Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαρτίου 2021
Η ψηφιακή διαδραστική αφήγηση παραμυθιού “Το ταξίδι του ιππότη Δον Κιχώτη!” ταξιδεύει σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Κύπρου και της Ελλάδας από τον Μάρτιο μέχρι και τον Ιούνιο του 2021.
Ο Δον Κιχώτης του Ισπανού συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες, ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, συγκινεί μέχρι σήμερα μικρούς και μεγάλους. Ο ονειροπαρμένος Δον Κιχώτης, που αποφασίζει ξαφνικά να γίνει ιππότης για να υπερασπιστεί τους αδύναμους, παρέα με τον ιπποκόμο του Σάντσο Πάντσα, μας ταξιδεύουν σε περιπέτειες και εποχές γεμάτες με ιππότες, γίγαντες, πρίγκιπες και δεσποσύνες!
Η ψηφιακή διαδραστική αφήγηση μεταφέρει τον Δον Κιχώτη και την εποχή των ιπποτών στην οθόνη κάθε παιδιού και, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες υπό την κατεύθυνση και τις οδηγίες θεατροπαιδαγωγού, τα οδηγεί στο να φορέσουν τη σκουριασμένη πανοπλία του, να σκαρφαλώσουν το γαϊδουράκι του Σάντσο και να ξεκινήσουν ένα ταξίδι αναζήτησης της φαντασίας, της δικαιοσύνης και της ευγένειας.
Διάρκεια: 45’
Απαραίτητο λογισμικό: Διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης (Zoom, Teams)
Η δράση συνοδεύεται από έντυπο με πληροφορίες για την προετοιμασία των παιδιών για τη ψηφιακή συμμετοχή τους και προτεινόμενες δραστηριότητες για δημιουργική απασχόληση στο σπίτι ή στο σχολείο (προσαρμοσμένες για ηλικίες από 4 έως 7 ετών). Το έντυπο θα σας σταλεί μετά από την εγγραφή σας στη δράση.
Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές σχολείων καλέστε στο τηλέφωνο +357 22376522.
Σχετικά

Ένας νέος, υπέροχος παιδότοπος στο χωριό, είναι έτοιμος να υποδεχθεί τα παιδιά (εικόνες)
Εικόνες από τον πανέμορφο παιδότοπο που δημιουργήθηκε στο χωριό Πεδουλάς


Lilo και Stitch για πάντα: Το πιο αγαπημένο δίδυμο έρχεται κοντά σας
Μια νέα παιδική παράσταση σε περιοδεία

Ένα υπέροχο παιδικό φεστιβάλ επιστρέφει και φέτος σ' ένα γνωστό χωριό
Σε τοποθεσία, αυτήν τη φορά

Ο Stitch με την μοναδική του φίλη Lilo, έρχονται στην Κύπρο
O σημερινός ήρωας που λατρεύεται από τα παιδιά όσο ποτέ άλλοτε, σε όλο τον κόσμο, έρχεται Κύπρο

Έχεις παιδιά; Έχουμε την απόλυτη πρόταση ψυχαγωγίας και είναι super fun!
Το Summer Kids Festival στη Μαρίνα Αγίας Νάπας!

Θέατρο, παιχνίδι και δωρεάν παγωτό σε μία μέρα αφιερωμένη στα παιδιά
Στο πλαίσιο των Βραδιών Πολιτισμού 2025

Καμήλα καμηλάρι: Ένα μουσικό ταξίδι στα παιδικά τραγούδια της Κύπρου
Γνωρίζω, τραγουδώ και εικονογραφώ τα παιδικά παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μου

Το αγαπημένο παραμύθι της Ραπουνζέλ, μετά τη μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα, ζωντανεύει στην Κύπρο
Η πιο εντυπωσιακή παράσταση, έρχεται στο νησί μας

Το αγαπημένο παραμύθι της Ραπουνζέλ ζωντανεύει με χιούμορ, τραγούδι και πολλά διαδραστικά παιχνίδια!
Μια παράσταση που φέρνει τα παιδιά στον όμορφο κόσμο του παραμυθιού όχι ως απλούς θεατές αλλά ως συμμέτοχους στη δράση!

Το διήμερο φεστιβάλ τεχνών για παιδιά, επιστρέφει σε ένα μαγευτικό χώρο στη φύση
Το πιο… μαγικό διήμερο του καλοκαιριού πλησιάζει και είναι μοναδικό σε όλη την Ευρώπη!

Δωρεάν θερινό σινεμά για τα παιδιά, στη Λεμεσό
Ξεκινούν οι βραδιές υπαίθριου παιδικού κινηματογράφου κάτω από τον έναστρο ουρανό