Δημοσιεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2021
Η Λεωφόρος Κάππαρη στο Παραλίμνι αναμένεται να αναβαθμιστεί σε περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής του Παραλιμνίου με έργα που αναμένεται να κοστίσουν πέραν των 6 εκατομμυρίων ευρώ.
Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι το Τμήμα Δημοσίων Έργων προκήρυξε διαγωνισμό στις 8/2/2021 για τη βελτίωση της Λεωφόρου Κάππαρη στο Παραλίμνι.
Ο διαγωνισμός αφορά νέο οδικό δίκτυο το οποίο αποτελείται από το κύριο οδικό δίκτυο μήκους 2,07 χλμ. και από το δευτερεύον οδικό δίκτυο μήκους 1,0 χλμ. περίπου. Το Έργο αποτελεί μια βασική υποδομή για την περιοχή του Παραλιμνίου, η οποία θα αναβαθμιστεί λειτουργικά, ποιοτικά και αισθητικά.
Συγκεκριμένα, το Έργο αφορά το μέρος της Λεωφόρου Κάππαρη που ξεκινά 270 μέτρα βόρεια του υφιστάμενου κυκλικού κόμβου και τερματίζεται στην ουδέτερη ζώνη στα σύνορα με την πόλη της Αμμοχώστου (επέκταση της Λεωφόρου Κέννεντυ). Στο Έργο θα γίνει επίσης βελτίωση της οδού Γιωρκή Παπαδοπούλου σε μήκος της τάξης των 320 μ. και μίας παρόδιας οδού της, της οδού Απόλλωνος σε μήκος της τάξης των 150 μ., καθώς και δημιουργία νέου δευτερεύοντος οδικού δικτύου της τάξης των 260 μ. κοντά στην οδό Λευκάδος. Οι υπόλοιπες παρόδιοι οδοί που εμπίπτουν τα όρια του έργου θα βελτιωθούν σε μήκος της τάξης των 30 μ. από τον κύριο δρόμο η κάθε μία, με εξαίρεση την πρόσβαση στην οδό Λευκάδος η οποία θα καταργηθεί.
Το κύριο οδικό δίκτυο περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας με χώρους στάθμευσης εκατέρωθεν (παράλληλη στάθμευση), πλακόστρωτα πεζοδρόμια, λωρίδες πρασίνου εκατέρωθεν, ποδηλατόδρομο πλάτους 2.60 μ. στη δεξιά πλευρά του δρόμου, διαβάσεις πεζών και κόλπους στάσης λεωφορείων.
Στα τελευταία 250 μ. περίπου θα κατασκευαστεί νέος κυκλικός κόμβος.
Το δευτερεύον οδικό δίκτυο αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας με πεζοδρόμια. Στην οδό Γιωρκή Παραδοπούλου κατασκευάζεται επίσης ποδηλατόδρομος στη βόρεια πλευρά του δρόμου.
Το Ρυθμιστικό Σχέδιο εκπονήθηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.
Το κόστος του Έργου, το οποίο θα αναληφθεί από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών, εκτιμάται σε €6 εκατ. Η έναρξή του αναμένεται να γίνει εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου και η διάρκεια εκτέλεσής του είναι 24 μήνες.
Σχετικά

Morea Coastal Villas: Ένα πολυτελές παραθαλάσσιο έργο σε μια από τις δημοφιλέστερες ακτές
Επιτάχυνση της ατασκευής καθώς οι πωλήσεις απογειώνονται


Ανοιξιάτικος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας, σκόνη αλλά και βροχές
«Αγγίζει» τους 27 βαθμούς ο υδράργυρος

Κυπριακή πόλη, η πιο ηλιόλουστη της Ευρώπης
Η Λευκωσία είναι η πιο ηλιόλουστη πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ η Αθήνα βρίσκεται στην 4η θέση, σύμφωνα με την ταξιδιωτική πλατφόρμα Omio

Οι νέες κυκλοφορίες που θα δούμε στο Netflix τον Μάιο 2025
Ανακαλύψτε τις ταινίες, τις σειρές και τα ντοκιμαντέρ που έρχονται στο Netflix τον Μάιο του 2025. Κυκλοφορίες, ημερομηνίες, τρέιλερ: ο πλήρης οδηγός

Τα 18 κορυφαία ελληνικά νησιά για διακοπές το καλοκαίρι του 2025
Ονειρευόμαστε ήδη τις φετινές μας καλοκαιρινές διακοπές

Συννεφιασμένος ο καιρός τις επόμενες μέρες - Πότε επιστρέφει η σκόνη
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Πάπας Φραγκίσκος: 250.000 αποχαιρέτησαν τον «πάπα των φτωχών»
Στην τελευταία του κατοικία οδηγήγηθηκε ο πάπας Φραγκίσκος - Όλα όσα έγιναν στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου

Sirens: Το trailer της νέας σειράς του Netflix με την Τζούλιαν Μουρ
Η υπόθεση της νέας σειράς του Netflix με την Τζούλια Μουρ, τη Μεχάν Φέιχι και τη Μίλι Άλκοκ

Αυτή είναι η πιο όμορφη πόλη στον κόσμο
Πολλές πόλεις είναι πανέμορφες, άλλες όμως, όπως αυτή η πόλη, έχουν χάσει ομορφιά εξαιτίας του ανεξέλεγκτου τουρισμού.

O Πάπας Φραγκίσκος αγκαλιά με την ιστορία - Ο βίος και η πολιτεία του - Από πορτιέρης και επιστάτης, Πάπας
Η Αργεντινή αποχαιρετά τον Πάπα Φραγκίσκο, τον Πάπα που συνδέθηκε με τις φτωχογειτονιές της, ακόμα κι αν αυτός δεν επέστρεψε ποτέ ως ποντίφικας

Τα πιάτα που λάτρευε ο Πάπας Φραγκίσκος -Από αργεντίνικη κουζίνα μέχρι αυθεντική ρωμαϊκή πίτσα
Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε τη Δευτέρα του Πάσχα σε ηλικία 88 ετών μετά από μάχη με την πνευμονία ενώ σήμερα κηδεύεται στο Βατικανό