειστοί δρόμοι σε ορεινά χωριά επ. Λεμεσού την ερχόμενη βδομάδα λόγω εργασιών
Λόγω εκτέλεσης δασοκομικών εργασιών
Άνοιξε ξανά ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία θέας του νησιού
Ο χώρος είναι πλέον ασφαλής, ανανεωμένος και έτοιμος να υποδεχτεί ξανά χιλιάδες επισκέπτες.
Ο ελληνικός προορισμός που μπήκε στους 26 καλύτερους του κόσμου για το 2026
Ολόκληρη η λίστα του Conde Nast Traveller με τα καλύτερα ταξίδια της νέας χρονιάς
Η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean ενισχύει τους δεσμούς Ελλάδας και Κύπρου
Με σταθερό προσανατολισμό στην ενίσχυση του εθνικού τουριστικού προϊόντος Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean έδωσε δυναμικό «παρών» στο 3rd Greece–Cyprus Summit | Strategic Horizons, μέσα από τη συμμετοχή του CEO, κ. Roni Aloni, στο πάνελ του Τουρισμού.
Με δυναμικό αποτύπωμα υγείας και ευεξίας ολοκληρώθηκε το 6ο Lidl Wellness Camp
Το διήμερο υγείας και ευεξίας της Lidl Κύπρου άφησε ένα δυναμικό αποτύπωμα στους πάνω από 300 συμμετέχοντες, δίνοντας έμφαση σε απλές, εφαρμόσιμες και βιώσιμες συνήθειες για μία καλύτερη ζωή
Black Friday: Τι προσφορές περιμένουμε φέτος στα ταξίδια
Πτήσεις, διαμονές και εμπειρίες με έως -70%. Ο ταξιδιωτικός χάρτης των φετινών εκπτώσεων της Black Friday
Ryanair: Τι άλλαξε σε όλες τις πτήσεις
Τι ισχύει πλέον σε όλες τις πτήσεις της Ryanair από χθες Τετάρτη 12 Νοεμβρίου. Η απόφαση που έχει προκαλέσει ανησυχίες
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες στην Κύπρο
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτά είναι τα 10 νέα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν στην Κύπρο το 2026
10 ολοκαίνουρια και αναβαθμισμένα ξενοδοχεία, με στόχο να ανοίξουν τις πύλες τους εντός του 2026