Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαρτίου 2021
Η Κύπρος έχει πάμπολλα μονοπάτια της φύσης που πραγματικά αξίζει κάθε φορά να τα επισκεπτόμαστε, τόσο για τη σωματική, όσο και για τη ψυχική μας υγεία. Εξάλλου, έρευνες λένε ότι το πράσινο της φύσης μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας. Όσο για το περπάτημα σίγουρα είναι από τις καλύτερες μεθόδους άσκησης που μπορούμε να κάνουμε.
Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να περπατήσεις σ’ ένα από τα πολλά μονοπάτια της Κύπρου μας, επίλεξε το χαρακτηριστικό κυκλικό μονοπάτι της φύσης, στο Κάβο Γκρέκο που ακούει στο όνομα «Κάβος».
Η διαδρομή του «Κάβου» περνά μέσα από πυκνή βλάστηση, η οποία σου δημιουργεί όμορφες εικόνες γεμάτες χρώματα και όμορφους ήχους. Είναι συνδεδεμένη με το μονοπάτι «Θαλασσινές Σπηλιές» αλλά και το μονοπάτι «Άγιοι Ανάργυροι - Θαλασσινές Σπηλιές».
Αν σταθμεύσεις στο χώρο της περιοχής, θα δεις ότι είναι εύκολη η πρόσβασή του, ενώ οι πινακίδες θα σε οδηγήσουν καλύτερα. Βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Κάβο Γκρέκο, το οποίο είναι μια περιοχή του δικτύου NATURA 2000.
Θεωρείται εύκολη η διαδρομή του, ενώ εκτός από το πράσινο της φύσης, έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις τη θέα της θάλασσας και των θαλασσινών σπηλιών. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι όταν περάσεις την ανηφόρα του μονοπατιού, μπορείς να ξαποστάσεις στα παγκάκια που βρίσκονται, χαλαρώνοντας τόσο το μυαλό όσο και το κορμί σου.
Η θέα, άλλωστε, θα τα «φτιάξει» όλα.
*Φρόντισε να το σεβαστείς όπως σε σέβεται και εκείνο.
Σχετικά
Η Θεσσαλονίκη κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός για babymoon
-Τι είναι αυτό το νέο είδος ταξιδιού που κάνει θραύση
Αλλάζουν οι τιμές στις παραλίες της Αγίας Νάπας - Πόσο κοστίζουν κρεβατάκι και ομπρέλα
Νέος τιμοκατάλογος στις παραλίες
Τα τρία έργα που θα αλλάξουν το Παραλίμνι
Εκδόθηκε η άδεια για το έργο της δημιουργίας της Πλατείας Παραλιμνίου
12 πολυτελή ξενοδοχεία και ισάριθμες εμπειρίες για τον Άγιο Βαλεντίνο
Κλείστε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, περιποιηθείτε τους εαυτούς σας, πιείτε κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα και γιορτάστε τον έρωτα
H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις από €14.99 σε 12 προορισμούς
Ετοιμάσου να οργανώσεις ένα city break της τελευταίας στιγμής ή ένα χαλαρό χειμωνιάτικο ταξίδι,
Αυτό είναι το νέο ξενοδοχείο της Sunrise που ανοίγει τον Μάιο στον Πρωταρά (εικόνες)
Μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα κοντά σε γνωστή χρυσή αμμώδη παραλία του Παραλιμνιού
4 κυπριακά ξενοδοχεία ανάμεσα στα Top 100 Hotels Worldwide
Διεθνής Διάκριση για την Louis Hotels
Οι ευρωπαϊκές πόλεις που εξερευνώνται πιο εύκολα με τα πόδια -Μια ελληνική πόλη στη λίστα
Όταν επιλέγουν έναν προορισμό για διακοπές, οι ταξιδιώτες λαμβάνουν υπόψη το πόσο εύκολο είναι να τον εξερευνήσουν, με το πόσο περπατήσιμη είναι μια πόλη να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για πολλούς.
Η Αγλαντζιά συστήνει τον φετινό της Βασιλιά Καρνάβαλο με ένα χιουμοριστικό βίντεο
Πρωταγωνιστές οι Δήμαρχος Λευκωσίας, Αντιδήμαρχος Αγλαντζιάς και ο νέος Βασιλιάς Καρνάβαλος
Netflix: Οι σειρές και ταινίες που έρχονται τον Φεβρουάριο του 2026
Όλα όσα αξίζουν μια θέση στη watchlist του μήνα
Αυτό είναι το νέο, πολυτελές ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας (Εικόνες)
Ένα πεντάστερο παραθαλάσσιο θέρετρο που θα βρίσκεται στην καρδιά της Αγίας Νάπας ετοιμάζεται να ανοίξει φέτος τις πόρτες του