Πέθανε ο διάσημος τραγουδιστής της φολκ, John Prine

Από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορωνοϊό πέθανε ο διάσημος Αμερικανός τραγουδιστής της φολκ και κάντρι μουσικής, John Prine. Ο Αμερικανός εισήχθη σε νοσοκομείο με συμπτώματα κορωνοϊού στα τέλη του Μαρτίου.

Ο John Prine εργαζόταν ως ταχυδρόμος πριν ξεκινήσει την καριέρα του στη φολκ σκηνή του Σικάγου στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Έχει γράψει πολλά τραγούδια διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στο Βιετνάμ και την παράδοση της Αμερικής στα χέρια των μεγάλων εταιρειών εξόρυξης μετάλλων. Τον  συνέκριναν συχνά με τον Μπομπ Ντίλαν, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τους στίχους ως δείγμα «αυθεντικού υπαρξισμού του Προυστ».

«Είναι πολύ δύσκολο να μοιραστούμε αυτά τα νέα. Αλλά τόσοι πολλοί από εσάς αγαπήσατε και υποστηρίξατε τον John όλα αυτά τα χρόνια και θέλαμε να ξέρετε να σας δώσουμε την ευκαιρία να στείλετε περισσότερη από αυτή την αγάπη και την υποστήριξη. Να ξέρετε ότι ο John σας αγαπά» τόνισε η σύζυγος και μάνατζέρ του, Whelan Prine, είχε αναφέρει νωρίτερα όταν βρέθηκε θετική στον COVID-19. Το ζευγάρι ήταν σε καραντίνα και σε απομόνωση χωριστά. Πριν από δύο ημέρες η σύζυγός του ανακοίνωσε ότι η ίδια είχε αναρρώσει πλήρως.

Ο 73χρονος είχε κερδίσει δύο φορές τη μάχη με τον καρκίνο. Στο τραγούδι που ακολουθεί ο John Prine μιλά για το τι πρέπει να γίνει όταν πεθάνει. 

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30