Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2021
Σιγά που οι Λεμεσιανοί δεν θα έβρισκαν ιδέες να γιορτάσουν το καρναβάλι έστω και σε συνθήκες πανδημίας. Από χθες ανάρτηση στα social media για διεξαγωγή πομπής καρναβαλιστών εντός αυτοκινήτων έγινε viral και έδωσε χαρά στους λάτρεις των καρναβαλιών.
Την ευφάνταστη ιδέα για αυτή τη διοργάνωση είχε η πρώην βασίλισσα καρναβαλιού 2019, κ. Μόνικα Πιερίδου η οποία μάλιστα την δημοσίευσε και στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει ντυμένος μασκέ εντός των οχημάτων τους, κάνοντας πομπή την διαδρομή της καρναβαλιστής παρέλασης.
Μιλώντας στο Philenews η διοργανώτρια της εν λόγω εκδήλωσης, κ. Πιερίδου, ανέφερε πως σκοπός αυτής της ιδέας ήταν ο κόσμος να αισθανθεί ότι έχουμε καρναβάλια, τηρώντας παράλληλα τα μέτρα. Αισθανόμουν τις τελευταίες ημέρες, θα έλεγα, αρκετά εγκλωβισμένη και το είχα αποδεχθεί. Από την άλλη αρκετός κόσμος με έπαιρνε τηλέφωνο και μου έλεγε τι να κάνουμε», εξήγησε τονίζοντας πως απέτρεπε τον κόσμο να βγει στους δρόμους.
Όπως μας είπε, έκανε μια αυθόρμητη σκέψη να πραγματοποιηθεί πομπή αυτοκινήτων και να παρελάσει ο κόσμος εντός αυτοκινήτων. «Είπα ας στολίσουμε τα αυτοκίνητα μας, να βάλουμε τις στολές μας και οικογενειακά μέσα από τα αυτοκίνητα μας να παρελάσουμε με τις μάσκες μας».
Ακολούθως με το που ανήρτησε την ιδέα της όπως είπε, έλαβε χιλιάδες μηνύματα για το πώς θα γίνει όλη αυτή η διοργάνωση. «Θέλω να είναι πάρα πολύ προσεκτική και να τηρηθούν όλα. Δεν γνωρίζουμε ποιοι θα έρθουν ή πόσοι θα συμμετάσχουν σε όλο αυτό ωστόσο δεν θέλω να αλλάξει αυτή η μορφή της ιδέας μου», τόνισε, λέγοντας πως θα κάνουμε πομπή μέσα στα αυτοκίνητα, με μουσική και μασκαρεμένοι να κάνουμε τον χαβαλέ μας, σεβόμενοι όμως όλα τα μέτρα.
Όσοι θα συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν SMS είτε για φυσική άσκηση ή για επίσκεψη και επεσήμανε πως δεν βγαίνει κανείς έξω από τα αυτοκίνητα. «Είμαστε μέσα στα αυτοκίνητα, κορνάρουμε και τραγουδάμε και εννοείται πως τα άτομα είναι της οικογενείας μας».
Η πομπή όπως ανέφερε η κ. Πιερίδου αρχίζει από αυτή την Κυριακή στις 11:00 το πρωί από τον χώρο στάθμευσης της λεωφόρου Μακαρίου, απέναντι από New York Sweets με κατεύθυνση το παραλιακό μέτωπο όπως ήταν η παιδική παρέλαση. Το ίδιο ετοιμάζουν και για την Κυριακή 14 Μαρτίου με τόπο συνάντησης στον χώρο στάθμευσης Μακαρίου και διαδρομή όλη τη λεωφόρο όπως ήταν τη μεγάλη παρέλαση.
Καταληκτικά η κ. Πιερίδου σημείωσε πως ο κόσμος έχει ανάγκη να ξεσκάσει και να χαμογελάσει.
Σχετικά
Φέτος θα κάνουμε Χριστούγεννα στο ψηλότερο χωριό της Κύπρου
Όλα όσα μας περιμένουν στον Πρόδρομο
The Jolly Road: Ένας παραμυθένιος προορισμός γεμάτος φώτα, μουσική και γιορτινή διάθεση!
Αυτές τις γιορτές θα ζήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων στην καρδιά της Λευκωσίας!
The Nicosia Christmas Market: Η επίσημη Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Λευκωσίας μόλις ανακοινώθηκε
Ετοιμαστείτε για 6 εβδομάδες γεμάτες γιορτινή μαγεία στην καρδιά της Λευκωσίας!
33 εκδηλώσεις και ιδέες για να περάσεις ένα super σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Συναυλίες, φεστιβάλ, θέατρο, αγορές, γεύσεις και εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το ΣΚ!
Cyprus Wine Expo - Oenognosia 2025: Το κρασί έχει ραντεβού στη Λευκωσία. Εσύ Θα λείπεις;
Μια ημέρα αφιερωμένη σε αρώματα, γεύσεις, χαμόγελα και στιγμές που μένουν αξέχαστες
Η Παραμυθούπολη Χριστουγέννων ανοίγει τις πόρτες της (και το ανακοίνωσε)
Σηματοδοτώντας την πιο όμορφη και γιορτινή περίοδο του χρόνου
H Πλατεία Ελευθερίας θα γεμίσει παιδικά χαμόγελα, παιχνίδι, μουσική, θέατρο και νόστιμο φαγητό
Το Πανηγύρι Χαράς για τα παιδιά, θα χαρίσει μία ολοκληρωμένη εμπειρία γιορτής και ψυχαγωγίας
Awareness 2025: Unselfing η ομάδα του After:noon / Project επιστρέφει
Η φετινή έκθεση σηματοδοτεί την επέτειο 5 χρόνων Awareness
«A very Merry Charity Party»: Το Moondog's διοργανώνει για 9η χρονιά το φιλανθρωπικό του παζαράκι
Εδώ θα βρεις χειροποίητες δημιουργίες, δώρα, γλυκίσματα, ρούχα, αξεσουάρ και πολλές ακόμη εκπλήξεις
Φέτος θα κάνουμε Χριστούγεννα στην όμορφη Βάβλα
Μία όμορφη μέρα, γεμάτη γιορτινή διάθεση και παράδοση!
Όλγα Μάρκαρη και Χλόη Μπέλλου με δύο μοναδικές παραστάσεις σύγχρονου χορού
Οι παραστάσεις θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Στη Λευκωσία, θα στηθεί ένα μεγάλο Antiques & Vintage Market
Είτε είστε συλλέκτης είτε απλώς αγαπάτε τη μαγεία του παρελθόντος, αυτή είναι μια μέρα που δεν πρέπει να χάσετε