Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2021
Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι το Τμήμα Αρχαιοτήτων, απόψε, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εγκεφαλίτιδας, φωτίζει σε χρώμα κόκκινο τα Μεσαιωνικά Κάστρα Πάφου και Λάρνακας, δηλώνοντας την αλληλεγγύη ολόκληρης της κοινωνίας απέναντι στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από αυτή την πάθηση.
Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, όπως πάντα, βρίσκεται δίπλα σε όλους τους πολίτες, καθότι η πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας και είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον. Έτσι, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της επίτιμης πρέσβειρας του Παγκόσμιου Συλλόγου Εγκεφαλίτιδας στη Κύπρο, της σοπράνο Αλίκης Χρυσοχού, αγκάλιασε και αυτή την εκστρατεία, ώστε να ενισχυθούν οι προσπάθειες που γίνονται για ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη νόσο. Η εκστρατεία διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Σύλλογο Εγκεφαλίτιδας και φωταγωγούνται σε χρώμα κόκκινο μνημεία και αξιοθέατα, όπως οι Καταρράκτες του Νιαγάρα και οι Γέφυρες του Δούναβη στη Βιέννη.
Η νόσος της εγκεφαλίτιδας αφορά φλεγμονή των μεμβρανών που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό και προσβάλλει 500,000 άτομα παγκοσμίως κάθε χρόνο. Προκαλείται από λοίμωξη που εισβάλλει στον εγκέφαλο ή στο ανοσοποιητικό σύστημα. Παρόλο που δεν έχει εμφανή χαρακτηριστικά, εντούτοις προσβάλλει ενήλικες και παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και εθνικότητας. Οι συνέπειες, δυστυχώς, της νόσου είναι σοβαρές, εφόσον αφήνει εγκεφαλικό τραυματισμό, δυσκολεύοντας τις συνθήκες διαβίωσης. Εξαιτίας της σοβαρότητας της νόσου, φωτίζοντας τα μνημεία μας κόκκινα, φωτίζεται συγχρόνως και η ανάγκη να προστατεύσουμε τους λιγότερο τυχερούς συνανθρώπους μας, οι οποίοι αγωνίζονται για την υγεία και τη ζωή τους. Τις μέρες αυτές της πανδημίας, με τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, ας θυμηθούμε ότι κάποιοι συνάνθρωποί μας αγωνιούν περισσότερο για την υγεία τους. Για αυτό, ας αφήσουμε την αρχαιολογική μας κληρονομιά να φωτίσει την πορεία που οφείλουμε ως κοινωνία να ακολουθήσουμε, για συνοχή, αγάπη και ουσιαστική ανάπτυξη. Μέριμνά μας πρέπει να είναι η ασφάλεια όσων ασθενούν, αλλά και του τόπου μας ολόκληρου.
Σχετικά
Κλειστοί δρόμοι σε ορεινά χωριά επ. Λεμεσού την ερχόμενη βδομάδα λόγω εργασιών
Λόγω εκτέλεσης δασοκομικών εργασιών
Άνοιξε ξανά ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία θέας του νησιού
Ο χώρος είναι πλέον ασφαλής, ανανεωμένος και έτοιμος να υποδεχτεί ξανά χιλιάδες επισκέπτες.
Ο ελληνικός προορισμός που μπήκε στους 26 καλύτερους του κόσμου για το 2026
Ολόκληρη η λίστα του Conde Nast Traveller με τα καλύτερα ταξίδια της νέας χρονιάς
Η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean ενισχύει τους δεσμούς Ελλάδας και Κύπρου
Με σταθερό προσανατολισμό στην ενίσχυση του εθνικού τουριστικού προϊόντος Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean έδωσε δυναμικό «παρών» στο 3rd Greece–Cyprus Summit | Strategic Horizons, μέσα από τη συμμετοχή του CEO, κ. Roni Aloni, στο πάνελ του Τουρισμού.
Με δυναμικό αποτύπωμα υγείας και ευεξίας ολοκληρώθηκε το 6ο Lidl Wellness Camp
Το διήμερο υγείας και ευεξίας της Lidl Κύπρου άφησε ένα δυναμικό αποτύπωμα στους πάνω από 300 συμμετέχοντες, δίνοντας έμφαση σε απλές, εφαρμόσιμες και βιώσιμες συνήθειες για μία καλύτερη ζωή
Black Friday: Τι προσφορές περιμένουμε φέτος στα ταξίδια
Πτήσεις, διαμονές και εμπειρίες με έως -70%. Ο ταξιδιωτικός χάρτης των φετινών εκπτώσεων της Black Friday
Ryanair: Τι άλλαξε σε όλες τις πτήσεις
Τι ισχύει πλέον σε όλες τις πτήσεις της Ryanair από χθες Τετάρτη 12 Νοεμβρίου. Η απόφαση που έχει προκαλέσει ανησυχίες
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες στην Κύπρο
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτά είναι τα 10 νέα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν στην Κύπρο το 2026
10 ολοκαίνουρια και αναβαθμισμένα ξενοδοχεία, με στόχο να ανοίξουν τις πύλες τους εντός του 2026