Δημοσιεύτηκε στις 26 Απριλίου 2024
Ο Σουηδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας SVT έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από τη σκηνή της Eurovision 2024, αλλά και ένα video demo, από το οποίο παίρνουμε μια γεύση για το πώς αυτή λειτουργεί.
Όπως αναφέρει το gpstomusic.gr, από τον Γενάρη o SVT, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της σκηνής αλλά και του σχεδιασμού του φωτισμού για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 που θα διεξαχθεί στο Malmö Arena της Σουηδίας. Η κατασκευή της σκηνής έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται πλέον σε πλήρη λειτουργία για να μπορέσουν να γίνουν και οι πρώτες τεχνικές πρόβες, ο οποίες ξεκινούν το προσεχές Σάββατο 27 Απριλίου, με την πρώτη πρόβα της Κύπρου στις 11.30.
Κινητοί κύβοι LED, δάπεδα LED, σύγχρονα φώτα και video επί σκηνής θα συνδυαστούν για να δημιουργήσουν θεαματικές εναλλαγές εικόνων μέσα στην αρένα. Η σκηνή τοποθετείται ακριβώς στη μέση του κοινού, και έχει σχήμα σταυρού, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία 360 μοιρών που το κοινό και οι τηλεθεατές θα ζήσουν σε λίγες ημέρες.
Πίσω από την υλοποίηση του project είναι οι Florian Wieder ως σχεδιαστής παραγωγής και ο Fredrik Stormby ως σχεδιαστής φωτισμού αλλά και οθόνης.
Ο σχεδιασμός της σκηνής και του φωτισμού για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 θέτει το κοινό στο επίκεντρο περισσότερο από ποτέ, και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια οπτικά επαναστατική ιδέα, όπου η σκηνή σε σχήμα (+) τοποθετείται κεντρικά, περιτριγυρισμένη από το κοινό. Στο κέντρο πάνω από τη σκηνή θα βρίσκεται η κεντρική εγκατάσταση βίντεο και φώτων, όπου βάση του σχεδιασμού, θα “αγκαλιάζει” πραγματικά τους καλλιτέχνες και τις ερμηνείες τους. Όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν δυνατή τη δημιουργία ενός μεγάλου αριθμού μοναδικών εμφανίσεων για όλα τα τραγούδια, ερχόμενοι έτσι πιο κοντά τόσο στο ζωντανό όσο και στο τηλεοπτικό κοινό.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Α’ Ημιτελικός της Eurovision 2024 θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου, ο B’ Ημιτελικός (στον οποίο διαγωνίζεται και η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το “ZARI”) στις 9 Μαϊου και ο Μεγάλος Τελικός στις 11 Μαϊου.
Η πρώτη πρόβα της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Απριλίου, στις 12:50 το μεσημέρι.
Πηγή: gpstomusic.gr
Σχετικά
Ακυρώνεται η συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην Κύπρο
Η επίμονη πνευμονία που ταλαιπωρεί τον δημοφιλή ερμηνευτή οδηγεί στην αναστολή του υπόλοιπου καλοκαιρινού του προγράμματος – Πώς θα γίνει η επιστροφή των χρημάτων για τα εισιτήρια της συναυλίας της 4ης Σεπτεμβρίου
H συναυλία που θα "κλείσει" το 5ο Astromeritis Food Festival
Τα καθαρά έσοδα του φεστιβάλ θα διατεθούν για φιλανθρωπικό και κοινωφελή σκοπό
Η Μάγδα Βαρούχα και ο Χρήστος Αδαμόπουλος επιστρέφουν Κύπρο με το "Ακομπλεξ-Άριστα"
Μια συναυλία που ξεκίνησε ως μια αυθόρμητη μουσική συνάντηση και εξελίχθηκε σε ένα από τα live που συζητήθηκαν περισσότερο, έρχεται για δύο υπέροχες βραδιές σε Λεμεσό και Πάφο
AΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ 30: Μια νύχτα, μια ιστορία, ένας σκοπός
Ο Αντώνης Ρέμος γιορτάζει 30 χρόνια μιας σπουδαίας πορείας με μια μεγάλη επετειακή συναυλία στην Κύπρο, με δωρεάν είσοδο
Για το Φεστιβάλ «Αμαθούσια» θα πάμε και φέτος στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς Αμαθούντας
Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην κλασική μουσική και υπόσχεται μια βραδιά υψηλής καλλιτεχνικής αισθητικής με τη συμμετοχή διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών
Ο Νίκος Απέργης επιστρέφει στη Λεμεσό για ένα μεγάλο live
Ο δημοφιλής ερμηνευτής ανεβαίνει στη σκηνή του Theama Venue με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του
Ο Βασίλης Λέκκας και η Βιολέτα Ίκαρη τραγουδούν κάτω από την πανσέληνο στο Φαράγγι της Κακκαρίστρας
Το «Φεγγάρι στο Κοχύλι» επιστρέφει με αγαπημένες μπαλάντες και ελεύθερη είσοδο
Ο Χρήστος Δάντης τραγουδά στη μεγάλη γιορτή της Χλώρακας
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στην πλατεία του χωριού, στο πλαίσιο του Chlorakas Festival
Μόλις ανακοινώθηκε ο καλλιτέχνης που θα μας διασκεδάσει στο Astromeritis Food Festival!
Το Συσκευαστήριο Αστρομερίτη θα γίνει και φέτος το place to be
Η Έμιλυ Χαραλάμπους τραγουδά δίπλα στη θάλασσα στο Kalifi
Μια καλοκαιρινή βραδιά με αγαπημένες μελωδίες και τον Βασίλη Ευσταθίου στα πλήκτρα
«Στο Φως του Φεγγαριού»: Μουσική και ποίηση κάτω από την πανσέληνο
Η Μαρία Ανδρέου και το Cyprus Guitar Trio παρουσιάζουν μια ατμοσφαιρική μουσικοποιητική παράσταση σε τρεις κοινότητες της Κύπρου
ONE × Κωνσταντίνος Χριστοφόρου × DJ Κοτσώνης σε ένα δυνατό live στο χωριό
Το GREEK LOVER ετοιμάζει ένα από τα πιο δυνατά live στο χωριό και εμείς δεν το χάνουμε με τίποτα